Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jövőre még nagyobb lesz a...

Jövőre még nagyobb lesz a szegénység ebben az országban?

Figyelt kérdés
Most még cinkesebb a helyzet,mint tavaly.

2012. dec. 5. 11:30
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Igen, mindenféle szakmai fórum recessziót jósol de ez természetesen a 2014-es kampány idejére megjavul.

Utána viszont a gödör aljáról indulhatunk el megint. Csodás kilátások nemde?

2012. dec. 5. 14:33
 12/42 A kérdező kommentje:
Hú de megjött az életkedvem.
2012. dec. 5. 14:58
 13/42 anonim ***** válasza:
31%

"Az árak nemigen változtak semmit egy jó ideje"

"Hát ja, csak év elején nőttek 15-20%-ot az élelmiszer árak 12-15%-ot a rezsi, aztán nyár végén még ezen túl, tényleg nem változtak az árak, áááá dehogy ... "

Az élelmiszer árak közül egyedül a tojást vettem észre, de ugye az az egész EUban, mert már máshogyan kell tartani őket, nagyobb ketrecben. A rezsim nekem speciel nem változott semmit, ugyanannyi a közös költségem, a net, tv, fűtés, mint tavaly vagy 2-3 éve. Viz-villany olyan pici, hogy azon az a 10% is csak havi 200 Ft változás lenne, annyit észre se veszek a számla összegén.

De vettem idén számítógépet is, profi gamer gépet, 90.000 Ft-ért. Régen emlékszem, volt idő, mikor gyerekkoromban Karácsonyra 180.000-ért kaptam pct. Ez feleannyi. De felhozhatnám a telefon témát is. Régebben egy mobil simán került 30-40 ezerbe. A mostanimat 10 ezerért vettem és okostelefon, nagy képernyővel, internet-email-android.. Így hát összességében olcsóbb az élet.

Amúgy amiről Te beszélsz, az az infláció. Azt pedig nem a kormány dolga kompenzálni. A cég, akinél dolgozom, az összes dolgozójának évente emeli a bérét legalább az infláció mértékével megegyezően.

A nettó fizetés emelés, ami most jön csak egy bónusz, és nem kevés embert érint.. mindenkit, aki bruttó 210 fölött keres.

2012. dec. 5. 15:30
 14/42 anonim ***** válasza:
Igen, lényegesen nagyobb.
2012. dec. 5. 15:38
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nemzetközi elemzők megint gazdasági visszaesést várnak... a szegényebb rétegek mégjobban leszakadnak a gazdagok meg jobban gazdagodnak. Tiszta társadalmi egyenlőség mi? Köszi Viktor!
2012. dec. 5. 16:07
 16/42 anonim ***** válasza:

"a szegényebb rétegek mégjobban leszakadnak a gazdagok meg jobban gazdagodnak. Tiszta társadalmi egyenlőség mi? Köszi Viktor!"

Jobb lenne a Gyurcsány-Bajnai stratégia, miszerint mindenki egyenlően szegényedjen el, ugye? :D

2012. dec. 5. 16:21
 17/42 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 13 as válaszoló!

Te Magyarországon élsz?

2012. dec. 5. 16:25
 18/42 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. dec. 5. 16:33
 19/42 anonim ***** válasza:

#8-asnak. Gyógyszereket viszont havonta emelnek. És nem 3%-kal egy évben, hanem 3%-kal havonta. Értem én, hogy ez téged egyelőre nem izgat...

Hogy jövőre mi lesz? Attól függ, mit nézünk. Lehet, hogy az "átlag" mutatók nem fognak romlani. Sőt, talán még javulni is fognak. A gazdasági és társadalmi olló viszont biztosan nagyobb lesz jövőre. Mert aki addig szert tudott tenni jövedelemre, van olyan képessége, hogy jövőre is meg tudja tenni. Aki eddig nem tudta ezt, jövőre még kevésbé tudja.

2012. dec. 5. 16:46
 20/42 anonim ***** válasza:
Ez még kérdés? Nagyobb há'!
2012. dec. 5. 18:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!