Miért mondják Magyarországra, hogy szegény ország?
És a harmadik legszegényebb Európából. Na igen, viszonyítás kérdése.
Szerintem fölösleges lenne Magyarországot olyan országokkal összehasonlítani, amelyek nagy része sivatag vagy dzsungel.
Amúgy a régió vezető országa volt rendszerváltás után, most Romániát leszámítva az utolsó. A visegrádi négyek vezetőjéből a visegrádi négyek csórója lett. Szerinted ez mit jelent?
Ezen aztán nem fogok vitatkozni.
A véleményemet leírtam, Magyarország valamikor 2008 tájékán lehetett a "csúcson", aztán egyre lejjebb indult a leejtőn. Ez a válság pedig szinte csak Európát érinti. Az ok egyszerű: hitelekből nem lehet tovább jó életszínvonalat fenntartani.
Ha nekem nem hiszel akkor itt a HVG:
Magyarország fél perifériás , fél-centrum ország.De sajnos mind a kettőnek a rossz tulajdonságai érvényesülnek.
Japán , Kanada , Ausztrália , USA , Németország..stb ők centrum országok.Fejlettek , erősek , jó a gazdaság.
A perifériás országok pl a 3. világbeliek.
Oroszország is fél perifériás fél centrum de mégis másképp csinálják.
Nem mondanám olyan marha szegénynek. Az GDP/fő (PPP) tekintetében Magyarország a 46. az egész világon (IMF 2011-es adatai): [link]
Ebben a tekintetben megelőzzük például Argentínát, Chilét, Oroszországot, Törökországot, Brazíliát, Kínát, Indiát s a többi, pedig ezek az országok nagyobb szerepet játszanak a világgazdaságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!