Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólnátok egy ilyen új...

Mit szólnátok egy ilyen új iskolai tantervhez?

Figyelt kérdés

-Általános iskolában nincs buktatás

-Általános iskolában nincsenek jegyek csak szöveges értékelések

-A nyelvtan, a magyar irodalom, a magyar történelem és a magyar ének-zene össze lesz vonva egy "magyar" nevű tantárggyá

-Testnevelés tantárgy megszüntetése

-Fizika, kémia és biológia összevonása egy "tudomány" nevű tantárggyá

-Honismeret tantárgy megszüntetése

-"tolerancia" tantárgy bevezetése, ezen tantárgy tananyagai: amerikanisztika, europisztika, judeológia, romológia, homoszexológia, drogológia, a náci Németország történelme, holokausztológia, a liberalizmus története és elvei, a kapitalizmus története és elvei, a multi vállalatok története és elvei

-Lesz két tantárgy, ami közül egyet lehet választani: "materialisztikus ateizmus" vagypedig "Hit Gyülekezetes hittan"

-Angol mellett héber óra bevezetése

2013. jan. 15. 14:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

nos, azért, hogy ne maradjak segghülye, megtartanám a tantárgyakat, a következőket változtatnám:

-késöbb kezdődjön az iskola (én 10-kor fekszem le, mégis alig tudok felkelni 6-kor.)

-csak jófej és jóképű skinhead tanárok legyenek

-kötelező olvasmánnyá tenném a Mein Kampf-ot.

-történelemből egy teljes anyagrész Hitlerről, életrajzáról, a politikájáról, stb...

-ja, és plusz külön választani a magyar és más nemzetiségű tanulókat. Ha nem is külön iskolába, legalább külön osztályba. Értelem szerüen például a romákat nem skinhead tanitaná.

-a különnyelvekkel kapcsolatban:-kötelező lenne elsőtől nyelvet tanulni, viszont középiskolában szabadon lehet választani, hogy megtartja-e az eddig tanult nyelvet, vagy le lehet adni, de ez esetben másikat kell választani, vagy mindkettő.

-a testnevelés órát én sem tenném kötelezővé, viszont választott tantárgyként megtartanám.

Az első két pontoddal, azért nem értek egyet, mert egy 6-12 éves gyereket mi más motiváljon arra, hogy tanuljon, minthogy az hogy jó jegyeket kap, és otthon ezért megdicsérik. Másik esetben leszídják. Egy elsős-másodikos még nem tudja megérteni, hogy tanulni azért kell, hogy tudj érettségit, meg diplomát szerezni, aztán elmehess utcaseprőnek.

Az összevonám meg azért nem jó, mert rengetek anyag tömörülne össze. Így ey év alatt lehetetlen lenne leadni, ezért így is úgy is szétválasztanák. Meg egyébként is 3 tantárgynyi anyagból lehetetlen lenne csinálni egyet. A másik meg, hogy tök különbözőek. Az irodalom meg a töri nem is értem hogy illik össze. Ennyi erővel a fizikát és a rajzórát is össze lehetne vonni.

2013. jan. 15. 15:47
 12/26 anonim ***** válasza:
Szerintem banán. De egyszer, amikor épp sajt, Gyurka lelovagolt kocsival Büdöskútpusztára rontát dengerelni.
2013. jan. 15. 15:49
 13/26 anonim ***** válasza:

Majdnem tökéletes. A maradékot javítom:

-általános iskolában nincs oktatás (minek terheljük szegény gyermeket)

- így már evidens, hogy nincsenek jegyek - kivéve a diszkókba.

- a "magyar" tantárgy tökéletesen teljesítve, ha a diák magyarul beszél. Az nem baj, ha nem érti mit mond.

- testnevelés helyett test-szabad foglalkozás

- a "tudomány" tantárgy kipipálva, ha valaki ki tudja mondani ezt a szót. Jutalom, ha két mondatot tud róla.

- honismeret marad - aki ismeri a szobáját, teljesített

- "tolerancia" tantárgy a gyakorlatban: bármit tehetsz, mindenki elfogadja.

