Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan hihetetlen sokakna...

Miért olyan hihetetlen sokaknak, hogy becsületes munkával is lehet több százezret keresni? (4-800ezer)

Figyelt kérdés
2012. aug. 7. 09:36
 181/203 anonim ***** válasza:
54%
Nah ebben már van igazad sztem is,de még plusszban szerencse is kell hozzá.És az is csak részigazság,h mindenki a maga szerencséjének a kovácsa.
2012. aug. 8. 12:40
 182/203 anonim ***** válasza:
54%

Láttam,kikaptunk.Bízom benne,hogy ezzel egyetértessz. :)

A mai lesz csak az igazán izgi....

2012. aug. 8. 12:49
 183/203 Antimod ***** válasza:

"KApcsolatok nélkül is el lehet helyezkedni, de nagyban függ a szakmától."

Eddig mindhárom munkahelyemre kapcsolat nélkül kerültem be, és nem érzem, hogy bármi különlegeset tettem volna ennek érdekében.

Szakma: webprogramozás, online marketing.

2012. aug. 8. 12:49
 184/203 anonim ***** válasza:

Ez most egy diák Canossa-járása azért, hogy majd ő többet fog keresni, próbálja önmagával elhitetni:D

De nem, ha nincsenek kapcsolataid, bizony egy állami cégnél leszel facebookozó szakállas antiszociális rendszergazda, aki ül egy lyukban az IT-n és hallgatja a sok idióta telefonálgatásait, a jobbakat felteszi youtubera:D

Azt hiszi még, hogy az élet fenékig tejfel, elég egyetemre járni, aztán ott a jó kis állás havi 600ért, de majd rájön, hogy azoknak a cikkeknek, amiket linkelget, semmilyen valóságalapja nincs, olyanok készítették őket, mint ő maga. Egy percet nem éltek még az ország keleti felében, mert hát bármilyen elképesztően is hangzik, van neki olyan is. Egy percet nem álltak még a földjük közepén a kiégett termést nézve és nem fakadtak emiatt sírva, hogy idén minden tartalékukat fel kell éljék és nem biztos, hogy jövőre be tudják vetni! Annyi termés nincs, hogy egy csirkét felneveljenek belőle! Majd a kedves kérdező is rájön ezekre idővel, ha kijön az egyetemről és ott áll, hogy "na, akkor keressünk pénzt, ki ad nekem munkát?" Kívánom, hogy legyen jelentkező!

2012. aug. 8. 14:15
 185/203 anonim ***** válasza:
54%
Korrekt válasz.
2012. aug. 8. 14:42
 186/203 anonim ***** válasza:

tegnao 18:42

"A főnököd a főzés helyett mást csinál. De ettől még a főző dolgozók nem végeznek értéktelenebb munkát! Éppen ezért nem kellene a főnöknek többet keresnie! Habár téged elvakít az angliai luxusnyaralásod során kapott sok pénz..."

nana, alljunk csak meg egy percre. egy szoval sem mondtam, hogy a szakacsom kivul mindenki ertektelen munkat vegez - dehogyis. szerintem (mint mar emlitettem) abszolut butasag bekategorizalni a kulonbozo munkakat, szakmakat aszerint, hogy hasznos-e vagy sem. az a hasznos, amire szukseg van, szukseg van a 16 evesen iskolat otthagyo mosogatofiura, szukseg van a kozepsuli utan meg 3 ev college-ben tanult szakacsra is.

ne mondd viszont nekem, hogy a konyhasfiu tobb (vagy ugyanolyan) fizetest erdemel, mintn foszakacs! a mosogato fiuk jonnek-mennek, a foszakacs joesetben sok-sok evig, vagy legalabbis huzamosabb ideig marad.

