Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a következő,...

Mit gondoltok a következő, jobboldaliakról szóló véleményről?

Figyelt kérdés

"A Horthy kedvelő jobboldal mindent és mindenkit gyűlöl. Románt, cigányt, meleget, zsidót, Európát, Amerikát, IMF-et, demokráciát, köztársaságot, örményeket, eurót, nyugdíjasokat, tanárokat, rokkantakat, orvosokat, stb.

Bármit, amit épp a gyűlölet célpontjává tesznek számukra a pártjaik (fidesz, jobbik).

Nem gondolkodnak, nem tájéékozódnak, nem mérlegelnek, csak agyatlanul gyűlölnek mindent és mindenkit."

Forrás:

[link]

2012. okt. 13. 19:41
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
94%

"Ami bizonyos tekintetben ma is kívánatos lenne, mert nonszensz, hogy kenyérért meg babgulyásért szavaztatnak tömegeket az ország egyes régióiban, vagy hogy a 8 általánost be nem fejezett személyek szavazata ugyanannyit ér, mint a diplomásoké. A demokrácia a csőcselék uralma, mondta Platón. Feltétlen híve vagyok a parlamentarizmusnak, de szavazati joggal csak egy művelt középrétegnek kellene rendelkeznie, aki érti is, hogy miről szavaz."

Tetszik vagy sem, de ők is itt élnek és dolgoznak és joguk van nekik is szavazni. Az, hogy megvehetők, inkább a politikai pártok hibája, akik visszaélnek ezzel. Inkább a politikai kultúrát sajátíthatnánk el...

2012. okt. 13. 20:37
 12/22 anonim ***** válasza:
64%
Még mielőtt kikiáltanátok Horthyt egy tiszteletreméltó nagyformátumú politikusnak azért gondoljátok át azt a vitatott döntését hogy kiküldte a második Magyar hadsereget az Orosz frontra gyenge felszereléssel és gyengén kiképezve,az utánpótlás hiányosságairól már nemis beszélve, ezzel sokezer embert küldve a biztos halálba. Ezt nemfogják neki elfelejteni a történészek és a túlélők.
2012. okt. 13. 20:39
 13/22 anonim ***** válasza:
30%

"Ez így van. A jobboldali propaganda ontja magából az ellenségképeket"

Szakadozik a plafon... talán nem a baloldal keres örökösen bűnbakot egy személyben Orbánban, Vonában..stb. ?

Az az igazság, hogy manapság sokkal inkább a magyar baloldal mániákus rögeszméje a bűnbakkeresés.

A kérdezőnek : azt gondolom, hogy egy nagyon szélsésőges és rosszindulatú vélemény, ráadásul ostoba is, illetve képmutatóan úgy tesz, mintha a szélsőjobb azonos lenne a jobbközéppel.

Akkor gondolom én is mondhatom ,hogy minden baloldali m-cskos szemét kommunista, nem ?

2012. okt. 13. 20:50
 14/22 Pro Patria ***** válasza:
25%

Kedves Weishaupt!

"Tetszik vagy sem, de ők is itt élnek és dolgoznak és joguk van nekik is szavazni."

- Igen, ők is itt élnek. De a látókörük, a tudásuk nincs meg ahhoz, hogy a politikában járatosak legyenek. Ezért van szükség egy művelt, értelmiségi középosztályra, amelyik felelősséget vállal a nemzet sorsáért, és vállán hordozza az ország terhét.

Nem becsülöm le a kétkezi munkást. Én például sosem tudnám megtanulni, mi a boronálás, mi az első vetés, másodvetés, mikor kell aratni, mennyiszer öntözni, mi a vetésforgó, stb. Nem tudnám megállapítani, mikor jön a fagy, milyen növényhez melyik föld jó, darabosra vagy szemcsésre kell-e felszántani a földet. Egy kalendárium van a földművelők fejében. Ami minden tiszteletet megérdemel. Ugyanígy minden szakmunkás.

De a tudásuk a politikában használhatatlan. Ellenben én rögtön éhenhalnék egy kapával a kezemben, mert ott meg az én tudásom használhatatlan. Nem arról van szó, hogy ez vagy az a rétege a társadalomnak lebecsülné a másikat. Mindannyian alkotjuk az ország lakosságát. De, ahogy a mondás tartja: suszter, maradj a kaptafánál.

