A kormány miért vette meg a Rábát, ha utána a BKV külföldi buszokat vesz?
Figyelt kérdés
Azt hittem a Rába stratégiai cég lesz, mely állami megrendeléseket teljesít.
Lehet, hogy spekulációs céllal vette meg a kormány, hogy később magasabb áron értékesíti?
2012. szept. 26. 19:09
1/24 anonim válasza:
Hát ezt én se értem, hogy ha van magyarországi buszgyár (most tökmindegy, hogy állami tulajdon vagy sem, sőt az is, hogy magyar cég-e vagy sem), akkor miért nem tudja az ellátni az országot.
2/24 anonim válasza:
Lehet, hogy a külföldi buszok olcsóbbak és/vagy jobbak. De attól még lehet az államnak bevétele egy buszgyárból.
3/24 anonim válasza:
Gondolom mert kellett valaki sógorának.
4/24 anonim válasza:
"Lehet, hogy a külföldi buszok olcsóbbak és/vagy jobbak."
Aham, ez hihető is... :D
6/24 anonim válasza:
A Rába nem buszgyár, nem is értem, hogy jön ide.
7/24 A kérdező kommentje:
De a Rába gyárt alvázakat és egyéb részegységeket például a Credonak. A Credo buszai kb. 70%-ban magyar termék.
Én elvárnám, hogy egy "nemzeti" kormány a közbeszerzési pályázatokon inkább a hazai ipart támogassa a német vagy a svéd helyett.
2012. szept. 26. 19:35
8/24 anonim válasza:
Rába nem gyárt buszt és amúgy is használt buszra "van pénze" a bkvnak ... Ha új buszt vesznek akkor szinte biztos, hogy magyart fognak venni vagy magyar gyárból ...
9/24 anonim válasza:
Csak az ilyen közbeszerzésekre szokták azt mondani h simicska vagy fideszes érdek volt ... meg h. sokkal drágább, mint a német ilyenek ...
10/24 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!