Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyivel élünk rosszabbul,...

Mennyivel élünk rosszabbul, mint a szocializmusban?

Figyelt kérdés
Apám 24 éves korában már megengedhetett magának egy ladát, miközben én 24 évesen nem engedhetek meg magamnak egy annyi idős autót, mint az a lada volt akkor amikor apám vette. Azért ez elég szégyen... Pedig ő sem volt ám egy nagymenő, egyszerű érettségi + műszerész szakma.
2012. jún. 10. 12:44
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
93%
Apádnak jól ment. Az én apám speciel egy öreg trabanttal járt 24 évesen, és majdnem 30 volt, mire ladánk lett. Pedig diplomás ember, igaz addigra már a harmadik gyereket várták.
2012. jún. 10. 12:57
 2/31 anonim ***** válasza:
48%
Nem élünk rosszabbul, mint a szocializmusban, le lehetne szokni erről a kádári romantikáról.
2012. jún. 10. 12:58
 3/31 A kérdező kommentje:
hát kedves párja a zokninak van, engem leginkább az érdekel hogy velem mi van, nem kötődöm a szocializmushoz sehogy sem tekintve, hogy 88ban születtem
2012. jún. 10. 13:00
 4/31 anonim ***** válasza:
46%
Nagyon helyes, érdekeljen az, hogy veled mi van: tanulj nyelveket, képezd magad, és előbbre fogsz jutni, vagy akár vállalhatsz külföldön is munkát (erre nem volt lehetőség az átkosban).
2012. jún. 10. 13:03
 5/31 anonim ***** válasza:
77%

Veled most az van, hogy azt engedheted meg magadnak, amiért megdolgozol, amit saját erőből elérsz.

Tény, az alapdolgokat a szocializmusban az ember feneke alá tolták. De semmi többet. Volt egy ladád és egy kétszobás lakásod, csókolom. De ha már nyaralót akartál, abba beleszóltak, minek neked nyaraló?

Most azt veszel, amit akarsz, amiért megdolgoztál. Ez csak rajtad múlik.

Volt olyan főnököm, aki 24 évesen már évente négyszer ment külföldre nyaralni. 18 évesen nyitott egy vállalkozást, ami ekkorra kinőtte magát. Régen ilyet nem lehetett volna. Ma meg bárki megteheti. Te is!

2012. jún. 10. 13:05
 6/31 anonim ***** válasza:
42%
én gyerekkoromban (rendszerváltás után) ezerszer jobban éltem, mint anno szüleim, amikor gyerekek voltak. a nekem biztosított életszínvonalra a szocializmus alatt nem igazán lehetett volna lehetőségünk. és még mielőtt jönnének a fikázó kommentek, szüleim önerejükből, becsületesen dolgozva építették fel a mostani egzisztenciájukat.
2012. jún. 10. 13:08
 7/31 anonim ***** válasza:

A szociban is csak akkor éltél jól, ha megtaláltad a rést a KGST-n :))))))))

,magyarul leleményesebb voltál, mint az átlag melós.

2012. jún. 10. 13:12
 8/31 anonim ***** válasza:
100%

"Mennyivel élünk rosszabbul, mint a szocializmusban?"

Jobban élünk, így ez egy elég hülye kérdés.

"Apám 24 éves korában már megengedhetett magának egy ladát"

Ladát, hát ez csodálatos. (A fogyasztása kevésbé volt az.) Egy Lada 1988-ban 176 ezerbe került, a nettó átlagbér ekkor 7000 Ft volt, azaz 25 havi bérbe került. Ma 25 havi nettó átlagbér 3,5 millió Ft. Ebből bőven tudsz olyan néhány éves használt autót venni, ami többet ér egy új Ladánál.

2012. jún. 10. 13:16
 9/31 A kérdező kommentje:
szerintem nem volt az a lada új
2012. jún. 10. 13:20
 10/31 A kérdező kommentje:
Más dolog hogy ma az átlagbér 250 ezer... Én sem keresek ennyit pedig állítólag a szakmám keresett.
2012. jún. 10. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!