"Hálából az orbán rezsim egy toll vonással elvette tőlünk a járandóságunkat!"
Hiába érzed járandóságnak, nem jut rá, és egyre kevésbé fog ilyesmire jutni. Szép lassan az államcsőd felé megyünk. Nem lehet 40-50 éves embereknek nyugdíjat fizetni, mert nincs rá fedezet. Nincs.
Mondod ezt úgy, hogy rengeteg segélyezettet fizetünk országszerte, akik egy percet nem dolgoztak még életükben.
Most meg nem tudnak beosztást, ruhát, képzést adni a visszaszerelendő nyugdíjasoknak.
Tessék, már erővel átvitték a törvényt, alkotmányellenesen. Jobb lett?
Kedves 22:37-es kolléga!
Remélem nem haragszol meg a megszólításért, de én is rövid időn belül fegyveres testületben fogok szolgálni.
Ennek figyelembe vétele után mondom azt, hogy a korkedvezményt, ha alapvetően indokoltnak is, de ilyen mértékben viszont helytelennek tartom! Van egy 45 éves ismerősöm, aki ma is körbefutja a Balatont, 100 kiló feletti hústorony, kicsattan az egészségtől és az erőtől. Az ilyen esetekben valóban sajnálom a korkedvezményes nyugdíjt, pláne úgy, hogy többet kap nyugdíjban, mint más bruttó fizetése, és főképp úgy, hogy mint a ZMNE tanára, nem kellett különösképpen megterhelnie sem magát.
Szóval a korkedvezmény jó, de nem ilyen alacsony szinten meghúzva, és nem kollektíven, csak bizonyos beosztásoknál.
"Hálából az orbán rezsim egy toll vonással elvette tőlünk a járandóságunkat!"
- Nem vette el, csak a nyugdíjt 16%-kal csökkentette, ismereteim szerint. Viszont a Honvédség esetében ez könnyen kiküszöbölhető tartalékos állományba való jelentkezéssel, ami semmilyen tényleges munkavégzéssel nem jár (majd ha baj van, hívnak), de a nyugdíjat nem vonják le cserébe.
Kedves Bucsek!
"Mondod ezt úgy, hogy rengeteg segélyezettet fizetünk országszerte, akik egy percet nem dolgoztak még életükben."
- Igen, így volt. Most viszont már ez is változott, közmunkavégzéshez kötik (volt is belőle hiszti, hogy nem akarnak kapálni), illetve bevezetik a segélyezési plafont, vagyis nem lehet összegyűjteni ilyen-olyan segélyekből többet, mint amennyi a közmunkaprogram bérezése.
De igen elvette! Mert a jogot vette el nem csak a pénzt!
Ez olyan, mintha vennél egy házat hitelre. Mikor a hitel utolsó részletét is kifizetted a bank azt mondaná mégsem lehet a tied a ház. Mi teljesítettük a szerződésben ránk eső részt az állam pedig nem!!
Aki végrehajtó állományban 15-20 évet lehúz az nem szaladja körül a Balatont. Hanem örül, ha felbírja emelni a kezét még, sem idegileg sem fizikailag végrehajtóként nem lehet 40 évesnél tovább bírni!
A 40 éves tűzoltó nem fut fel a 10. emeletre, hogy kimentse az égő lakásból a gyereket.
A 40 éves rendőr idegileg kivan és úgy vágja pofán a vissza dumáló kisebbségit, hogy 8 napon túl gyógyul. Őt pedig azonnal leszerelik ezért.
A 40 éves katona nem fog bombát hatástalanítani, mert már remeg a keze. Nem fog Afganisztánban lövöldözni stb..
Igen egy íróasztal mögött kilehet még évekig bírni. De nincs annyi íróasztal!
Ezért írtam, hogy bizonyos beosztásokban, és nem ilyen alacsony kornál meghúzva, indokoltnak tartom a kedvezményes nyugdíjt. De olyankor, amikor gyakorlatilag kétszer annyi nyugdíjas és gyerek/pályakezdő álláskereső van, mint aktív dolgozó, akkor még a "rendes" nyugdíjasokat sem lehet eltartani, az elöregedő társadalomnak ez (is) a nagy problémája. Nem magyar sajátosság ez, egész Európában aláírták a közös egyezményt, hogy a nyugdíjkorhatárokat fel fogják emelni, a nyugdíjakat pedig le fogják csökkenteni. Nem működik úgy tovább, ahogyan eddig.
És, mint mondtam - nem tudom, ez más testületél hogyan van - a Honvédségnél tartalékosként, tényleges munkavégzés nélkül is, meg lehet tartani a 16% levont összeget is.
Ezt már az MSZP kormány alatt is próbálták megváltoztatni, de akkor pont a fidesz szavazta le! Akkor lépcsőzetesen nyújtották volna meg a kötelező szolgálati időt. Az akkor nem volt jó. Így biztos jobb. Mert sokkal több ember életét tette tönkre.
A románok is levettek az ilyen nyugdíjakból, de a jogot nem vették el!
A honvédek valóban vissza kaphatják a 16%-ot de Én EÜ- vel mentem el és a kék vállaposoktól, nekem esélyem sincs a vissza szerzésére. Még a debreceni stadion építéséhez sem kellünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!