Miért mondják Magyarországra, hogy szegény ország?
4.-es!
Te hol élsz?
A Marson?
Horvátország, Litvánia, Lettország jóval gazdagabb nálunk!
Megint egy értelmes kérdés
De sajnos ez az ország nem csak anyagilag hanem értelmileg is szegény
"Horvátország, Litvánia, Lettország jóval gazdagabb nálunk!"
Inkább te nem vagy tisztában a dolgokkal. Kezdjük ott, hogy Litvániát és Lettországot nem nagyon érdemes Magyarországgal összehasonlítani. Litvánia népessége kb. 3,2 millió fő, Lettországé pedig csak kb. 2,2 millió fő. Horvátországé is kb. 4,3 millió fő csak. De ha mégis összehasonlítjuk a négy országot, akkor azt látjuk, hogy Magyarország mind Litvániát, mind Lettországot, mind Horvátországot megelőzi GDP/fő (PPP) tekintetében, szóval én nem jelenteném ki olyan nagy arccal, hogy Magyarország lenne a legszegényebb az általad felsorolt államok közül.
Az államadósság mind1 mekkora.Németországnak , japánnak , USA-nak nagyobb államadóssága van mint Magyarországnak.Mégis náluk növekszik a gazdaság még így is.Ők jól csinálják , jól tudják csinálni.
Magyarországon kis államadósság van a többihez képest és nem nő a gazdaság ez itt a baj.
Nem a GDP-t kell nézni szerintem, hanem azt, hogy egy átlag magyar a fizetéséből hány kenyeret tud venni. Ezt vessétek össze más országokkal. A hírekben meg vannak érdekességek, a mai kenyérdrágulásnál is lecserélték valahol a táblát 200 ft-ról 219-re... Ééééérdekes, akármerre járok, 250 alatt nem kapok kenyeret; most meg 300 alatt.
Ja, és az átlagfizu se az, amit a TV bemond. 250k? Nevetnem kell. A bruttó esetleg. A nettó 100-150k között mozog. A politikusok nem érnek, havi 5 milkával én is ugrálnék.
"Mégis náluk növekszik a gazdaság még így is.Ők jól csinálják , jól tudják csinálni."
Biztos vagy benne? Ugyanis a növekedés csak addig tartható fenn amíg fenntartható. :)
Szerintem ők csinálják a lehető legrosszabbul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!