Mi a véleményed Fankadeli magyarsághoz szóló számairól?
A "Ki az a Fanakdeli?" kérdés helyett egyszerűbb beírni a googleba,hogy "Fanakdeli". Ezzel csak azt akarom mondani,hogy aki nem tudja miről van szó legyen szíves ne írjon!
Mennyire értesz egyet azzal amit mond?Szerinted mennyi az igazságtartalma ezeknek a számainak?
Régen szerettem Fankadelit!
Aztán felvette ezt a népnemzeti Jobbikos, kuruc-os vonalat és már nem tudtam vele azonosulni...
Némelyik számával egyetértek, némelyikkel meg nem. Érdekes, mert nem egészen "nagymagyar", és erről sokszor beszél is (éneknek azért nem mondanám).
"Szerinted mennyi az igazságtartalma ezeknek a számainak?"
El tudom képzelni, hogy egy része valódi eseményen alapul. Sok, az övéhez hasonló történetet én is tudok mesélni, igaz azokat nem mind személyesen éltem át.
"Ki nem állhatom a megélhetési zenészeket."
Tehát mindet?
"felvette ezt a népnemzeti Jobbikos, kuruc-os vonalat és már nem tudtam vele azonosulni"
Épp ezaz, hogy Fankadeli nem éppen a jobbikos-kurucos magyarságot hirdeti, neki például semmi baja nincs a cigányok-zsidók normálisabb felével, míg fent nevezettek válogatás nélkül koloncolnák őket. Igazából nem is értem, mit keres néhány klipje a kurucon.
Egyébként a magyarsághoz szóló dalai még jó is lehetne de a kuructól mindenképpen és talán a jobbiktól is távolabb kéne állnia. Inkább a kurucos közönség az ami végeredményben a mérsékelt magyarokban kiveri a biztosítékot. Mérsékelt jobbikost ismerek de aki kurucos az iszonyat szélsőséges!
De elismerem hogy már egy ideje nem hallgattam szóval nem tudom most miről énekel...
Én tulajdonképpen csípem a dalait, szerintem úgy zeneileg is rendben vannak, mármint úgy értem, hogy csak hallgatom anélkül, hogy nem figyelek oda, és kikapcsol.
De a szövege is sok tanulságot mond. Szerintem nem is kéne hogy bárki azt mondja rá, baj hogy nemzeti érzelmű. Hát igen, de pont ezért lesz jó. Mert kimondja mi is a helyzet az országban. És ő tényleg nem szélsőséges, pl. ez is mutatja:
"Én zsidók közt nőttem fel, és romákkal róttuk a tereket de minket csak úgy hívtak, gyerekek"
Még ha nem is igaz, csak zenei fogásról van szó, akkor is mutatja, hogy ő a békés egymás mellett élésért küzd. De ettől függetlenül kőkeményen képes odamondani akárkinek az igazságot, ezt is ő mondja:
"mindenkinek tükröt fogok tartani, aki előbbre tartja magát a másiknál, legyen zsidó, cigány, vagy magyar"
""mindenkinek tükröt fogok tartani, aki előbbre tartja magát a másiknál, legyen zsidó, cigány, vagy magyar""
Nyilván csak ő az első kettőnél leragadt.
Szükség van rájuk; egyre inkább.
Nem ismerem csak mondjuk egy tucat számát; nagyon szomorúak, de sajnos igazak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!