Szerintetek jobban élünk mint 20 éve vagy rosszabbul, esetleg ugyan úgy?
Nézd az átlagos nettó reálkereseteket!
De ezek az adatok 2007 esek azóta meg bőven romlott a helyzet!
Az életkörülmények javulását nem lehet az egyénekben mérni, csak a társadalom átlagát lehet reálisnak tekinteni.
De még az sem teljesen pontos, hisz ha egy nagyon szűk réteg nagyon jól él, az húzza az átlagot, de a többség még élhet nagyon rosszul! Viszont a számok nem hazudnak,az az, az átlag reálkeresetek még a 1990 es szintet sem érik el.
Én rosszabbul. Mg dolgozóként kezdtem akkor lepusztították a mezőgazdaságot. Váltottam átképzésben asztalosra, erre jött a kika a praktiker a tesco ma már el sem tudok adni semmit a legutóbbi megrendelőm ajtót akart azt kellett mondanom menj át szolnokra a praktikerbe és vedd meg.
Az anyaghoz többért jutnék hozzá mint amennyiért ők készen árulják.
Én rosszabbul. Mg dolgozóként kezdtem akko
Tudod, ha csak egy egy eset lenne a hasonlókra, akkor azt mondja az ember hogy ok. De sajnos nem így van.
Az a baj az országba, hogy nincs folyamatos fejlődés, amiben valami szak ágazat beindul aztán gyorsan telítődik, mivel annyira kicsi mindenre a kereslet hogy valósággal rátapadnak az emberek. Így aztán a folyamatosság megszűnik és kilövi magát az az ágazat is.
Egy normális társadalomban az 20-25%-a a társadalomnak a szolgáltatásokban dolgozik, és a többiek a kereskedelemben vagy a termelésben. De mivel itt nincs termelés illetve nagyon csekély így a szolgáltatás van agyonnyomva. A kereskedelem meg rendesen haldoklik, hiszen a bevételek nagyon nagy része a multiszektorban jelentkezik.
Az az, azt a kicsi fogyasztást amivel rendelkezünk, azt is elszívják a multik.
Katasztrófa.
Amit látsz az csak organikus fejlődés, gyakorlatilag annyi hogy itt sem állt meg az idő!
De valódi fejlődés nem hogy nem volt, ami a társadalom egészét egzisztenciálisan és a gazdaságot átfogóan érinti, hanem a 70 évek végére ugrottunk vissza.
Sok magyar ember elsírná magát ha látná hogy ugyan annyi munkával itt csak vergődik hónapról-hónapra,amiből nygat-Eu ban tervezgetnek az emberek, és összehasonlíthatatlanul tágabbak a ehetőségeik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!