Mit gondoltok Hoffmann Rózsa újabb ötletéről?
Meg lehet kövezni, le lehet pontozni, de szerintem nem hülyeség. Csak a kivitelezést megint nem gondolták át. A fiatalok sokkal fogékonyabbak a nyelvek tanulására, mint idős korban, tehát érdemes több nyelvet tanulni. Sok egyetemi szakon MA-hoz meg kell két középfokú nyelvvizsga, tehát érdemes korán elkezdeni. Én szerencsés vagyok, még gimiben meg tudtam csinálni az angol és német közepet, így most nincs ezzel bajom, de sokan nem kaptak diplomát, mert nem volt nekik.
És kellenek a nyelvek, annyi külföldi szakirodalom van, ami nem csak angol.
Amúgy én nem is a némettel kezdeném, hanem a latinnal (igen, megint meg lehet kövezni és lehet fújolni), egyszerűen azért, mert az összes latin nyelvnek az alapja, és ha megvan a logika hozzá, akkor a többi már sokkal könnyebb, az angol teljesen máshogy működik. Mellesleg nem beszélve a műveltségről, amit ad. (annyiszor használnak pl. tv-ben is latin eredetű szavak, tök tévesen...) Most nem azt mondom, hogy Cicero szenátusi beszédeit fordítsák, hanem csak egy kis alapozás.
Ezen kívül a nyelvtanárok nagy része szerintem nem jó, nekem is csak 1-2 tényleg jó nyelvtanár volt az életemben. Egy rossz tanárral az egész semmit nem ér.
Mert a magyar vezetőség mindig nyal a németeknek.Ez jó néhány száz éve így van ,hogy a magyarok mindig a németekhez közelednek és velük akarnak pacsizni.
De nem csak a vezetőség hanem az emberek is.A magyaroknak Németország az etalon , a példakép, a führer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!