Mindig a középosztály vezette a nemzetet. Egyedül a benne lévők voltak elég jómódúak ahhoz, hogy saját sorsukon túl másokéval is képesek legyenek foglalkozni, de nem annyira gazdagok, hogy a szegények segítésétől saját egzisztenciájukat kellett volna félteniük. Az egyszerű földművest és munkást leterhelték mindennapi életének bajai, nem ért rá mások fájdalmával foglalkozni. A felső tízezer pedig nagyon is élvezte a fennálló rendet, nem akart rajta változtatni. Csak a középosztály volt mindig, ami ezt a nemzetet (és másikakat is) előbbre vitte. Nem a parasztbácsi robbantotta ki a forradalmat 1848-ban. Nem ért rá ilyennel foglalkozni a dézsmaszedő katonák és az aratás mellett. Nem is az arisztokraták, hisz ők a rendszer kiváltságosai voltak. A középosztály. A Pilvax kávéház írói, költői, egyetemistái, kis- és középnemesei, városi polgárai. Azok, akik műveltségük, a világban való széles látókörük, és szervezői képességük okán tudtak megmozgatni egy országot, és államot szervezni. Mert erről olvastak rengeteg könyvet, újságot a világ híreiből, leveleztek külföldi filozófusokkal, értelmiségiekkel, és mert jómóduk okán saját létük már biztosítva volt, tudtak mások sorsával is törődni. Ez volt az a középréteg, amelyet '45-után módszeresen szétzúztak. Pont azért, hogy a kolompost kiszedve szétszóródjon a nyáj.

Nem véletlen, hogy Katynnál is lemészárolták a szovjetek a teljes lengyel értelmiségi réteget és katonai tisztikart. A középosztály, az értelmiség a társadalom feje. Ha levágják, a test önmagától nem fog lázongani, nincs, aki vezesse őket.

Ez az a társadalmi réteg, amelyet meg kellene szervezni újra Magyarországon, és a politikai élet irányítását rájuk bízni.

------------

Kedves 20:39-es válaszoló!

Mondj egy nemzetet, amelyik ki tudott maradni a világháborúból. Svájcot leszámítva, ott 600 éve béke van, és sokaknak érdeke, hogy ez így is maradjon.

A Szovjetunió elleni hadjáratban szinte minden európai állam részt vett. Amelyek nem (mint Bulgária), azok sem úszták meg a vörös hadsereg gőzhengerét 1944-ben.

2012. okt. 13. 22:17
 15/22 anonim ***** válasza:
62%

Mániákus bűnbak keresés? Orbán már 20 éve mást sem csinál. Baloldaliaktól nem hallottam még, hogy bűnbakot keresnének.

Aki Horthyt élteti, az nem tudja, hogyan éltek az emberek az ő idejében!

Nem csak kevesen szavazhattak, de a köznép nem élt jól. A munkások, és cselédek meg nyomorogtak.

Igaz, hogy törvényesen nem lehetett leváltani. De ő önként lemondott és átadta a hatalmat Szálasinak!

Ezt nem az iskolában tanultam, hanem tapasztaltam és a szüleimtől, nagyszüleimtől hallottam.

Választani pedig mindenkinek joga van. Az csak mese, hogy egy diplomás reálisan szavaz. Arra szavaz, amelyik párttal egyetért. A Jobbikban elég sok az iskolázott ember. Mégsem képesek megérteni, hogy győzelem esetén a pártjuk nagyon gyorsan csődbe vinné az országot.

2012. okt. 13. 22:17
 16/22 anonim ***** válasza:
85%

Ezt írod! "Mondj egy nemzetet, amelyik ki tudott maradni a világháborúból. Svájcot leszámítva, ott 600 éve béke van, és sokaknak érdeke, hogy ez így is maradjon.

A Szovjetunió elleni hadjáratban szinte minden európai állam részt vett. Amelyek nem (mint Bulgária), azok sem úszták meg a vörös hadsereg gőzhengerét 1944-ben."

Nem azzal van a baj hogy a háborút nemtudta elkerülni Horthy hanem azzal ahogy kiküldte a biztos halálba a Magyar katonák százezreit gyenge felszereléssel és gyengén kiképezve, ez az ő nagy hibája amit nemfognak neki megbocsájtani.

2012. okt. 13. 22:35
 17/22 Pro Patria ***** válasza:
23%

Kedves 22:35-ös válaszoló!

