Nem egy igazságtalan, szemét dolog, hogy lakóparkot kapnak azok a hitelesek, ( adófizetök pénzéböl) akik nem tudják fizetni azt a pénzt, amit talán plazma tv-re vagy egyéb dologra vettek fel? Amire a takarójuk nem ért, a nyújtozkodás ellen?
a sok hitelfelvevöt, mint áldozat kezelni, megáll az eszem.
olvasni tud mindenki, ha a szerzödés feltételeket kell értelmezni.és igenis sokan mobil telefonra,(túl nagy)tv-re(pláne a rég is jó volt még) és egyéb rongyrázós szükségtelen dologra vették fel.( ismerek személyesen ilyeneket)
sajátlakás? albérlet is van a világon. szerény, de hát az "nem menö"?
németországi fizetésekkel hasonlítgatni? németországban másképp dolgoznak.egy kicsivel több pontosság és precizitás, ami meg van fizetve.
egy kiló kenyér ára:4 euro kürül. ma ez itt:1100 ft.
szóval ne hasonlítgassunk.
balekoknak nem adnék lakást adófizetök pénzéböl. és azután?
most miért estek vissza a hitelfelvételek. megijedtünk, okosodtunk?
"a sok hitelfelvevöt, mint áldozat kezelni, megáll az eszem."
- Nekem meg az ilyen érzéketlen antiszociális előemberektől áll meg.
"olvasni tud mindenki, ha a szerzödés feltételeket kell értelmezni."
- Ja. És nem arról ismerjük a bankokat, hogy olyan többoldalas, apró betűs, nyakatekert körmondatokkal teletűzdelt szerződéseket írnak meg, amiket nemhogy egy egyszerű halandó, de még egy ügyvéd is csak szótárak mellett kielemezve érthet meg. Nem véletlen...
És persze a bankok se nagyon törték össze magukat, hogy lebeszéljék az embereket a devizáról - nem ellenségük a saját pénzüknek. Annál inkább húzták el a mézesmadzagot, mondván milyen jó.
Gondolom, életkorod okán még sok hitelt nem volt módod felvenni.
"és igenis sokan mobil telefonra,(túl nagy)tv-re(pláne a rég is jó volt még) és egyéb rongyrázós szükségtelen dologra vették fel.( ismerek személyesen ilyeneket)"
- Nagyszerű. És ha te ismersz ilyet, az azt jelenti, hogy ez az országos átlag? Vagy netán van erről valami statisztikád is, amire ilyen magabiztos kijelentéseket alapozol?
"sajátlakás? albérlet is van a világon. szerény, de hát az "nem menö"?"
- Nem, nem arról van szó, hogy "nem menő", de talán sokaknak magasabb életcéljuk van, mint egy 50 m2-es egérlyukban leélni az életüket, netán még gyereket is szerettek volna vállalni, akit nem albérletbe szerettek volna beleszülni, nem?
"németországi fizetésekkel hasonlítgatni? németországban másképp dolgoznak.egy kicsivel több pontosság és precizitás, ami meg van fizetve."
- Nincs itt semmi eltérés. A németországi átlag szakmunkás ugyanolyan hevülettel és tudással dolgozik, mint a magyar. Magas intelligenciájú felső vezető pedig van itt is, nem csak ott.
Nem véletlen, hogy kapva-kapnak minden kelet-európai diplomásért, orvosért nyugaton, mert ugyanazt a munkaminőséget sokkal kevesebbért is ellátják. Az sem véletlen, hogy annyi gyár települ ide, Kelet-Európába, mivel ugyanazt a minőséget töredék áron (sokkal kevesebb bérért) elő tudják állítani.
Persze ha szerinted a saját országod lakói felelőtlen hitelfelvevők, rongyrázók, és analfabéta szakmunkások, azaz Magyarország "úgy gáz, ahogy van", akkor nincs is veled mit kezdeni. Ez a hozzáállás jellemző a fiatal generációra.
"balekoknak nem adnék lakást adófizetök pénzéböl. és azután?"
- Én sokkal szívesebben látom a bankok trükközéseinek, mocskos üzérkedéseinek százezres áldozatai számára nyújtandó segítséget, mint például egyes társadalmi rétegek segélyezését, akik soha egy napot nem dolgoztak, és nem is fognak.
