Hogyan nevezzük azt a gondolkodó magyarokból álló szervezetet, amelynek tagja lennél? Magyar Értelmiségiek Szövetségének? Értelmes Magyarok Szövetségének?
Na de miért akarod kizárni az értelmes állásfoglalásokat? Éppen az a baj, hogy itt eszetlenül megy minden de jó nagy hanggal , a józan ész pedig sehol.
Úgyhogy én nem bánnám, ha lenne egy ilyen "értelmes" szervezet, ahol mondjuk 2 db egyetemi diploma a min imum belépési követelméyn, és igenis foglalnának állást akéár a melegházasság ügyében os és stb, csakhogy nem érzelmi kirohanások és politikai okok miatt, hanem egyszerűen a tudomány mai állását alapul véve, a józan észre hagyatkozva, semmi másra.
Nem rossz ötlet ez.
A tény az tény.
Nem lenézésről van szó, de nyilvánvaló egy 5 diplomás egytemei docens nem látőköre sokkal szélkesebb, mint eg yúgymond melósé. Azaz nekik nagyobb szerepet kell tulajdonítani. És nem értem ezt a véleményt, hiszen aki nap mint nap a tudománnyal foglalkozik, az nyilván jobban benne van, akkor miért akarjuk, hogy olyan emberek véleményezzenek jelenségeket, akiknek semmiről semmi fogalma, mert egyszerűen nem foglalkozik a témákkal magasabb szinten.
Szerintem s erossz ötlet a minimum kettő db egyetemi diploma mint alapfeltétel, így garantálva van nagyrészt, hogy valóban értelmes.
És nem tudom honnan szeded, hogy az értelmiségiek a kajmán-szgk-en nyaralnak. Én négy egyetemi oklevéllel és két dv PhD fokozattal 240 netto környékén kapok, amiből éppen kijön acsalád, mert ennek harmada minimum elmegy tudományos továbbképzséekre.
Szóval el vagy varázsolva, jó is lenne, ha egy értelmiségi milliókat keresni, d emondok neked egy nagyon jó példát erre:
MTA tag, egyetemi tanár, emeritus professzor, és az egyteemre ingyen jár órákat adni, mert csak ő viszgáztathat ezn a területen jelenleg az prszágban, és ehhez képest még a vonatjegyének a kifiozetéséért is harcot kell vívnia. Ilyen szép a helyzet az értelémiségiek anyagi körülményeit illetően!
De akár csak megnézheted a közalkalmazotti bértáblát is, az se semmi.
Tehát nem degradáló, egyszerűen realitás.
Értelmes Magyarok Szövetsége:
Nekem sok ismerősöm van, aki nem diplomás és nagyon értelmes gondolkodású, becsületes, bölcs ember.
A kulturált vita eredménye a bölcs döntés és állásfoglalás.Igent és nemet is ki kell tudni mondani.
Gy.F.B.T.
(Gyurcsány Ferenc Baráti Társaság)
Jó, csak vicc volt!
Nagyon köszönöm a válaszokat, nekem tetszik a Jövőépítő Magyarok Szövetsége javaslat, az nem zár ki senkit, és tényleg erről lenne szó a szervezetben.
Nem kötnék ki diplomát, mert az valóban nem tükrözi a lelki intelligenciát, amire nagyon nagy szükség lenne a tájékozottság mellett.
Szóval beléptek, ha megalakítjuk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!