Mit szólnátok egy afféle "diplomadézsmához"?
Minden diplomással kötelezően iratna az állam, valami műveltségi, hozzáértési felmérőt, és akik egy bizonyos nívót nem érnek el, attól elvennék a diplomát.
A dolog célja az lenne, hogy felértékelődjön a diploma értéke és ne akarjon minden jöttment büfészakos diplomát, amivel aztán semmire se megy.
Műveltségi? Szóval ha nem tudja ki volt IV. Béla, akkor nem műtheti meg a vakbeled?
Hozzáértési? Egy "büfészakos" (pl kommuniáció és médiatudomány) hallgató attól még lehet remek szakember, mert semmi szükség itt és most a a végzettségére. Vagy esetleg a bölcsészek programozási ismereteit tesztelnéd?
Neked kéne inkább néhány felmérőt írni...
Ez hülyeség.
Hogy miért arra itt már született pár példa.
Drága 2-es!
Erre csak annyit tudok írni, hogy egy kiváló média szakember nevezett Ördög Nórika, megkérdezte a Csillag Születik-ben László Attilát, hogy "miért, mi volt 1920 június 4-én?", amikor a fiatal ember pár szóval megemlékezett Trianonról.
Maximálisan egyet értek a kérdezővel, kb a háromnegyede kihullana!
Mondjuk közben kéne szűrni, nem akkor amikor rá lett költve a pénz.
De. A probléma ott kezdődik kedves kérdező, amikor sima irodai munkákhoz csak diplomást vesznek fel, de nem is számít milyen diploma ... így a mai állástalan világban egyszerűen "kell egy diploma", még ha nem is érdekli a delikvenst, még ha buta a választott szakhoz, vagy simán nincs rá valós igény. Mert ilyen a rendszer.
"Drága 2-es!
Erre csak annyit tudok írni, hogy egy kiváló média szakember nevezett Ördög Nórika, megkérdezte a Csillag Születik-ben László Attilát, hogy "miért, mi volt 1920 június 4-én?", amikor a fiatal ember pár szóval megemlékezett Trianonról. "
Az, hogy nem tudja mi volt akkor, az műveltségbeli hiány. De ettől ő nem lett rosszabb a szakmájában.
Nem tudom minek kéne mindenkinek mindenhez értenie. Az lenne a vége, hogy senki nem értene semmihez, de legalább mind tudnánk, hogy mikor volt trianon!
Ördög Nóra mióta kiváló szakember?
Na ne már...
Az érettségivel ezekre a kérdésekre elvileg az ember már válaszolt, illetve a középiskola alatt megszerezte a szükséges tudást. (Aztán elfejti azt, ami nem kell.)
Én sosem szerettem a törit és az évszámokat sosem tudtam megjegyezni, de bármikor, csukott szemmel megtervezek és fél késszel elkészítek neked BÁRMILYEN programot (még a nyelvet is megválaszthatod hozzá tetszés szerint), vagy 5 percen belül szétkapom a számítógépedet, esetleg megtervezek egy komplett hálózati infrastruktúrát és meg is építem, bekonfigurálom, ha kapok hozzá eszközöket.
Nos akkor adjam vissza a diplomámat, ha nem tudok pár véletlen szerűen választott kérdésre válaszolni?
Aki diplomát kapott, az elért egy bizonyos nívót, hiszen ezért kapta a diplomáját. Ha ez a nívó alacsony, akkor azt az egyetemeken kell megemelni.
Mit szólnál, ha tőled visszavennék az érettségi bizonyítványodat, mert nem vagy tisztában a dézsma fogalmával?
#6 Ezek szerint az általános alapműveltség fogalma ismeretlen számodra!
Igazad is van, minek is kell tudni néhány verset, ünnepet, történelmi tényt, matematikát, biológiát ha jól tudsz pipázni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!