Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nektek nem idegesítő, hogy...

Nektek nem idegesítő, hogy itt mindenki a külföldi munkát ajánlgatja?

Figyelt kérdés

Olyanok akik még soha nem dolgoztak kint!

Elmondom nektek, hogy a londoni, osztrák minimálbér ugyanarra elég mint itthon, SEMMIRE!!! De a tetejében még 10-ed magaddal laksz és csak szobát bérelsz, nem lakást! Ezek közvetlen személyes tapasztalatok, nem hallomás! Nekem több ismerősöm hazajött Angliából, mert hó végére félre tudtak rakni 200 Fontot úgy, hogy csak ettek, aludtak, dolgoztak. Nem költöttek semmire!

2012. okt. 2. 15:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
82%

Nem ertek egyet, Londonban jartam egyetemre es part time (!!!) dolgoztam suli alatt, a penz amit kerestem pedig eleg volt a lakasomra meg a berletemre (ennivalora meg koltopenzt a szuleimtol kaptam). Dolgoztam full time is egy evet meg 18 evesen, egyetem elott, es 1200-1300 fontot kerestem a nulla kepesitesemmel, abbol igenis felre lehet rakni, es ha nagyon egyedul akar lakni az ember akkor 600 fontert lehet mar studiokat berelni (szobakat fele annyiert). 5 evig laktam kint es rengeteget koltoztem, ugyhogy ne akarjon senki megyozni hogy nem lehet, de igen, lehet. Ha azt varja mindenki hogy a szajaba repuljon a sultgalamb akkor nyilvan nem fog sikerulni olcso lakast meg jo munkat talalni. Panaszkodas helyett tenni kell a joletunkert.

Arrol meg nem beszelve hogy a kepesites es nyelvtudas (!!!) nelkul kilatogato emberek nem tudom mit varnak, es azt sem tudom hogy miert a vendeglato orszag hibaja hogy a delikvens nem tud ket osszefuggo mondatot elmondani az adott nyelven, es csak mosogatni jo. Es megint csak azt tudom mondani, hogyha az ember elfogadhatoan nez ki es kepes angolul/nemetul kommunikalni, akkor lehet talalni olyan munkat (pincer, bar, recepcio, security) amibol meg lehet elni normalisan (ellentetben Magyarorszaggal, ahol meg a diplomasok is kepesek ehezni).

Kulfoldon pedig ha el tudsz helyezkedni a szakteruleteden akkor tobbszoroset keresed az itthon kapott penznek, ez teny.

2012. okt. 2. 16:02
 12/26 anonim ***** válasza:
53%

De, elég idegesítő. Persze a libsik-szocik is nagyban nyomatják, a HVG-ben szoktam megjelenni ilyen Egyesült Királyságot istenítő cikkek.

Abba nem gondolnak bele az emberek, hogy miért rossz a helyzet Magyarországon. Azt kéne látni, hogy lehet sírni meg másokat hibáztatni össze-vissza, de amíg ennyi adócsalás és korrupció van a nép (!) körében, addig itt semmi nem lesz. Itt vannak a politikusok. Lopnak, csalnak, persze. Na de ki választja meg őket? Pontosan... Erre általában az a válasz, hogy nincs rendes párt. No, ha nincs, akkor csinálni kell. Pártot bármelyik állampolgár létrehozhat. Mindenkinek magába kéne néznie, továbbá nem ártana, hogyha az irigykedés, gyűlölködés és bűnbakkeresés helyett végre összefognánk.

Szép álmok...

2012. okt. 2. 16:11
 13/26 A kérdező kommentje:

Igen én most azt az esetet mondom, hogy kimegy valaki, mert "mosogatással 5X annyit keres". Mennyit 800-1000 Eurót/900 Fontot?? 950 Ausztriában a szegénységi küszöb. Úgy megéri mosogatni ha valaki határ mellett lakik és átjár, nem kell kint lakást bérelnie. Vagy van egy nagyon jó hiány szakmája és megkeres 1500-2000 Eurót.

Ismerősök akikről beszélek, nyelvtudással, de szakma nélkül mentek ki, így a minimálbért vagy picivel többet kerestek csak!

2012. okt. 2. 16:50
 14/26 anonim ***** válasza:
75%
Most voltam Londonban 3 hónapot dolgozni, 8000 fontot hoztam haza, ami majdnem 3 millió. Valószínűleg ezt itthon, diákmunkásként nem sikerült volna kivitelezni, szerintem másnak sem.
2012. okt. 2. 16:53
 15/26 anonim ***** válasza:
82%

"Egyrészt a reálbérek pofátlanul alacsonyak, másrészt külföldön egyszerűen normálisak az emberek."

Normális az aki egy adott a közösség által felállított normakeretbe belefér.

