Mit szólnátok egy ilyen társadalmi egyenlőség teremtő programhoz?
-Az országban illegálisak lesznek a magánorvosok, magánfogászok és mindenféle más magánszolgáltatás. Lesz egy állami egészségügy, egy állami telefontársaság, egy állami internetszolgáltató és ennyi.
-Magán és egyházi iskolák betiltása.
-Olyan boltok betiltása, amik magasabb áron jobb minőségű vagy távoli, exotikus termékeket árulnak
-Tescoban, LIDL-ben és más általános boltokban, olyan termékek árulásának betiltása, amik magasabb áron, jobb minőséget kínálnak, lesz egy legolcsóbb fajta joghurt, legolcsóbb fajta vaj, legolcsóbb szappan és ennyi
-Minimálbér felemelése 120.000 forintra
-Közmunkabér felemelése 92.000 forintra
-Maximálbér bevezetése: 150.000 forint
-Gundel és más luxuséttermek betiltása
-Állami ingyenkonyhák nyitása
-Akiről megtudja az állam, hogy dőzsöl, azt kidobják a házából és egy hajléktalannak adják a házát
Ez egyszerűen tökéletes arra, hogy két hét alatt megszüntesse mindenki gondját az országban. Mert annyi idő alatt mindenki otthagyja.
Egy ilyen programot még Észak-Korea is szégyellne bevezetni.
Tényleg röhej, hogy átlag kétnaponta feltalálja valaki a kommunizmust, és baromira új ötletnek tálalja fel...
Kérdező, ez az ideológia már vagy ötven éve bebizonyította, hogy totális csőd és kudarc - maximum egy kontinensnyi állam fegyveres hadereje tudja fenntartani. Magától a kutya se fog ebbe belemenni...
De, hogy szétszincáljam:
Mit ér a pénz, ha cserébe ugyanolyan ócskaságot vehetsz csak? Utána majd húszezressel tapétázhatom a falamat? Más értelme úgyse lesz, hiszen te elgondolásod alapján semmiféle értelmes dologra nem költhetem. Ennyi erővel lehetne az egységes fizetés 10 Ft is...
Nem lehet minőségi kaját enni? Csak állami ingyenkonyha van? Mire föl? Ha én megdolgozom a pénzemért, megdolgozom a lakásomért, akkor jogom van hozzá. Dőzsöl? Az nálad mit jelent? Ha én például kenek kenőmájast a kenyeremre, és teszek rá sonkát is, az dőzsölés? Akkor én már mehetek a híd alá megfagyni? Jutalmul azért, mert többet tanultam, megdolgoztam a megélhetésemért?
Ergo te totálisan meg akarod nyomorítani az embereket, lehetőségek és kitörés nélküli biorobotot csinálni belőlük, akik tengődjenek a legolcsóbb kajákon, ami épp a túlélésért elég. A luxusról álmodni se merjenek, hiszen ha véletlenül elérik, akkor bekerül a lakásukba valaki olyan, aki esetleg ingyenélősödött egész életében?
Költözz Észak-Koreába, ott egészen közel járnak ehhez. Van pénzük is, csak éppen éhezik mindenki, luxus cikkek nincsenek, viszont cserébe bármikor kidobhatnak a lakásodból. Ha neked ez tetszik...
"semmiféle értelmes dologra nem költhetem."
Ja, ha neked nem az az értelmes, hogy legyen mit enni és legyen hol aludni, akkor nem tudom mit szóljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!