Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jövőre még nagyobb lesz a...

Jövőre még nagyobb lesz a szegénység ebben az országban?

Figyelt kérdés
Most még cinkesebb a helyzet,mint tavaly.

2012. dec. 5. 11:30
1 2 3 4 5
 21/42 Dick Esmen ***** válasza:
A jövőt már elégették.
2012. dec. 5. 18:17
 22/42 anonim ***** válasza:
100%

#13-as meg, gondolom vega vagy.. Mert csak szólok, hoigy májusban megvettem egy kiló sertéscombot 899Ft/kg-ért Most ugyanott megveszem 1199Ft-ét(végülis ez csak 33%-os áremelkedés) . A sertészsír ára májusban 1kg 500Ft volt. Most 800Ft (ez pedig 60%!!!!!-os!! )

:O

2012. dec. 5. 19:09
 23/42 anonim ***** válasza:
0%

#22: Rendben, találtál valamit, aminek emelkedett az ára. De nem ártana megnézni, hogy miért.

"Várhatóan tovább emelkedik a sertéshús és a húskészítmények ára − mondta Éder Tamás, a Hússzövetség elnöke. A mértékről és a drágulás üteméről azonban nincsenek pontos információk, mivel ez elsősorban egyes feldolgozók egyéni érdekérvényesítő képességétől, az alkalmazott árstratégiájától és az adott termék típusától is függ. Éder szerint azonban az idén eddig elért áremelkedés − a sertéshús például 2011 azonos időszakához képest 10,5, míg a sertészsír közel 30 százalékkal drágult, igaz, ebben már a 2 százalékos áfaemelés is benne van − egyáltalán nem ellensúlyozza az élő állatok árának 30 százalékos tavalyi drágulása negatív hatását. Még nem épült be a feldolgozói átadási árba, az egyéb költségelemek növekedéséről már nem is beszélve, ezért további emeléseket próbál elérni az ipar − tette hozzá az elnök. Becslése szerint, bár ennél jóval többre lenne szükség, várhatóan az élelmiszer-infláció mértékéhez közeli lehet majd a ténylegesen elért emelés. A feldolgozók amiatt még nem is aggódnak, hogy az idei aratáskori magas induló takarmányárak milyen hatással lehetnek majd az élő sertés árára."

by zsindex

"Az éves élelmiszer-infláció pedig 4-5 százalék között mozoghat. "

by Pál Katalin, a GKI Gazdaságkutató kutatásvezetője, szintén zsindex

4-5%. És ebben már benne van az általad 60%osnak titulált zsír, tehát sok terméknek csökkennie kellett, nem kis mértékben, hogy az átlag 4-5 legyen.

2012. dec. 5. 19:28
 24/42 anonim ***** válasza:
34%

Én sem tapasztaltam hatalmas drágulásokat. Persze egy két terméket ki lehet emelni, de nagy vonalakban hasonló áron vásárolok, mint tavaly ilyenkor. A rezsim nem változott jelentősen, még az inflációval sem emelkedett. A benzin árakon érzek egyedül jelentősebb emelkedést, de mivel csak 2 havonta tankolom tele a kocsit, így elviselhetőbb. A TV, telefon, internet előfizetésem olcsóbb lett, 1200 Ft-tal fizetek kevesebbet, mint tavaly, ugyanarra a csomagra. Ki lehet emelni néhány terméket, ami drágult, de összességében maximum az inflációt követő a drágulás. Mellesleg az áremelés nem magyar sajátosság, a világ minden országában van áremelkedés. Az pedig hogy valakinek a munkahelyén nem emelnek bért, azt igazán ne az aktuális kormányokra fogjuk már. Ha normálisan vezetné a sok vállalkozó a cégét, és nem új autóra költené a pénzt, akkor ki lehetne gazdálkodni a legalább inflációkövető béremelést.

Nemrég a munkaadók azt állították, hogy nem tudják kitermelni a 2000 Ft-os minimálbér emelést, ami abszurd. Amelyik cég ennyit nem tud emelni, az inkább húzza le a rolót, mert ott nagy cég vezetésbeli hiányosságok vannak.

2012. dec. 5. 20:51
 25/42 anonim ***** válasza:
79%

Én csak annyit mondok, ha nincs hiteled, illetve nem minimálbérből élsz, akkor egy teljesen jó életszínvonalon lehet élni ebben az országban.

A legalsó rétegnek sose lesz jó. Nem látok a jövőbe, de ezt így megmondom nektek. Mindig is a legutolsók lesznek a prioritási listán.

Hitelt meg minden épeszű ember tudja, hogy nem éri meg felvenni, csak olyan esetben, ha az a valami pénzt fog termelni. Egy ház, egy autó sosem fog, inkább csak még jobban viszi majd. Csak sokan beették, hogy a hitel gyors pénz, amit lazán havonta kis összegeket fizetve lehet visszafizetni. Remélem tanultak belőle, akik beszopták vele.

Teljesen jó a helyzet Mo.-n abból a szempontból, hogy itt az tud jól megélni, aki életre való, akinek van szaktudása, kapcsolatai, tanult, intuitív, stb. Aki meg nem ilyen, az nem fog.

