Mit gondoltok a Mazsihisz véleményéről, hogy betiltanák Nyírő Józsefet, Wass Albertet? A kilencvenes években ők tilttatták be az "Avósok" c. filmet az MTV-nél. Miért ne lehetne beszélni bármelyikről? Che Guevaráról is lehetett mozifimet forgatni.
Szerintem sincs vita, József Attilát meg Adyt sem fogjuk kivenni az emberek kezéből, csak mert saját korukban vonzódtak egy ideológiához vagy párthoz.
Egyismerősöm ref. lelkészi családból származik és csomószor láttam Wass Albertet olvasni, ismeri is Wass rokonait. Nem lett tőle semmi baja..
Akkor vegyük sorra: Nyírő József, Wass Albert, Harry Potter.
Decemberben kerül mozikba a Hobbit. (Gyűrűk Ura "előzménye")
Remélem nem köt bele Elie Wiesel és a Mazsihisz abba is.
(A hitgyüli imakommandója biztos akciózik majd. Megszoktuk.)
Wass Alberte visszatérve (akit ugyebár a református ismerősön is simán olvas, mert az irodalmunk része,és nem lesz tőle senki náci, ahhoz képest, hogy a Mazsihisz hogy le akarja járatni) azt akartam még mondani, hogy azt is érdekesnek tartom, hogy a Wass Albert-szidásba bekapcsolódott az a Nagy László nevű fiú is, aki a Magyar Antifasiszta liga elnöke. Csak épp az a dolog szépséghibája, hogy ez a Nagy László 4-5 éve még a Szálasi-imádó Bácsfi Diána csoportjába tartozott. !
El tudtok képzelni ennél nagyobb pálfordulást, mint hogy valaki először nyilas és Szálasi-imádó, majd antifasiszta ligaelnök lesz ??
Ezért nem szimpatikusak számomra ezek a támadások , a Mazsihisz meg pár ügyeletes megmondóember szítják mindig a feszültséget ! Érdekes, hogy a saját korukban kommunista-szimpatizáns íróinkat-költőinket senki nem akarja minduntalan lejáratni ! Mindenki tudja, hogy abban a korban a legtöbben még nem tudták, hogy milyen hatása lesz ennek a két ideológiának a világra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!