Az emberiség azért olyan sikeres, mert egymásnak segítenek. Az előbbi helyzet épp ebbe a kategóriába esik, az utóbbiak, mivel nem hajlandóak semmit sem adni, ne is várjanak el semmit.
"most miért estek vissza a hitelfelvételek. megijedtünk, okosodtunk?"
- Ebből látszik, hogy úgy nyilvánulsz meg egy-egy dologról, hogy semmit nem tudsz mélyebben arról. A devizahitelek folyósítását betiltották a bankok részéről. Ma csak forintban lehet hitelt kiadni.
Úgy látom, a 22., 24.-es leoltotta a vitát.
És én mélységesen egyetértek.
Nem is nagyon értettem, hogy a kedves kérdező az érveléseiben hogyan keveredett át a ronygyrázó hitelfelvevőkre, holott a LAKÁShitelesek érintettek a témában. Volt szó egyáltalán arról, hogy azoknak (is) építik a lakóparkot, akik a 250 centis plazmatévé vásárlásuk miatt adósodtak el? Hozzáteszem, az ilyen embereket egy cseppet sem sajnálom. DE ez egy teljesen más téma. Azért egy tévé vásárlást ne hasonlítsunk már össze a lakáshitel témával!!!
Hozzáteszem, egy cseppet felszaladt a vérnyomásom azon a kijelentésen, hogy itt azért akartak sokan saját lakáshoz jutni, mert az a menő. Khm... Szóval... Amikor én felvettem a lakáshitelt, egy átlag albérlet díja kb.50ezer volt. A hitelt, amit végül felvettem, havi 52ezerrel kellett fizetni. Az árfolyamkockázattal kapcsolatban a bankban is azt mondták, hogy LEGROSSZABB esetben is 58-60ezerig fog felszökni a törlesztőrészlet. Magyarázzam még tovább, hogy miért döntöttek olyan sokan a SAJÁT lakás reménye mellett, az albérlet helyett, ami a büdös életben nem lesz sem az övék, sem az utódaiké? Én tudtam, hogy nyögnöm kell majd 25 évig, és ráncos öregember leszek, mire tényleg az enyém lesz, de abban a reményben (is) döntöttem a hitel mellett, hogy az a lakás egyszer majd TEHERMENTESEN a gyermekemé lesz. Kedves kérdező! Olyan nagy bűn áldozatot vállalni az utódainkért? Az más kérdés, hogy a felső körök, és a bankok igenis látták jóelőre, hogy mi közeledik. Nem hiába szórták majdnem minden nincstelennek a tizenmilliós hiteleket a válság előtti időben, az akkori kormány és a bankok karöltve...
Azt még hozzá is fűzném, hogy aki egy plazmatévére vett fel hitelt, az egyébként is százezres tételben mozog. Olyannal nem lehet úgy eladósodni, hogy aztán híd alá kerüljön. Kivéve, ha a szintén áldásos kormánymunkának köszönhetően a munkáját is elvesztette, mert azt mondanom sem kell, hogy Magyarországon a gazdasági zuhanás már a világválság előtt elkezdődött.
A legjobb, ami történhetett 2010 után, az a 98%-os banki különadó. Simor Bandika meg húzza meg magát, nemhogy panaszkodjon, amikor a havi(!) 8 milliós fizetését 2 millióra csökkentették. Tisztességes ember egy év alatt sem keres ennyit. Úgyhogy nem tud megszakadni érte a szívem.
Egyébként én sem irigylem őket attól függetlenül, hogy kapnak segítséget. A minap volt róla szó, hogy pl. a gázt sem vezetik be azokba a házakba, egy szántóföld helyén építik fel a lakásokat. Óvoda, iskola jó messze, bölcsöde nincs. A munkalehetőségekről nem is beszélve.
Annál már az is jobb, amit a környezetemben látok több családban. Betoltax x milliót a banknak évek alatt, majd mikor látták, hogy biztosan beledöglenek ha tovább kell fizetni, eladták a lakást nagyon-nagyon mélyen áron alul. Épp annyiért, hogy hamar megvegyék, és a banknál 0-ra kijöjjenek. Majd kerestek egy albérletet, ahol fele annyit kell fizetni. És egy életre szétfoszlott bennük a remény, hogy majd a gyereknek lesz mit örökölni, és neki majd nem kell egész életében a pénzt kilapátolni az ablakon. DE ugyanabban a környezetben maradtak, megvan a munkahelyük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!