Mi a véleményed Karsai László történész ezen kijelentéséről?
14:40-nél kezdődik (visszafelé számlál a videó)
"A világon a legnépszerűbb történeti téma a holokauszt. Olyan országokban is, ahol semmi, de semmi nem történt a holokauszt szempontjából. Az Egyesült Államokban, ahol hát tényleg nem volt holokauszt - bár volt szerepük az Egyesült Államoknak és hatóságainak, kormányainak a holokauszttal kapcsolatban - a második legnépszerűbb téma a polgárháború."
Saját múltjuk is csak a második helyre szorul.
Sokszor megkaptam itt már több kommentelőtől, hogy a holokauszt nincs is felülreprezentálva igazából, egyenlő súlyban beszélnek róla például a kommunizmus bűneivel, és hogy "csak én botlok bele" folyton, mert "tudatosan keresem", és különben is, kocsmatöltelék antiszemita vagyok.
Kérdezem: egy balliberális szemléletű történész szájából sem elfogadható ez, mint tény?
"Itt Magyarországon azzal kell foglalkozni, ami az ország történelmét jobban befolyásolta. Ez pedig ha tetszik, ha nem a holokauszt, és ez tény."
- Az ukrán genocídium csak egy példája a kommunizmus embertelenségének. És Magyarország történelmét összehasonlíthatatlanul jobban befolyásolta a kommunizmus, és több szenvedést hozott a nemzetre, ráadásul közel fél évszázadon át.
"Az ukrán éheztetésnek nem sok köze volt a mi történelmünkhöz, ezzel szemben félmillió honfitársunk áldozatul esett a holokausztnak."
- Fél millió? Kezd kicsit keszekusza lenni. A Wikipédia 580 ezret ír. A fentebb említett Karsai László pedig összesen 437 ezer deportáltról beszél, akinek 80%-a esett áldozatul. Lehetne már valami konszenzus.
Pro Patria és a többi jobbos!
Holokauszt volt nálunk is. Indián őslakos írtás, feketék rabszolgasága stb nem. Akkor had ne szenteljünk már 5-10 napot nekik itt Magyarországon. Részvétem nekik de azért tudjuk már hogy mit kérünk számon...
Kommunista népírtás vs náci népírtás?
A németek írtását és a hozzá kapcsolódó iratokat 67 éve szabadon lehet kutatni!
Az oroszok meg akikhez állítólag annyira közeledne a fidesz meg a Jobbik az ilyen kutatási kérések elől szinte teljesen elzárkózik!
És ha jobbikos, fideszes vagy aki ezt a kutatást erőlteti annak hozzá kell szoknia hogy vagy erőlteti az oroszoknál a kutatást vagy jóban szeretnétek lenni velük! A kettő egyszerre NEM LEHETSÉGES!!!! Mert az oroszok pontosan tudják hogyha papírjaink vannak a kényszermunkákról meg a többiről akkor pert is indíthatunk és ezt ők nagyon nem akarják!
De megmondom őszintén! Én igenis követelném az oroszokon a kutatást!
És ha valóban fontos nektek a kommunista népírtás felkutatása akkor tessék nekem linkeket küldeni ahol FIDESZES és JOBBIKOS(!!!) képviselők szorgalmazzák hogy az oroszok nyissák meg a levéltáraikat!!! :))
Fogadjunk hogy annyira már nem fontos a tisztelt pártvezetőknek ez a kérdés hogy valóban ki akarják deríteni az igazat!!!
Jah és hol van 2 éve a fidesz ügynöktörvénye??? Azt is nagyon ígérgették aztán hiába adott be rá asszem az lmp is javaslatot hogy kutatható legyen mert leszavazták és azóta is k.ssolnak róla!!!
Noh, várom a jobbikos és fideszes linkeket :)))
Árasszatok el a politikusaitok orosz fél felé való követeléseivel... :)))
"Mennyi agymosott ATV-droid! A holló azért a legmenőbb téma, mert egyrészt dollármilliárdok vannak mögötte, másrészt a vezető pénzügyi körök rokon vonásokat mutatnak a hollósokkal."
Bezzeg a koldusszegény és befolyás nélküli japánokkal senki sem törődik.... Szegénykéimnek nem kéne jótékonysági gyűjtést rendezni?
"A szegény ukrán parasztok milliói, a porig égő japán atomholokauszt áldozatok, vagy a kiirtott amerikai indiánok senkit sem érdekelnek."
Az utóbbi kettőhöz az égvilágon semmi közünk nincs, a kommunizmus rémtetteinek meg van külön emléknapja.
"Csak meg kell számolni az emléknapokat: kommunista áldozatok emléknapjából egy van, hollósból viszont legalább tucatnyi egy évben."
Meg is tudod nevezni őket, vagy csak az antiszemita hasmarsod kitalációja az egész és csak a nevetségessé tétel tart vissza attól, hogy azt állítsad az év 366 napja csakis a zsidó holokausztról szól.
Ja és legyen legalább annyi gerincimplantátum benned barátom, hogy a nevét kimerd mondani annak, amiket vagy akiket gyűlölsz.
