Mit szólnátok az igazi demokráciához, és hogyan lehetne megvalósítani?
Szerintem inkább a rómaihoz hasonló demokrácia kellene.
Ahol a vezér kénytelen volt a nép akaratát, ígéreteit teljesíteni mivel ha nem így tett akkor a nép törvényesen kivégezhette.
Nem ám úgy mint itt hogy ígér fűt-fát és semmit sem teljesít.Rómában kivégezték az ilyeneket.
Csak becsületes emberek kellenének, akiknek megvan a megfelelő tudásuk az ország vezetéséhez. Ennyi. Nem kell ide hatvanöt ellensúlyos rendszert kiépíteni, ahol mindenki ellenőriz és felügyel mindenkit. Jószándékú, könnyed felfogású emberek kellenek, egy kis sütnivalóval.
Ja, és az sem ártana, ha az átlag magyar embereknek kicsit több lenne az érzelmi intelligencia szintje.
"A politikusok fizetése és juttatásai erősen behatárolt lenne."
A megvesztegethetőségük azonban nem.
Ez első válaszával már majdnem egyetértek. A vezető létének kivételével. Ahol egy vezető van az már nem demokrácia.
Viszont ennek ellenére még mindig utálom a demokráciát. Az igazi magyar lét Árpád korában testesült meg. Egy vezért kell választanunk, nekünk és magunk közül. Aki pedig megtagadja ennek utasításait az vagy kiléphet vagy kivégezzük. Egy ilyen államforma az már tetszene.
"A megvesztegethetőségük azonban nem."
Ezért nem értek egyet a politikusok létével. Egy nép kizárólag saját tagjai közül választhat vezetőt, viszont ha annak nem ad teljhatalmat, nem teszi élet halál urává akkor a nép halálra van ítélve. Lásd: USA, Lásd: Németország.
"Jó tudom, hogy az sem tökéletes amit leírtam de azért még is csak több szavunk lenne mint most"
Igen egyet értek veled, hogy közelebb lenne a demokráciához és ezt le is írtam. Csak magát a demokráciát nem támogatom. Ahol már két ember dönt, ott csak rossz döntések születhetnek.
Elméletileg jelenleg is nép által, a nép köreiből választott vezetők vannak (lehetnének), azok tevékenységét a szintén nép által választott parlament ellenőrzi. A törvény előtt 1848 óta mindenki egyenlő, vallásra, nemre és nemzetiségre való tekintet nélkül.
A nép jelenleg is kezdeményezhet népszavazást. Mondjuk nem személyekre vonatkozót, száműzetésre vonatkozót meg végképp nem. De képzelj el egy kampányt egy olyan népszavazás előtt, hogy "egyetért-e ön azzal, hogy Orbán Viktor tíz évig ne léphessen be Magyarország területére"! Amikor csak arról szól a szavazás, hogy újabb négy évet adunk-e az inkumbens kormánynak, vagy elküldjük őket a fenébe, már akkor is alpári személyeskedésbe fajul el a kampány. Nem hiszem, hogy olyan nagyon jó lenne, ha minden héten szavazni kéne arról, hogy most éppen kit küldjünk el valami melegebb éghajlatra.
A politikusok fizetésének és juttatásainak rendbetételét én is támogatom, ez azonban olyan, hogy akik tehetnének érte (a politikusok), azoknak nem érdekük.
Hát ezt az igazi demokrácia (már ami a gyakorlatot illeti, a fantáziálgatás az eszményi demokráciáról csak elmélet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!