Honnan hozassunk bevándorlókat az elöregedő Magyarországra?
Magyarországon a születések száma kb. 50 évenként megfeleződik, így a társadalom gyorsan elöregszik.
Úgy tűnik ez a folyamat megállíthatatlan.
Más országokban viszont a túlnépesedés okoz gondot.
Melyik országból kellene bevándorlókat hozni?
India, Banglades, Palesztina, Észak-Afrika, Uganda vagy egyéb?
Esetleg az erdélyi és kárpátaljai magyarok is szóba jöhetnek, bár az ő számuk is gyorsan fogy.
És ha az anyákat támogatnák, hogy szüljenek több gyereket, hiszen annak demográfiai és angyai haszna is van, ők termelik meg majd a nyugdíjadat.
Szerintem be kellene vezetni, hogy az 1 gyerekesek annyival kevesebb nyugdíjat kapjanak.
"Szerintem be kellene vezetni, hogy az 1 gyerekesek annyival kevesebb nyugdíjat kapjanak."
Igazad van, büntessék is meg, ha már elintézték, hogy ne merjen több gyereket vállalni. Nagyon okos.
A 8.-nak valószínű igaza van.
De ha nem a pásztorokat, földműveseket hívjuk be, hanem a tehetséges 14-20 éves fiataloknak biztosítanánk ösztöndíjat, az hosszabb távon megtérülne.
Azt nem hiszem, hogy a magyarországi demográfiai helyzetnek anyagi okai lennének. Németországban (mely 3-szor gazdagabb nálunk) és Ukrajnában (mely 3-szor szegényebb) is csak 1,3 az átlagos gyerekszám.
Tehát inkább kulturális okai vannak a válságnak.
Viszont egy kultúra megváltoztatásához 50 év kell, tehát a helyzet elég reménytelennek tűnik.
Vagy mit szólnátok ahhoz, hogy a Japán példát kövessük és próbáljuk meg gépekkel, robotokkal pótolni a hiányzó munkaerőt?
Már minek hozzunk be?
Nem vetted észre hogy egyre több vita van a kisebbségek miatt mert ahelyett hogy dolgoznának inkább lopnak?
A #8-as válaszoló vagyok és a #15-ös kommentre válaszolnék:
"De ha nem a pásztorokat, földműveseket hívjuk be, hanem a tehetséges 14-20 éves fiataloknak biztosítanánk ösztöndíjat, az hosszabb távon megtérülne."
Azért ez nem ilyen egyszerű: kb. fél éve beszéltem egy nigériai orvostanhallgatóval, feljött a fizetés téma is, és azt hittem, hogy magam alá fosok, amikor meghallottam, hogy ott(!) kb. fél millió forintnak megfelelő a havi fizetés, állami kórházban. Itt Mo-n egy rezidens 92ezret, kezdő szakorvos kb. 125ezret keres... Mondanom sem kell, hogy az a srác se itt fog dolgozni (egyes hőzöngőknek: nyugi, saját maga fizeti a képzését, nem a magyarok).
Másrészt, tegyük fel, hogy egy indiai mérnök/"tehetséges fiatal" vagy és az EU-ba vándorlást tervezed. Hova mész? Magyarországra, ahol "X" összeget keresel (és nehéz a nyelv is és kevés a munkalehetőség), Németországba ahol 5"X" a fizu és kevesebb a munkaidő, vagy Nagy-Britanniába, ahol 7"X" a fizetés (és jó eséllyel beszélsz angolul és jelentős indiai közösség él ott)? Megsúgom, hogy nem Mo-t fogja választani. Még az afgán menekültek is a nyugatabbi országokat veszik célba, pedig ők tényleg csak segélyen élősködni akarnak, nem pedig dolgozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!