A liberális agymosottnak:
január 27.: a holokauszt nemzetközi emléknapja
április 16.: a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
április 19.: a varsói gettólázadás és a holokauszt emléknapja
május 8.: a második világháború befejeződésének és a holokauszt áldozatainak emléknapja
augusztus 2.: a cigány holokauszt emléknapja
szeptember 1.: a második világháború kitörésének és az áldozatoknak az emléknapja
október 5.: Raoul Wallenberg-emléknap
És akkor a helyi, kisebb hollós emléknapokról még nem is beszéltünk.
"január 27.: a holokauszt nemzetközi emléknapja
április 16.: a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja"
Ahogy a kommunista rémtetteknek is megvan ez a felbontása.
"április 19.: a varsói gettólázadás és a holokauszt emléknapja"
Erről őszintén soha a büdös életben nem hallottam, hogy külön emléknapja lenne. Biztos a felülprezentáltsága miatt.
"május 8.: a második világháború befejeződésének és a holokauszt áldozatainak emléknapja"
De persze csakis a második tagmondat számít:)
"augusztus 2.: a cigány holokauszt emléknapja"
Hogyne már a cigány is zsidó, ha érdeketek megkívánja;)
"szeptember 1.: a második világháború kitörésének és az áldozatoknak az emléknapja"
Szóval csak zsidók estek áldozatul a zsidók által kirobbantott háborúban?
"október 5.: Raoul Wallenberg-emléknap"
Amit állítanak róla a svédek elég jól alátámasztva, nem lesz ez a nap sem hosszú életű...
"A liberális agymosottnak: "
Még mindig ugyan azt várom tőled!!
vagy írd meg hogy a fidesz, jobbik meg a többi hol követelte az oroszoktól hogy nyissák meg a levéltárakat és így segítsék hogy végre megtudjuk mit követtek el a komcsik...
vagy írd le megvetésed a jobbik, fidesz iránt amiért ezt nem teszik!!
Én már annó is örültem hogy az LMP legalább benyujtott egy javaslatot hogy kerüljenek nyilvánosságra a titkok Magyarországon!!
Míg a fidesz és a Jobbik csak űlt a fenekén és leszavazott mindent!!
Úgyhogy maradjunk annyiban hogy ezek a "liberális agymosottak" az egyetlenek akik ki akarják deríteni hogy legalább ITTHON mi történt!
És nem lőzungokat mondanak hanem TESZNEK is valamit!!!
Nem értem mit zavar téged, hogy ennyi emléknap van. Ezek közül bárkinek kötelező ezeket megünnepelni? Munkaszüneti nap van bármelyiken? Egyáltalán: észreveszed, hogy ez vagy az az emléknap van? Az, hogy most fogod magad és rákeresel a neten, majd mutogatod, hogy "nini mennyi van" nem jelent SEMMIT!
Ezeket a napokat megünneplik azok, akiknek fontos és kész! Otthon mindenki úgy ünnepel ahogy akar!
A kommunizmus legnagyobb áldozataival és a legnagyobb elnyomással kapcsolatban pedig ÁLLAMI! ünnepünk van, mégpedig munkaszüneti nappal. Gondolom leesett, hogy október 23-ról beszélek. Ez pedig pont a kommunizmus áldozatairól és a kommunizmus elleni lázadásról szól. Szóval hány holokauszt megemlékezéssel foglalkozik az átlag ember 1 évben:0. Szemben Október 23-al. Ezek után szerintem értelmét vesztette a vita.
"Fél millió? Kezd kicsit keszekusza lenni. A Wikipédia 580 ezret ír. A fentebb említett Karsai László pedig összesen 437 ezer deportáltról beszél, akinek 80%-a esett áldozatul. Lehetne már valami konszenzus."
Ez meg már tényleg igazi baromkodós szőrszálhasogatás. Tudod mit, legyen Karsainak igaza: 437000*0,8=349600 áldozat. Szerinted 349600 elfogadhatóbb? 1 ember elhurcolása és megölése is undorító bűn!
Ja és még egy dolog Pro Patria meg 50%-os!
Mielőtt elkezdtem GYK-n passzióból válaszolgatni embereknek, nem is tudtam hogy vannak akik ennyit foglalkoznak a holokauszttal!
Komolyan mondom évente ha 1-2 alkalommal hallottam róla érdemben akkor nem mondok keveset.
Szerintem a legtöbb Jobbos akik ennyire benne vannak a meleg, zsidó, holokauszt stb témakörökben már nem is tudják elképzelni milyen a normális élet!!
Az igazi problémám meg az hogy a fidesz állami szintre emelte az összeesküvéselméleteket!!!
Belegondoltatok hogy milyen volt az életetek mielőtt beszippantott ez a gyűlőlködős dolog és már az egész világot ezen keresztül látjátok?
És nincs illúzióm hogy Ti már talán sose tértek vissza a normális életbe ahol nem láthatatlan ellenfelekkel harcoltok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!