Miért olyan hihetetlen sokaknak, hogy becsületes munkával is lehet több százezret keresni? (4-800ezer)
"De akkor beláthatod, hogy amiket eddig leírtál általánosítást, az nem igaz:)
Mert ha a te elméletedet követnénk, akkor az ország keleti felének nyugatra kellene költöznie, és hagyjuk üresen:)
És akkor már az is megáll a lábán, hogy kb. az ország keleti felének hihetetlenül hangzik az, hogy becsületes munkával lehet sokat keresni, mert nagyon korlátozottak a lehetőségek. "
Nem azt mondtam, hogy mindenki jól keres. HAnme a kérdés is arról szólt, hogy vannak jó páran akik becsületes munkával képesek sokat keresni.
AZ átlag fizetés pedig nem sok.
NEm mondtam, hogy nyugaton sokat lehet keresni. HAnem, hogy ott az országos átlag felett. (de nem is nyugatot említettem hanem pestet) Keleten az országos átlag alatt. De ugyanezt figyelhetjük meg Európában is.
Kérdező ne bízd el magad mert pofára fogsz esni.A diploma nem garancia arra hogy több százezret keress.Azt meg hogy kereslet van rá majd akkor mond amikor megvan a diploma és sehova nem vesznek fel.
Tudom hogy csak magadat akarod nyugtatni hogy nem feleslegesen tanulsz mert én is ilyen vagyok de azért már túlzásba esel..:)
"Kérdező ne bízd el magad mert pofára fogsz esni.A diploma nem garancia arra hogy több százezret keress.Azt meg hogy kereslet van rá majd akkor mond amikor megvan a diploma és sehova nem vesznek fel.
Tudom hogy csak magadat akarod nyugtatni hogy nem feleslegesen tanulsz mert én is ilyen vagyok de azért már túlzásba esel..:)"
Csak azt a tényt ne felejtsük el, hogy diplomával még mindig jóval könnyebben lehet elhelyezkedni mint nélküle. NEm unalmas már az, hogy ha vannak diplomás munkanélküliek akkor ebből azt vonják le, hogy mind az lesz??? Alig 5% a munkanélküliség a körükben. AZ országos átlag 10-12%. Ebből a szakmunkásoknál is 10-15%.
HA azt mondom, hogy szakmunkásnak tanulok akkor garantálva van, hogy nem munkanélküli leszek???
Jelentősen kevesebb munkanélküli van diplomás között, mint a nem diplomások között.
És nem azt mondtam, hogy garancia a több százezres fizetés. Hanem azt, hogy diplomával nagyobb eséllyel fog ilyen munkát találni. Erre hozom fel a programozókat. Abból nagy hiány van és már a kezdő fizetés is kiemelkedő. 300E bruttót meg lehet kapni pályakezdőként. Ez persze olyan hihetetlen embereknek, hogy van szakma ami rendesen fizet. Ebben a szakmában azért elég könnyű elhelyezkedni. Persze van aki munkanélküli lesz, mert hiába tanulta nem ért hozzá.
A felmérések mind ezt mutatják. Ezen felül az összes ismerősöm aki ebben a munkakörben dolgozik az egyetért. Ez ma itthon az egyik legjobban fizető terület. Pár éves tapasztalattal pedig jóval magasabb fizetést lehet megszerezni mint a kezdő.
"Igen könnyebb elhelyezkedni diplomával de az ilyet hogy a kezdő fizetés bruttó 300 ezer felejtsd el..ahhoz más is kell nem csak diploma.."
Hol említettem, hogy az összes diplomás ennyit kap??
AZt mondta, hogy az IT szektorban programozóként/szoftverfejlesztőként ekkora a kezdő fizetés. Ebben az ágazatban ez nem egy kiemelkedő fizetés. 4-5 éves tapasztalattal a fél milliót könnyedén meg lehet keresni.
"10:01, akkor mondj már nekem egy ilyen munkahelyet! Ami lehetőleg nem MLM, nem feketemunka, és nem az emberek anyagi tönkretételéből húz hasznot! Ó lécciléccilécci!!!"
Olvasd el a válaszokat és megkapod a választ.
Elolvasva a válaszokat az első 10-20 válasz példaként kiragadva azt tudom mondani, hogy szépen összegyűltek itt a havi 800 ezer forintot kereső emberek. Kár, hogy válság van és milliónyi ember él meg minimálbérből ebben az országban. Ezek szerint ez az állítás hamis hisz mindenki 500 ezret keres. De jó!
Annyit hozzáteszek, hogy én programtervezőnek tanulok és nagyon örülnék, hogy ha ennyit keresnék majdan 7-8 év múlva. tény hogy az informatikai területen nagyon jól lehet keresni, de nem lehet mindenki informatikus. Sajnos akinek se iskolája se semmije az kénytelen szalag mellett dolgozni minimálbérekért vagy egy kicsit többért és becsületesen semmiképpen nem tud 70-80 milliós vagyont felhalmozni, mint egykét sz@rházi politikus, vagy ügyvéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!