Attól, hogy neked az a normális, hogy afrikában naponta halnak éhen gyerekek, vagy hogy iszlám országokban nőket csonkítanak meg, én köszönöm maradnék nem normális magyar.

2012. okt. 2. 17:00
 16/26 anonim ***** válasza:
71%

De nem ertem mirol beszelunk, amikor egy 1000 fontos/euros minimalber eleg arra hogy az ember lakast/szobat bereljen, rezsit fizessen (nem csak kozuzemi szamlakat, internetet, tevet, telefont is!), utazzon es egyen (talan meg egy picit szorakozhat is belole). Azert ezt ne hivjuk mar "semminek".

A magyar minimalber netto osszege 61 000 forint. Aki ebbol ugyanazt megoldja amit egy kulfoldi minimalberbol meg tud, annak nyalok.

2012. okt. 2. 17:12
 17/26 anonim ***** válasza:

Mert sokan még mindig nem fogják fel, hogy minimum erős közepes szintű nyelvtudás és tartalék összeg nélkül nem lehet kint megmaradni.

Külföld sem mesebirodalom, a válság ott is válság, megélni ott is meg kell. Ahhoz, pedig, hogy előre haladj, dolgozni kell keményen, ami itthon sokaknak elképzelhetetlen, mert elvárják, hogy minden az ölükbe hulljon, hogy "v.ki majd megoldja" meg "v.hogy majd lesz."

2012. okt. 2. 19:36
 18/26 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, képzeld, én Angliában élek (bár nem Londonban), és nem minimálbért keresek. És otthon se minimálbért keresnék. Csak tudod az a különbség, hogy itt egy viszonylag átlagos fizetésből el vagyok, mint a befőtt, de otthon alig keresnék 100-130ezer körül, amivel ha nem is halnék éhen, de lényegesen rosszabb körülmények között élnék. Azon például a mai napig el szoktam gondolkodni, hogy ha nem jövök ki diplomázás után szinte azonnal, akkor vajon még mindig a szüleimmel laknék-e, mert saját lakást biztos nem engedhettem volna meg.
2012. okt. 2. 20:17
 19/26 anonim ***** válasza:
35%

Mellesleg London a világ egyik legdrágább városa, de ha valaki nem a fővárosba költözik (ami egyébként hosszú távon élhetetlen is, szerintem), akkor akár minimumból is remekül el lehet. Itt órabérben van megadva a minimum, de úgy nagyjából havonta ezer fontnál kicsit kevesebbet így is megkap az ember. Na most én például bérelek egy 2 szobás lakást 600 fontért egyedül. Ennél olcsóbban is remek helyeket lehet bérelni, csak én szerencsére nem minimumon vagyok, így megengedhetek magamnak egy kicsit nagyobb komfortot. Szóval minimumból is tökéletesen el lehet éldegélni vidéken. Egyébként egy másik ismerősöm Stuttgartban lakik, 700 eurós fizetése van, kaját kap a munkahelyén ingyen, és remekül el van.

Másik mondanivalóm, hogy nagyon sok az ostoba ember, akik nyelvtudás és szakma nélkül kijönnek dolgozni abban a hiszemben, hogy majd pár hónap alatt jól megszedik magukat és vesznek otthon egy lakást. Nekem is volt ismerősöm, aki így gondolkodott. Ezek az emberek szinte mindig nagy csalódások közepette vonulnak haza, hogy aztán elrettentsék a költözéstől azokat is, akiknek talán esélyük is lenne.

2012. okt. 2. 20:28
 20/26 bumbi02 ***** válasza:

Hát nagyon neked se lehet külföldi tapasztalatod. Bőven lehet külföldön tartalékot képezni. No meg nem mind1, hogyan állnak hozzád. Itt Magyarországon egy hét alatt ledolgoztam 100 órát, (napi 12 óra + a túlórák), ez alatt megkerestem 42 ezer forintot!!! Mert ugye a túlóráért nem fizetnek, az órabérem meg nagyjából minimálbéres volt. A főnök meg csodálkozott mikor külföldi állásajánlatra ráharaptam és ott hagytam. Külföldön ugyanúgy kell dolgozni, csak ott meg is fizetik a munkádat.

Vendéglátásban 1200 euró a minimálbér. (Ausztria) Maradjon netto 900 eurónk. Ha ebből bérelsz kezdetben csak egy szobát, (300-400 euró) az ennivalóra elköltesz 150 eurót, és mondjuk 100 eurót egyéb dolgokra (bérlet stb..) akkor ott tartunk hogy maradt még 250 eurónk. Durván 70 ezer forint. Ha jól tudom Magyarországon a minimálbérből ennyit kézhez se kap az ember.. Nem hogy ennyit tegyen félre. De végülis kérdező igazad van.....A számokat, és az állításaidat leszámítva igazad van.

2012. okt. 2. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!