Egyfelől a németek a teljes magyar haderőt akarták velünk kiküldetni, ezzel szemben nagy diplomáciai siker, hogy "csak" a 2. Magyar Hadsereget kellett.

Másfelől ennek a hadseregnek a lehetőségekhez mérten mindent megadtak, amit csak lehetett. Az itthon maradt alakulatokat szinte "levetkőztették", hogy a kimenőknek minden elegendő számban jusson. A teljes nehézfegyverzet 50%-át kapták meg. Páncéltörőágyúkból sok helyen még kiképzési célra sem maradt az itthoni csapatoknál.

Igen, mindez így is kevés volt. De a magyar vezetés a lehetőségekhez mérten mindent megtett a doni csapatok megfelelő felszerelésére.

Viszont, amire senki nem számított, hogy a Szovjetunió nem omlott össze az év végére, ugyanis eredetileg csak egy rövid hadjáratnak indult az egész doni kiküldetés, illetve a másik problémát az jelentette, hogy a németek nem, vagy csak igen kis mennyiségben váltották be a páncéltörő ágyúk és harckocsik átadására vonatkozó ígéretüket. A kivonulásnak ugyanis az volt a feltétele, hogy a fent említetteket a német hadvezetés biztosítja a magyar csapatoknak.

2012. okt. 13. 23:00
 18/22 anonim ***** válasza:
62%

Ez rám nem igaz. Sőt bántónak érzem, hogy ilyet állít valaki. Ezzel úgymond ezeket a felsorolt embereket pont ellenem uszítja.

Például a Fidesz volt Európában az egyetlen kormány, amoely felvállalta a romastratégia megalkotását az elnöksége alatt, tette ezt úgy, hogy sokan a magyarságot a cigánysággal azonosítják Európában(nem utolsó sorban a világhíres cigányzenészeink miatt), tehát ez pont a cigány nemzet képét erősíthette. A homokosokkal is csak akkor van bajom, ha teherautón vonaglanak. Én sem mutogatom magam, ők se tegyék. A zsidó kultúra kifejezetten érdekel, és a zsidó származású ismerőseimmel sincs semmi bajom, Amerikában több nyarat végigdolgoztam, sok jó barátom van ott, miért ne szeretném a demokráciát, azt pedig, hogy nincs Magyarország, azt tavaly tudtam meg, én valóban jobbnak láttam, ha létrehozzák Magyarországot, én soha Magyar Köztársaságnak nem hívtam, nyilván az államformával minden rendben, IMF? olyan mint az európai unió, meg az alkohol, csak mértékkel, de egyiket sem gyűlöljük, egy kicsi jól is jöhet. Örmény kultúra is csodálatos, sőt hasonló kicsit hányattatottságában a magyarhoz, ők is kulturális fölényben voltak a környező népekkel, ezért mindenki gyűlöli őket a környékükön, így valamilyen szinten testvérnépnek érzem, édesanyám nyugdíjas, nagyon szeretem, sőt tanár is, és a régi tanáraimmal is tartom a kapcsolatot, sokat adtak nekem, van rokonom, aki rokkant, miért ne szeretném, egyes tulajdonságaiban sokkal egészségesebb, jobb másoknál, orvosok is tiszteletet érdemelnek, és Horthy is, ahogy az egész magyarság is, a baloldaliakkal, liberálisokkal együttvéve honfitársaim.

Amit nem szeretek az a széthúzás, a különbségek keresése. Én azt keresem, ami összeköt.

Most meg azt mondod, mindenkit gyűlölök, mert jobboldali vagyok. Ez se rám, se a hasonló gondolkodású ismerőseimre nem igaz.

2012. okt. 14. 00:44
 19/22 Pro Patria ***** válasza:
Miért nincs ilyen emberből több?
2012. okt. 14. 00:50
 20/22 anonim ***** válasza:
66%

"Baloldaliaktól nem hallottam még, hogy bűnbakot keresnének. "

Jó lenne, ha a baloldaliak nem csak azzal lennének elfoglalva, hogy gyűlölködőnek és bűnbakkeresőnek állítják be a jobboldaliakat, miközben pont ők teszik ezt.

Mint ahogy te is teszed a kommentedben, és még így is van képed azt mondani, hogy nem igaz.

2012. okt. 14. 03:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!