Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kik azok a megélhetési rettegők?

Kik azok a megélhetési rettegők?

Figyelt kérdés
Ma hallottam a kifejezést

2012. nov. 27. 19:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Na akkor utoljára reagálok nem spamelem értelmetlenül az oldalt. :)

"Ha nincs ilyen statisztika, akkor honnan tudja az illető, hogy igazat mondott? Kint él Németországban? És ha ott is él, akkor is csak egy szeletét látja a társadalomnak, azt a szeletét amelyben ő él. És ez nem a teljes társadalom. Állítást csak úgy lehet tenni, ha bizonyítom is. Én pl. pont nem az illető állítását tapasztalom, akkor most kinek van igaza? Neki, nekem, egyikünknek se? Számokkal nem lehet úgy dobálózni, hogy nem tudjuk a valóságtartalmát. Lehet azt mondani, hogy így vagy úgy tapasztalom, de fenntartom a tévedés lehetőségét. Pont. Statisztikák nélkül ennél többet nem lehet tenni. "

-Te komolyan nem látod a szűk kapcsolataidon kívüli világot? Nem látod ha beviszed a gyereket az óvodába akkor a nagycsoporttól lefelé lévő gyerekek többsége nem szőke és világos bőrűek hanem fajta idegen rasszjegyekkel pl sötét haj, szem, bőrrel rendelkeznek.De ezt, hogy bízonyítod? a beirató könyvekben nem az van, hogy felvettünk három németet, négy albánt,öt magyart, kettő törököt hanem Dítert, Pétert, Arankát, Semírt. Erről milyen statisztikát tudsz kimutatni?

"Voltál is börtön közelében, vagy megint csak úgy állítasz? "

Voltam, de nem mint bentlakó :) Egyszer a Honvédséggel mikor kiselejtezett ágyakat vittünk Barcskára, Másodszor mikor az iroda bútorokat szereltük Miskolcon a fiatalkorúaknál....és hidd el nem túloztam sőt még hízelgő voltam a kétharmaddal.

"Ja és van statisztika, úgy hívják, hogy népszámlálás. Volt ilyen rublika, hogy "nemzetisge"."

-Nézd meg egy itt élő sváb, cigány, albán, török, magyar személyiét, kivétel nélkül a nemzetiség rovatban az szerepel, hogy Magyar.

Na de eltértünk rendesen az eredeti kérdéstől csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez a bízonyítsd elég gyerekes, főleg úgy, hogy te sem tudod az ellenkezőjét bizonyítani.

2012. nov. 28. 20:14
 22/27 anonim ***** válasza:

"Na de eltértünk rendesen az eredeti kérdéstől csak arra próbáltam rávilágítani, hogy ez a bízonyítsd elég gyerekes, főleg úgy, hogy te sem tudod az ellenkezőjét bizonyítani."

Ismétlem, nem én hoztam állítást, ez a bizonyítsd az ellenkezőjét meg szánalmas. Hadd mondjak erre egy egyszerű példát:

"A Jeti létezik"

"Szerintem meg nem, csak egy legenda"

"Bizonyítsd, hogy nem létezik a Jeti"

... no comment

2012. nov. 28. 20:36
 23/27 anonim ***** válasza:
Muszáj reagálnom. :) Jól értelmezem, hogy te mondhatod, hogy bizonyítsd de ha téged kérnek erre az már szánalmas? Mert ezt írod.
2012. nov. 28. 21:29
 24/27 anonim ***** válasza:

"Muszáj reagálnom. :) Jól értelmezem, hogy te mondhatod, hogy bizonyítsd de ha téged kérnek erre az már szánalmas? Mert ezt írod."

Nem jól értelmezed! Én nem állítottam semmit, tehát nem kérheted, hogy bizonyítsak. Én azt mondtam, hogy "milyen alapon állítod ezt, miért ezek a számok" A lényeg: milyen alapon higgyek neked. Annak kell bizonyítania aki állít, és nem annak kell bizonyítani, akit meggyőzni akarnak.

2012. nov. 28. 22:38
 25/27 anonim ***** válasza:
Milyen jól el lehet vitatkozni a semmiről.:)))
2012. nov. 28. 23:17
 26/27 anonim ***** válasza:

"Milyen jól el lehet vitatkozni a semmiről.:)))"

ja igen :) amúgy Bizonyítsd be! XD

2012. nov. 29. 15:50
 27/27 anonim ***** válasza:

"Én nem állítottam semmit, tehát nem kérheted, hogy bizonyítsak"

Ez nem fedi a valóságot szerintem. Ő állított valamit, te azt állítottad nem így van különben elfogadtad volna tényként tehát a bizonyítása hiányában te nem hiszed el ezért innentől neked bizonyítanod kéne, hogy téved ellenkező esetben ugyanott vagy mint ő állítasz valamit bizonyíték nélkül.

2012. nov. 29. 15:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!