Az EU szerint jogszerű volt Sólyom László látogatásának megakadályozása Szlovákiába. Fordított esetben szerintetek mi lett volna az ítélet?
Erre en jogsdzeruen kipaterolnak Rajkarol a szlovakokat mert erzekenyen erinti a magyar alamot tortenelmileg es folleg a pofatlan ingatlakereskedoi megnyilvanulas miatt Rajka Pozsony VI. kerulete.....
Na akkor neznenek nagyot Bruszelben az biztos......:)
Legalább megindokolták?
A fordított esetet inkább nem feszegetném, mert az már eléggé a provokáció határát súrolná.
Azr hiszem, nincs olyan politikai ideológia, ami megalapozná ezt a döntést. (Jogszabályról nem beszélve)
Liberálisnak vallom magam, és sírva röhögök... 'személyek szabad áramlása'?
De feltételezem, ez másokat is így vagy még jobban zavar...
Mit akarsz hallani? Jaj, a bíró már megint a másiknak fúj! Még ha így is lenne, ettől jobban érzenéd magad?
Minden tiszteletem Sólyom Lászlóé, de szerintem ezt a látogatást nem gondolta át, és nem szervezték meg rendesen. Az pedig, hogy ők provokációnak tekintik a mi (volt) államfőnket, az az ő problémájuk. Számunkra csak egy gyerekes sértés, nem szabad komolyan venni.
"Minden tiszteletem Sólyom Lászlóé, de szerintem ezt a látogatást nem gondolta át, és nem szervezték meg rendesen."
Kedves 5-ös, nem teljesen értem, azt mered állítani, hogy nem illik egy magyar köztársasági elnöknek magyar ünnepségre mennie Szlovákiában a magyar tankok bejövetelének emléknapján?
Ööö, miért ez kit érinthet érzékenyen?
"Fordított esetben szerintetek mi lett volna az ítélet?"
Nem is volt ítélet a szöveg szerint nem sérült a nemzetközi jog egyik oldalról sem ... miért lett volna ítélet?
Nekem az a véleményem, hogy az EU bíróságának teljesen igaza van. Magánszemélyként bárki korlátozás nélkül beléphet, állami vezetőként viszont nem, mert az már érinti a másik állam szuverenitását. Nem kötelezhető egy másik állam arra, hogy a mi állami vezetőinket fogadja. Úgy meg nem mehet, hogy nem fogadják, mert diplomácia mentesség és kiváltságok illetnék meg amúgy, azt meg értelemszerűen nem biztosíthatják a számára, ha csak úgy hívatlanul állam- vagy kormányfői minőségében jön valaki. Az EU szabad mozgásról szóló irányelve sem írja felül az államoknak azt a jogát, hogy meghatározhassák, fogadnak-e egy másik állami vezetőt, kapcsolatot tartanak-e vele.
Ezek után nem csodálkoznék azon, ha Orbánt és Kövért is kitiltanák Romániából, EU ide vagy oda. Ők is rendszeresen gyalázzák a román államot, elégedetlenséget szítanak, követelőznek, választási kampányokat folytatnak. Mi is nagyon meg lennénk lepve, ha hívatlanul betoppanna ide a szlovák vagy a román elnök, és mondjuk az MSZP mellett agitálnának. Én inkább azt kérdezném, Hogy Orbánék ehhez mit szólnának? Mert ők ugyanezt csinálják a szomszédos országokban.
"Ha az Eu azt mondja ..."
Azt mondta ki a bíróság, hogy az EU nem mond semmit az ügyről, hiszen két ország diplomáciai kapcsolataiba NINCS beleszólása. Pont ilyen ügy még az állampolgárság kérdése, meg a nyelvkérdés, amíg az EU minimumot betartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!