Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hozott valami jót is az...

Hozott valami jót is az Orbán-rendszer?

Figyelt kérdés

2012. okt. 6. 11:05
1 2 3 4 5
 21/47 A kérdező kommentje:
Reméljük, de ha sikerül is, valószínűleg akkor is lényegesen csökken az ellátása.
2012. okt. 6. 17:18
 22/47 anonim ***** válasza:
100%

nem nagyon van.

A munkavédelmi akcíóterv is egy nagy lófasz.

Igéretes kis "adó" csökkentésről beszél ugyan, de semmit nem számít.

Pont azért, mert bruttó 100.000-ért. Ma meg ugye tudjuk egy átlag dolgozó kb 110.000-120-ra van besorolva, amiből 30-40.000 ft adó. Így a végleges összeg olyan 80.000 ft kb.

Szóval mivel a bruttó érték több mint 100, hiába a nettó 80, szart se ér az akcíóterv.

2012. okt. 6. 18:46
 23/47 Pro Patria ***** válasza:
48%

Kedves Kérdező!

Engedelmeddel csak a kérdést illesztem be:

http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__310..

2012. okt. 6. 19:51
 24/47 anonim ***** válasza:
100%
Az elmúlt éveket feketével fogom bekeretezni!!Mindig felháborodom amikor egy,valóban beteg ember rovására döntenek! Bele kellene gondolni abba,hogy aki ebbe a helyzetbe jut annak jóval többe kerül minden: zsebpénz az orvosnak,gyógyszer,utazási ktg,lecsökkent táppénz,segítség nemcsak a háztartásban,a családtagok kieshetnek a munkából és ezt pótólandóan mást kell igénybe venni....stb. Kíváncsi lennék hány beteg embertől kérdezte meg a leszázalékolást végző (név nélküli)orvos:Mennyit keres a családtagja?????? No és az orvos mennyit kap,hogy ezt kérdezze!!!!!! Tisztelet a ritka kivételnek,de tudatni kellene velük is: AZ ÉN PÉNZEMBŐL KAPOD A FIZETÉSED!
2012. okt. 7. 04:56
 25/47 anonim ***** válasza:

20-as válaszoló!

Szörnyű, valóban. De mindenütt azt olvasni: "köteles", "kötelezhető", nem teheti ezt, nem teheti azt. És hol maradnak a jogok? Az egyszerű állampolgároknál sokkal összetettebb a kötelességük, többet kell teljesíteniük, de akkor gondolom több joguk is van. Ilyenek nem léteznek, vagy csak nem írtad őket?

2012. okt. 7. 11:20
 26/47 anonim ***** válasza:

A felsoroltak tartalmazzák azokat, amit még szintén a Fidesz kormány mond magáénak 1196-ban került bevezetésre.

Ezek a jogok, és kötelességek csorbítása miatt járt a 25 év szolgálati viszony utáni korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetősége.

Az 1994 előtt felszerelők tudták beleszámíttatni a szakközépiskolát, gimnáziumot, sorkatonaságot, és minden más munkaviszonyt a szolgálati nyugdíjba. Ezek az emberek tudtak elmenni 40 évesen nyugdíjba.

Pozitív jogot, ami több lenne egy átlag civiltől, nem igazán tudok mondani.

2012. okt. 7. 14:09
 27/47 A kérdező kommentje:
Gondolom, 1996-ot akartál írni. Ha már a rendvédelmiek nyugdíjának elvételénél tartunk, pont ma fordult ez ügyben az ombudsman az Alkotmánybírósághoz, és alkotmányellenesnek tartotta az egész eljárást. Hogy néz az ki, hogy visszamenőleg csorbítanak egy járandóságot?
2012. okt. 7. 14:20
 28/47 anonim ***** válasza:
72%

"Hogy néz az ki, hogy visszamenőleg csorbítanak egy járandóságot?"

Akárhogyan is néz ki, 40-45 éves életerős emberek ne üljenek otthon naphosszat a fotelban és várják el, hogy a társadalom többi tagja meg szépen eltartsa őket.

2012. okt. 7. 15:06
 29/47 anonim ***** válasza:
50%

"Akárhogyan is néz ki, 40-45 éves életerős emberek ne üljenek otthon naphosszat a fotelban és várják el, hogy a társadalom többi tagja meg szépen eltartsa őket."

Még az is elviselhetőbb leene, mint a 180-250 ezres nyugdíjuk mellett elmennek biztonsági őrnek, havi 150-ért. Nézz körül, mindenhol kiöregedett rendőrök vannak, fillérekért elvállalják, mert a nyugdíj mellett megéri.

2012. okt. 7. 20:04
 30/47 anonim ***** válasza:
73%

Kedves csilla0701

A nyugdíjam 126600Ft 43 éves vagyok 19 év fegyveres szolgálat után. Nem ülök a fotelban! De egy biztonsági őr csak nettó 80-at kap. A lábaim és az ízületeim kikészültek, nem tudok egy negyedóránál tovább állni. Biztos azért mert jótékonyan hat az emberi szerve a -25C és a +35C. Amiben 12 órát kellet állni, ha szolgálatban voltam. Voltam sugárzó anyagmellet egy órát, amíg a védőruhába öltözött szakemberek megjöttek, és át nem vették. Ott voltam amikor a kamionból 220kg színtiszta heroint vettek ki a kollégák. A kolléga kapott is köszönő levelet a tulajtól. A családja fényképével! Ott voltam 91-ben amikor a szerbek átlövöldöztek! Volt, amikor a feleségem munkahelyén megállt egy civil kocsi, és közölték vele, hogy jöjjön velük mert a férjét baleset érte. Volt amikor az ügyész még egy félnapig hallgatott ki a szolgálat lejárta után, mert a bűnözőnek vannak jogai, de a hatósági személynek csak kötelessége!

EZEKET IRIGYLED TŐLÜNK?

Mi vállaltuk, hogy nincs karácsony, nincs húsvét, nincs hosszú hétvége. A családi eseményeket egy hónapra előre le kellett szervezni, de még így is volt, hogy a szolgálat áthúzta. A szabadságomat nem akkor kaptam meg amikor Én szerettem volna. Mi ezt vállaltuk és felesküdtünk arra, hogy akár az életünket áldozzuk a hazánkért, az állampolgárokért, a kormányunkért!

Hálából az orbán rezsim egy toll vonással elvette tőlünk a járandóságunkat! /Nem véletlen elírás a kis "o"/

Egy volt rendvédelmis!

2012. okt. 7. 22:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!