Mit gondoltok Hoffmann Rózsa újabb ötletéről?
Nem orbitális hülyeség ez?
De!Mint minden amit eddig ez a nőszemély mondott:)
Az tény hogy javítani kellene a középiskolákban a nyelvtanulás hatékonyságát de nem így.
Kötelező német?Német megszállás alá kerültünk vagy mi?
Már évszázadokkal ezelőtt letettek a magyarok elnémetesítéséről ez meg újra bevezetné?
Ez a nő nem normális.Mondjon el.
Nekem nem Hoffmannból van elegem, hanem azokból az ügyeletes nyavalygókból, akik hallanak valamit, és elkezdenek keseregni. Nem mondom, hogy te legyél a miniszterelnök, de hogy tanulj meg informálódni, az talán még menne. Ugyanis azt mondod, hogy csak angolul és németül lehet majd tanulni. Kérlek, olvasd el a jobboldalisággal és orbánizmussal nem nagyon vádolható metropol oldalán ezt a cikket:
"Az oktatási államtitkárság azzal ösztönözné az iskolákat, hogy ne csak angolt és németet tanítsanak, hogy megalapítja a Nyelvi sokszínűségért díjat, ezt évente azok az intézmények kapják, amelyek ritkábban oktatott nyelveket kínálnak."
Kis ferdítést, mert ez az általános iskolákra vonatkozik, amiben van ráció, mivel tényleg nem biztos hogy a középiskolában lesz esélye mondjuk spanyolt tanulnia, így angol német legyen csak az általános iskolában. Az hogy német legyen az elsődleges nyelv, annyira nem zavaró, bár szerintem mindenki válassza meg magának hogy melyiket szeretné. Én előbb tanultam németet, mint angolt, és tényleg egyszerűbb az angol, mint a német nyelvtana.
Inkább érdekes, hogy 8 osztályos gimnáziumban miért legyen kötelező a latin?
Gyomorgörcsöm van ha ilyen címet olvasok mint a posztolóé, mert Hoffmann Rózsa nem komplett, de be kell vallanom még mindig jobb ötlet, mint amikor azzal jött, hogy tanuljanak a fiatalok INKÁBB latin nyelveket, mint a francia.
(Mert ugye ő francia tanár ... lett miután oroszból átképezte magát.)
Na most szerintem Európában a némettel és angollal is sokkal többet érsz alapból. Persze ismerek pár embert ki tud olaszul, franciául, spanyolul, stb.
Nos, mivel a kérdés alaptétele hamis, ezért nem feltétlenül "orbitális hülyeség".
Aki tudja, hogy miről is van szó valójában, annak azt mondom, hogy nem ez a legjobb lépés, de jelenleg az EU-n belül Magyarország kullog az utolsó helyen nyelvtudás/nyelvtanulás szempontjából. Habár szerintem az angol még mindig fontosabb, ez a kitalált rendszer jobb lesz, mint a jelenlegi. Például közép és emelt idegennyelv érettségi helyett közép- és felsőfokú nyelvvizsga lesz, ami szerintem jó ötlet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!