- a választható tantárgyakat eltöröljük, a döntés túl fárasztó agymunka - és ilyen tantárgy nincs, tehát számon se kérhető

- nincs szükség az "óra" jelzőjére. Az fárasztó és nem toleráns.

Indoklás: ez csak a kezdet. ezzel a konstrukcióval néhány év alatt elérhető, hogy az általános iskola fölöslegessé válik. Minden következményével (közép és felsőbb iskola).

És végre lesz egy szabad ország. Nem lesznek adók se, mert senki se ért hozzá, hogyan kell kitalálni. Dolgozni csak nagy toleranciával szükséges.

És ez a honlap se lesz. Így legalább nem fárasztják az embert ilyen javaslatokkal.

2013. jan. 15. 16:00
 14/26 anonim ***** válasza:
Neked beteg az agyad. Azt hittem hogy a politikusok agymenésének színvonala már a béka s.eggét verdesi, de úgy látszik hogy van még ennél lejjebb. Kösz kérdező hogy bebizonyítottad.
2013. jan. 15. 16:02
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem találtam olyan pontot,ami a gyakorlatban működne,vagy észszerű lenne bevezetni.

16l

2013. jan. 15. 16:27
 16/26 anonim ***** válasza:

Ennél nagyobb baromságot is régen hallottam.

"-Általános iskolában nincs buktatás

-Általános iskolában nincsenek jegyek csak szöveges értékelések "

Miért is? A betűket és számokat nem kell ismerni? Ezaz, növeljük még jobban a funkcionális analfabéták számát.

"-A nyelvtan, a magyar irodalom, a magyar történelem és a magyar ének-zene össze lesz vonva egy "magyar" nevű tantárggyá

-Fizika, kémia és biológia összevonása egy "tudomány" nevű tantárggyá"

Ebben mi a logika? Különböző tárgyakat összevonni egy tárgyba? Ezaz, mostantól ne legyen külön testnevelés, Kémia és Rajz, legyen helyette egy óra, milyen jó ötlet.

"-Honismeret tantárgy megszüntetése "

Mi 2 évig tanultunk heti 0,5 óraszámban. Akár meg is szüntethették volna, nem sok vizet zavar.

"-"tolerancia" tantárgy bevezetése..."

Komolyan, mi a baj az agyaddal? 1) Ez nem tartozik az iskolára, a szülők feladata a világnézet átadása, illetve a gyereké a végleges kialakítása, semmi köze az iskolához.

"-Lesz két tantárgy, ami közül egyet lehet választani: "materialisztikus ateizmus" vagypedig "Hit Gyülekezetes hittan" "

Nem. Nem az iskola dolga. Volt hasonló ötlete az Orbán-kormánynak, felháborodás is lett belőle és okkal.

"-Angol mellett héber óra bevezetése"

Igen, ahelyett, hogy bármelyik emberrel tudnál beszélni a földön, vezessünk be egy nyelvet, amit az ÉGVILÁGON SENKI NEM BESZÉL a zsidókon kívül. Mi a f@sznak tanuljon meg bárki héberül?????

2013. jan. 15. 16:34
 17/26 anonim ***** válasza:
Inkább tanulnának óegyiptomi nyelvet, magyar rovásírással!Annak legalább lenne haszna!
2013. jan. 15. 16:55
 18/26 anonim ***** válasza:
Én értem a kérdező iróniáját. A szomorú az hogy ezek egy része sajnos a politikusok fejében is megfordult, pl nincs buktatás, és latin nyelv tanulása.
2013. jan. 15. 17:25
 19/26 Pro Patria ***** válasza:

Leginkább az szdsz bukott oktatáspolitikájában. Nincs szükség jegyekre alsóban, mondták. Helyette szöveges értékelés a tanároktól, és nincs buktatás sem.

Az eredmény meg is látszott. Isten őrizz újra ezektől.

2013. jan. 15. 17:59
 20/26 anonim ***** válasza:

Ritka itt a jól sikerült trollkkérdés, de a kérdezőétől könnyesre röhögtem magam.:)

Csak gratulálni tudok kedves kérdező!

2013. jan. 15. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!