Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Rosszabbul élünk, mint 25 éve?

Rosszabbul élünk, mint 25 éve?

Figyelt kérdés

Idén ismét 3,5%-kal zuhantak a reálbérek.

[link]

Az itt látható táblázat szerint tehát 2012-ben 243 pontos az egy főre jutó reáljövedelem indexe, ami rosszabb, mint 1987-ben.

Hogy süllyedhettünk idáig? Lesz ez még rosszabb is?

2012. dec. 20. 04:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

"Akik ilyeneket írkálnak, hogy "ma jobban élünk, mert van mobil meg internet", annak ajánlom figyelmébe, hogy ezek az általános technikai fejlődés velejárói, és nem jellemzik az adott lakosság életszínvonalát."

Nem ellenőriztem a kérdező statisztikáját, tegyük fel, hogy igaz.

Ha választhatnál, te élnél mostantól 25 évvel korábbi bérszínvonalon, ha csak az ugyanennyivel elmaradott technikát vehetnéd igénybe?

2012. dec. 21. 02:43
 22/24 anonim ***** válasza:

Ha lehetne boldogulni azok nélkül,akkor igen,énlnék.Egyáltalán nem bánnám,ha nem csörögne a zsebembe mindenhol az a ... telefon.

Csak nem lehet mert ezek nélkül már nem tudsz állást se keresni,minden ügyintézéshez kell e-mail cím...A fizetésemet már nem adják ide kp azért muszály a bankkártya.De igen,ahogy az egyik válaszadó mondta én jobban érezném magam ezek nélkül,ha újra telne marhahúsra,halra,és nem kellene tologatnom a csekkeket :-/

2012. dec. 21. 09:51
 23/24 anonim ***** válasza:
21-es, ha már engem kérdeztél, válaszolok én is :) Igen, ha választhatnék, inkább választanám azt az életet, ahol mindenkinek van biztos munkahelye, a keresetéből családot tud alapítani, házat venni/építeni, autóhoz jutni - ugyan várakozás után, de eladósodás nélkül -, nem okozna gondot a mindennapi élelmiszer megvétele vagy a csekkek befizetése. Szerintem ezek többet érnek, mint a sokszor teljesen felesleges "kütyük", amik inkább csak elhülyítik az embereket.
2012. dec. 22. 17:32
 24/24 anonim ***** válasza:
Én is. De az emberi igénynek van egy olyan természete, hogy amint teljesül, rögtön újratermelődik, és egyre több lesz. Ha nem lenne nélkülözés, hirtelen a kényelem, a technika jelentené a legégetőbb hiányt az emberek életében. Kíváncsi vagyok, vajon egy ilyen társadalom csak leírásból ismerve a miénket, cserélne-e velünk. (Valószínűleg azt hinnék, hogy fejlett technikával csak méggazdagabb lehet egy társadalom. Haha.)
2012. dec. 23. 17:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!