Szerintetek nem túlzás a kormány részéről 63 milliót adni egy főnek, az olimpia miatt?
Kozák Danuta 63(!!!) milliót kapott, +350 rugó havonta élete végig.
Gyurta Dani 58 millió+350 rugó élete végéig!!
Danuta 25 éves, Dani 23. Nem is dolgozták el magukat, fiatalok, illetve az ország gazdasági helyzete sem engedhetné ezt meg!!
Az Egyesült Államok valami 30 körül adott, szóval mi adtunk a legtöbbet. Orbán gondolja, hogy ő majd megmutatja a világnak, vagy mi?
30-as
Ebben igazad is van.De ebben a gazdasági helyzetben,amikor emberek éheznek(pedig nem kéne)most értem itt pl.a rokkantakra,akiknek megállapították,hogy jár a nyugdíj, és a hírhedt' felülvizsgálat óta semmit sem kapnak.Vagy iskolákat zárnak be pénzhiány miatt, kórházakat szüntetnek meg,műtéteket halasztanak el,orvosok veszik a kalapjukat,emberek családok éheznek,úgy hogy közben dolgoznak,stb stb.Ez az összeg akkor is túlzás.Nekem senki ne akarja megmagyarázni,hogy ez egy reális összegű jutalom egy ilyen szegény országban.
"63 millió nem túlzás egy embernek?
Egyébként Janics is kaszált, de mégis gondolkozik h átmenjen Szerbiához. Ennyit arról h Magyarországért csinálják..."
Janics Natasa cáfolta a híreket melyet egyébként egy idióta szerb talált ki, amúgy pedig minden olyan érme melyet magyar színben szerzett az MAGYARORSZÁG érdeme és nem holmi Szerbiáé.
Tévedsz, nem élek rosszul, mert fizetős főiskolára járok, ahol majdnem 200 egy félév mert ugye megemelték, meg Orbánka megszűntette az államis helyeket, illetve saját autóm van stb.
Engem csak az háborít fel, hogy nagy k.kiban az ország, ezrek éhezenek, és ilyen felesleges dolgokra dobják ki a lóvét, amit az ADÓFIZETŐKÖN VONNAK BE!!! Tudod egy közembert, aki 80 rugóból kénytelen eltartani a családját, annak az esze nem azon jár h jajj Gyurta aranyérmes, hanem azon h egyen valamit. Aztán nyugdíjra meg valszleg ne is számítson, de ezek az olimpiázók meg 50-60 millió egy részvételért, plussz 350 havonta...
Azt kellene felfogni, h ezt nem engedhetjük meg magunknak! Illetve nekik ez a hobbyjuk, mindig is ez volt, maguk miatt nyernek ha nyernek, nem az ország miatt. Tegyük fel ha osztrák apja lenne Gyurtának, a jelenlegi magyar olimpiai színről átpártolna az osztrákokhoz ha azok többet adnának...
Olyan naívak vagytok...
"Még egyszer: semmi gond a diszkoszvetéssel, bárki kimehet a kamaraerdőbe a saját diszkoszát dobálni, csak azt nem látom be, hogy én erre adófizetőként mégis mikor adtam felhatalmazást. Kéne az adóbevallásra egy checkbox, ahol az alany kifejezetten megtilthatja, hogy a pénzét az élsport finanszírozására használják.
De nem a pocsékolás, és nem is a túllihegés a legzavaróbb tünet. Hanem a hősök óhajtása. Az ellentmondást nem tűrő nemzeti hömpölygés, amely gyanakvóan tekint a közönyre, a lelkesedni restekre. A parancsoló előtapsolás. És a párttitkár, aki részesedést követel a diadalból. Az ásító űr, ahogy az úszni sem tudó, tohonya pocak megköveteli a világbajnok ünneplését. Mintha neki része volna abban a sikerben. Pedig nincs.
Nem tesz jót egy nemzetnek a meg nem érdemelt sikerélmény; degenerálódik tőle, mint az olajállamok. Megnyugszik a mániákus kevesek semmit sem jelentő, lényegtelen rekordjaitól, visszahanyatlik a kanapéra, és szotyizik tovább a hitelre vett plazmatévé előtt. Mégis mi vagyunk a királyok, elhoztuk az aranyat rúdtáncban és lólengésben. Fehér lovunk leng, lengeti a szél, a csaták bíbor hajnalán. És mivel ebben vagyunk jók, hát érdekünkben áll elhinni, hogy ez a lényeg, és nem a Mars-szonda.
A sírt, hol nemzet süllyed el, olimpiai aranyérmek ékesítik."
Erre hadd írjak egy demagóg megjegyzést:
"Van neked fogalmad arról, hogy mit jelent sportolónak lenni? Gyurta Danit személyesen ismerem, mert én is úszok. Igaz, én nem vittem olyan nagyra a dolgot, de tudom, hogy milyen az, amikor állandóan nyomás alatt vagy és követelik a jó teljesítményt!"
Menjen el csak 5 évet dolgozni egy kenyérgyárba vagy egy bőrszabászatba vagy hasonló munkába, úgy, hogy CSAK abból kell megélnie hónapról hónapra (ahogy azt milliók teszik Magyarországon) és akkor majd megtudja, hogy nem is olyan nagy az a sportolói nyomás. Egyébként ezt vezetném be sok politikusnál is, akkor talán jobban odafigyelnének a munkahelyteremtésre és arra, hogy mire mennek az adóforintok...
Ok. Legyen úgy, hogy megérdemlik. De akkor ennyi erővel kaphattak volna 100-150 milliót is!!!!!! Aki meg megkérdőjelezi azt meg le kell nemzetárulózni, meg hazaárulózni, és kész.
Miért nincs egy objektív mérték ami megfelel a mai magyar helyzetnek, állapotoknak?
Ha ők a NEMZETÉRT tevékenykedtek akkor elég lett volna nekik az ezzel járó erkölcsi megbecsülés is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!