Milyen igaz ez a mai Magyarországra, nem de?
Thomas Jefferson: "Ha az amerikai nép valaha is megengedi a bankoknak, hogy
ők ellenőrizzék a pénz kibocsátását... A bankok és a korporációk tovább növekednek és megfosztják a lakosságot minden vagyonától egészen addig, míg gyermekeik arra ébrednek egy szép napon, hogy otthontalanná váltak azon a földrészen, amelyet apáik megszereztek."
"a FED, ami a pénzkibocsátást végzi, magán kézben van."
Azért ezt az állítást gondold át még egyszer!
A pénzkibocsátást MINDEN állam Nemzeti Bankja maga végzi,és nem a FED. Nincs olyan ország,ami ezt kiengedné a kezéből!
A Nemzeti Bankok feladata meghatározni,hogy mennyi bankjegy legyen forgalomban. Ha több van a szükségesnél,az nagyon gyorsan ellenőrizhetetlen inflációhoz vezetne.
Nem kell összekeverni a bankjegy kibocsátás jogát a bankjegynyomtatással. A kettő nem ugyanaz.
Ami az idézet másik felét illeti. egyetlen bank sem kötelez senkit arra,hogy hitelt vegyen fel! Ez mindenkinek a saját döntése. Ha felelőlenül vesz fel hitelt,csak saját magát okolhatja,ha földönfutóvá válik.
Na hagy világosítsak fel itt pár válaszolót. Az USA pénzverő bankja a FED, és dollárt nyomtat. Igen, magán kézben van már pár évtizede milyen meglepő. Aki nem hisz nekem, olvassa el az alábbi részletet, melyet a wikiről másoltam. Főleg az utolsó pontok a lényegesek!
A Federal Reserve rendszer részei:
-Az Egyesült Államok elnöke által kinevezett, washingtoni székhelyű Kormányzótanács.
-A Szövetségi Nyíltpiaci Bizottság (Federal Open Market Committee, FOMC), amely a Kormányzótanács hét tagjából áll, illetve a 12 Federal Reserve Bank elnökei közül ötből. (A New York-i Federal Reserve Bank elnöke mindig helyet kap benne, a többiek rotációban.)
-A 12 Federal Reserve Bank az Egyesült Államok fontos városaiban, amelyek mindegyikét kilenctagú igazgatótanács irányítja.
-Számos magántulajdonú tagbank az Egyesült Államokban, amelyek meghatározott mennyiségű nem átruházható részvényt vásároltak az adott régió Federal Reserve Bank-jában.
-Számos tanácsadó testület.
Nos találtam egy kisfilmet, erről. Viszont van egy kis összeesküvés elmélete. Én részeben elhiszem a történetet, de azt nem hogy valaki kitervelte az egészet, inkább ez állt a mindenkori emberek érdekében. A fenti idézet is szerepel benne, a második részének elején.
En ezt a FED-es dolgot eddig nem tudtam, de az elmult evekben keringett olyan email, ami nagyon erthetöen, ber nekem nehez nyelvezettel leirta a valsag lenyeget. Es nem a tulzott hitelfelvetel szerepelt, de a több penznyomtatas mar igen. Ha jol emlekszem, az a vege, hogy elertektelenedik az adott penz es ujat kell kibocsatani, majd minden kezdödik elöröl. Es meg olyasmi is volt benne, hogy az oriasvallalatok miatt a kereslet-kinalat egyensulytalansaga is okozza, mert a hasznon, bevetel egyre jobban egy egyre szükebb reteg kezebe megy vissza, akik viszont ezt a penzt felhalmozzak, es nem megy vissza a kereskedelembe - nem a tömegekhez, akik igy nem tudjak ujra visszaforgatni a penzt,
Remelem, erthetö valamennyire, es bocs, hogy nem kerestem a szakszavakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!