Mit szóltok, hogy újra emelni akarják a BKV-jegyek árát?
Üzenem nekik a középső ujjam! Persze a szolgáltatás, amit nyújtanak érte, az egyre alacsonyabb. Ócska, rozoga, rozsdás, mocskos metrók, villamosok. Nem éri meg megvenni.
"Persze őket nem érinti, mert életükben nem utaztak tömegközlekedéssel!"
Másrészt, ha jól tudom, a politikusok teljesen ingyen utazhatnának, mintha nekik nem telne egy rohadt jegyre.
Azért emelnek mindent, mert az államnak nincs pénze semmire, de arra, hogy a rendszámokat lecseréltessék, utcákat/tereket átnevezzek, stadionokat építsenek és iskolaköpenyt gyártsanak, arra most krvára nagy szükség van. Erre találnak pénzt, csak amire kéne, arra nem.
"de a jegyek nálunk a legdrágábbak! "
Ennek nézz utána. Aztán ne lepődj meg, ha tévedtél.
Amúgy 3 éve nem volt emelés. Minden ára emelkedett minden inflálódott.
Sajna 3 év után már a levegőben volt egy emelés...
"Nem éri meg megvenni. "
Ne vedd meg. Menj gyalog! Az biztos jobban megéri.
Sokra mész a felháborodásoddal, ha semmit nem teszel.
Lehetsz tisztességes tiltakozó, és mondhatod azt, hogy jó, akkor ezentúl nem BKV-zol. Sokat persze ezzel sem érsz el, mert csepp vagy a tengerben. Ráadásul, ha hosszan kell utaznod, akkor meg vagy lőve, mert gyalogolhatsz/biciklizhetsz (utóbbi nem igazán opció, pláne télen; nagy távolságra meg a gyaloglás sem kényelmes).
Vagy lehetsz tapló proli, aki továbbra is használja a BKV-t, csak beáll a bliccelők így is népes sorába. Megvan az esélye a lebukásnak, ha azt vállalod, talán évi négy-öt lebukással még pluszban is jöhetsz ki (nem tudom, mekkora a büntetés összege, nem volt még részem benne).
Vagy fogat csikorgatva kigazdálkodhatod valahogy a bérlet árát. Hetente egy sörrel kevesebbet iszol, vagy ahogy gondolod.
Sajnos nem kizárólag az ő hibájuk, sokan nem értik meg, hogyha nem vesznek jegyet, azzal nem a BKVnak tesznek rosszat, hanem azoknak, akik becsületesen megveszik mindig. Így rengeteg pénz esik ki, amit valahonnan pótolni kell, és sajnos ezt rajtatok hajtják be. Inkább a folyamatosan bliccelőktől kérdezd,hogy mit képzelnek!
Egyébként honnan tudod, hogy ő nem járt soha tömegközlekedéssel? Ismered?
Tudod mikor egy vállalat a csőd szélén áll, nem csökkenthetik az árakat.
Az a baj hogy pofátlanul drága a bérekhez képest.
Brüsszelben 2 euro egy jegy,de azzal 1 órán keresztül azon utazol amin akarsz,annyiszor szállhatsz át amíg akarsz,csak az utolsó utad megkezdésig férj bele az 1 órába.
Vagyis míg a romló nyugaton 3 átszállás 560 forint,itt 960.
Ja,hogy ott elektronikus a rendszer,nem múltszázadi lyukasztós.
Hát igen, a hanyatló nyugat.
Mellesleg 2 éve jártam Prágában,akkor ott a napijegy 100 korona volt,vagyis 1000ft akkori áron.Itthon mennyi is?1600?
Szemlesütve vallom meg kedves honfitársaim, hogy én bizony rendszeresen szoktam bliccelni a buszon.( 4 megálló)
Az egyetlen mentségem, hogy mifelénk 15-20 percenként jár a busz. De van, amikor az is kimarad. Amikor beállok a megállóba, időnként már a gutaütés kerülget a BKV miatt. A busz ritkán jár, mocskos, lerobbant, télen nem jön fel a dombra. Annyira idegesítő, hogy az agyvérzés kerülgeti az embert. Mindig akkor marad ki egy-egy járat, amikor éppen sietnem kellene. A menetrend teljesen használhatatlan. Úgy érzem, a jegyek ára nincs arányban a szolgáltatással, amit nyújtanak.
Ez van, várható volt. Csak az a nem mindegy bakker, hogy a legcsóróbbak 2-3 éve még TÖBBET kerestek mint most a kamu adócsökkentés és kamu minimálbér emelés után.
Így is ahol én lakom, ott kitalálták, hogy egy megállóra vegyek a BKV buszra kiegészítő bérletet. Mondom egye fene, annyira nem lehet drága ... Öööö. 5.800. Anyád.
Inkább legyalogolom.
De ha most ezt még emelik lövésem sincs miből fogják megvenni az emberek. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!