Sokkal jobban le kellene bontani a szociális hálót. Az embereknek meg kell tanulniuk tervezni, és felelősséget vállalni az életükért.

2012. dec. 5. 21:31
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

#23-as

"4-5%. És ebben már benne van az általad 60%osnak titulált zsír, tehát sok terméknek csökkennie kellett, nem kis mértékben, hogy az átlag 4-5 legyen." Na akkor MOST írj nekem olyan élelmiszer aminek csökkent az ára! Én nem étteremből rendelem a kaját, hanem főzök a családra! Csak tudom, mi mennyire drágult! Ja, kaviárt nem eszünk annak lehet csökkent az ára 80%-kal. Minek ez a demagóg duma? A tények azok tények. De mondom ÍRD LE AMINEK CSÖKKENT AZ ÁRA! VÁROM! NAGYON! Hadd tudjam én kis hülye, hogy valójában csak az a két termék lett drágább, különben minden olcsóbb. Megjhegyzem a a kiadott százalékok kishazánkban mindig fals adatot mutatnak. Pl. amikor azt mondják, hogy a munkanélküliség 11% akkor az azt jelenti, hogy 11% a RGISZTRÁLT munkanélkül! Aki már nincs regisztrálva, s a semmiért nem jár vissza havonta 1x , hogy egy napot eltöltsön a Munkaügyi Központban, az nem jelenik meg sehol! Csupán 4 ilyen ismerősöm van.. a szűk körben. Akik alkalmi illetve feket munkából tartják fennt magukat. Ergo nincs bejelnetett munkahelyük, azaz valójában munkanélküliek, csak kiestek a stítisztikából. Na így nézd a kiadott statisztikákat, meg százalékokat. 14 éve dolgozom a gazdasági szektorba, tudom mit beszélek. A valóságot meg sem közelítik a kiadott számok. Minahogyan a 4-5%-odnak sincs semmi köze a valósághoz.. :O

De mondom: VÁROM AZON ÉLELMISZEREKET AMIKNEK CSÖKKENT AZ ÁRA!

2012. dec. 5. 21:45
 27/42 anonim ***** válasza:
0%

"VÁROM AZON ÉLELMISZEREKET AMIKNEK CSÖKKENT AZ ÁRA!"

Nem a 23-as vagyok, de válaszolok én is erre.

Árcsökkenést nem tapasztaltam, hiszen az inflációs hatást nem lehet kivédeni. Én rendszeresen vásárolok húst, halat, zöldséget, stb, mindig nagy boltokban vásárolok. A magam részéről az inflációt meghaladó áremelkedést nem tapasztaltam. Tehát az általatok említett 20% durva csúsztatás. Távol álljon tőlem, hogy védjem a kormányt, de áremelkedés mindig volt és lesz is, ez természetes piaci folyamat. Véleményem szerint a nagy gond ott van, hogy sokan nem tudnak bánni a pénzzel, így sok minden feleslegesre költenek, aztán meg panaszkodnak, hogy nem jönnek ki a pénzükből. Én tavaly 52.000 Ft-ot költöttem bevásárlásra havonta, idén pedig 55.000 Ft-ot. Tehát cca. 5%-os az áremelkedés, amit én tapasztalok. Avval pedig, amit az egyik válaszoló írt, hogy az alsóbb rétegek soha nem élnek jól, az teljesen igaz, a legalsó réteg soha egyik országban sem fog jól élni!

2012. dec. 5. 22:07
 28/42 anonim ***** válasza:
100%

#27-esnek

Amit leírtam az TÉNY! Nem GKI vagy KSH éltal kiadott adat, hanem annyit fizetek érte. Tehát a comb kilóját 900Ft helytt 1200Ft-ért, a zsír kilóját 500Ft helytt 800-éert veszem ugyanott. Azaz a setérscomb ára 33%-kal, a zsíré pedig 60%-al emelkedett. Ez a valóság.

2012. dec. 5. 22:22
 29/42 anonim ***** válasza:
0%

"Tehát a comb kilóját 900Ft helytt 1200Ft-ért, a zsír kilóját 500Ft helytt 800-éert veszem ugyanott. Azaz a setérscomb ára 33%-kal, a zsíré pedig 60%-al emelkedett. Ez a valóság."

Lehet hogy te annyiért veszed, az a te egyéni gondod. Attól még más ember, mint ahogyan én is, nem tapasztalok ilyen drágulást! Ez is tény!

2012. dec. 5. 22:35
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet hogy te annyiért veszed, az a te egyéni gondod. Attól még más ember, mint ahogyan én is, nem tapasztalok ilyen drágulást! Ez is tény!"

Na akkor : Igen én ennyiért veszem, én tudom az árakat, te meg csak teledobálod 55 000Ft-ért a bevásárlókocsidat, úgy hogy fogalmad sincs mi mennyibe kerül. A lényeg, hogy a havi 55 000Ft-at ne lépd át. :O Na ez is tény, ez látszik. :O

2012. dec. 5. 22:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!