naluk a foszakacs reggel 7-8 kozott erkezik, mert a reggeli szallitas akorul erkezik (pl friss hal naponta, friss kenyer naponta esatobbi), es valakinek ott kell lennie leellenorizni, hogy minden okes-e. nem fogja a konyhasfiut behivni, mert neki lovese sincs sem as aznapi menurol, sem a halalrol, sem a tobbi friss elelmiszerrol. a foszakacs neki all elokesziteni az aznapi mindent: ha elo halat kapunk, akkor leoli oket, kifilezi esatobbi, amit kell eppen aznap. reggeli-ebed-vacsi es o zarja a konyhat, hetkozben ez altalabn 10-12, hetvegen meg kesobb. napi 14 orakat vagy tobbet dolgozik majdnemhogy folyamatosan, emellett rendelesekkel foglalkozik, csendesebb idoszakokban tanitja a kisszakacsokat. es ezt heti 6, nyaron sokszor 7 napon keresztul csinalja. szerinted nem erdemel magasabb fizetest mint az, aki bejon reggel 9-5-ig es "csak" annyi a dolga, hogy ki-be pakol a mosogatogepbe? gondolkozzal mar.

mosogatni akarki tud, fozni nem. mindenki a kepessegei alapjan van megfizetve (a UK-ben ha nem akarsz tovabbtanulni, akkor mar 16 evesen kereshetsz magadnak munkat vagy tovabbmesz college-ba, esetleg sixth form es onnan university). nalunk a mosogatofiuk kivetel nelkul fiatal 20-ev koruliek, nulla szakmaval es bar hihetetlenul aranyosak, de az eszuk nem vag. szerintem nem erdemelmek akkor fizetest, mint a konyhafonok, aki 20 eves kora ota szakacs, a fel vilagon megfordult (dolgozott) es hatalmas szakmai tapasztalata van. o raszanta az idejet, penzet, hogy tanuljon es folyamatosan kepzi magat tovabb. ezt, mivel egy hatbaveregetessel nem sokra menne, a fizetesevel honoraljak.

amugy nem luxusnyaralasom vagyok, idekint vagyok egyetemista es eppen a nyari munkamat vegzem, hogy legyen penzem a jovoevi szallasomra :) a luxusnyaralasom szeptember elso ket heteben lesz, a baratommal gorogorszagba utazunk egy 5 csillagos szallodaba.. igen, ezt az "angliai luxusnyaralasombol" fizetem, napi 12 ora "pihenesbol" :)

2012. aug. 8. 16:10
 187/203 anonim ***** válasza:

"Eddig mindhárom munkahelyemre kapcsolat nélkül kerültem be, és nem érzem, hogy bármi különlegeset tettem volna ennek érdekében.

Szakma: webprogramozás, online marketing."

Hm, csodálom, hogy még nem töröltették ki ezt a választ. Itt ugyanis aki nem ért egyet "tuggyukki" álláspontjával (nevét már nem merem leírni, mert egyől bann) annak két percen belül törlik a hozzá szólását.

2012. aug. 8. 16:21
 188/203 A kérdező kommentje:

ma 14:15

Ki modnta, hogy állami szférában akarok dolgozni.

Amúgy az ország keleti felében senki se lesz soha programozó. Max Debrecen, de ott se sok az állás. Az állások 90% pesten van. De igen a programozóknak kiemelkedő fizetése van. Nem 1 embert ismerek akinek ez a munkája. Ők nem valami különleges dolgot csinálnak, sőt még csak nem is vezetők. Sima fejlesztők.

AZ informatika az egyik olyan szakma, ahol eléggé magas fizetést lehet kapni még kezdőként is. És kereslet is van rájuk.

2012. aug. 8. 19:07
 189/203 A kérdező kommentje:
Egy 5-6 éves szakmai tapasztalattal az 500 bruttó egy teljesen reális fizetés.
2012. aug. 8. 19:10
 190/203 anonim ***** válasza:
91%

De akkor beláthatod, hogy amiket eddig leírtál általánosítást, az nem igaz:)

Mert ha a te elméletedet követnénk, akkor az ország keleti felének nyugatra kellene költöznie, és hagyjuk üresen:)

És akkor már az is megáll a lábán, hogy kb. az ország keleti felének hihetetlenül hangzik az, hogy becsületes munkával lehet sokat keresni, mert nagyon korlátozottak a lehetőségek. Menne a szerencsétlen máshova, de nem tud, mert a mobilitáshoz tőke kell, az meg nincs, így marad a kemény munkával megkeresett kevés pénz. Ezért is értelmetlen ez a vita és felesleges is volt kiírni egy ilyen kérdést.

2012. aug. 8. 22:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!