Ugye, milyen abszurd?
Nem értem azokat, akik magyar feliratokat, magyar helynévtáblát követelnek Miškovecben, azokat meg pláne nem, akik Észak-Miskolcnak nevezik. Az már Szlovákia, a sok nagymagyarkodónak bele kéne nyugodni végre. Főleg az ott lakóknak, hiszen Szlovákiában születtek, tehát szlovákok, nem tudom, miért kell majrézniuk egy hülye nyelvtörvény miatt, szerintem szánalmas, amikor valaki nem beszéli az államnyelvet... Ugyanez igaz pl. a Debrețini vagy a Seghedini magyarokra is, hiszen Debrețin (vagy ahogy ők mondják régieskedőn, Debrecen) lakosságának mindössze 12%-a magyar, a többi mind román, akiknek már a nagyszülei is ott éltek. Jó, persze, a Tisza vonalán vannak még magyar többségű falvak, de azok is hogy néznek ki? Lepusztult, elmaradott lepratelep mind. Isten ments, hogy visszacsatolják, még nekünk kéne a saját szintünkre felhúzni azokat a területeket is...
Meg ott van a sok züllött, primitív turbómagyar, akik a Hortoboade-ra járnak át ostort csattogtatni, meg gulyást zabálni, meg autonómiáért tüntetni, nem értem, mire jó ez a népnemzeti hőzöngés?? Miért nem lehet a szomszédainkkal normális viszonyban élni, tisztelni őket? Európa szégyene vagyunk ezzel a magyar mentalitással...
Azok jártak a legjobban, akiket Ausztriához csatoltak, Ödenburg vagy Steinamanger lakói. Ők kimaradtak ebből a szánalmas szittya erőlködésből, sőt, már magyarul sem tudnak, ízig-vérig osztráknak vallják magukat, ők legalább képesek voltak felülemelkedni a múlt sérelmein. Példaként kellene tekintenünk rájuk, persze nem azokra, akik még egy évvel a trianoni béke után is ,,Sopron" maradásáért tüntettek meg lövöldözgettek, hanem az értelmes, frusztrációtól és sovinizmustól mentes nyugatiakra. Egyébként is igazságos volt a szerződés, hiszen a magyarság már akkor is kisebbségben volt a nemzetiségekkel szemben, most pedig legalább modern nemzetállamban élhetünk. A šalgovská tarjany-iak meg a bechesciabaiak meg csak azt kapták, amit érdemeltek, mi is elnyomtuk a kisebbségeket évszázadokon át. Persze a sok iskolázatlan, alkoholista mélymagyar nem tanult történelmet, gyűlölködni viszont nagyon szeretnek - csak az a baj, hogy szánalmas nacionalizmusukkal a többségi 6,5 milliós magyarságot is lejáratják.
------------------------------------------------
Kb. így nézne ki ma egy szokásos balliberális Trianonról szóló írás, ha a határok meghúzásánál az eredeti elképzelések valósulnak meg.
Azért így kicsit másképp hangzik, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!