Miért olyan hihetetlen sokaknak, hogy becsületes munkával is lehet több százezret keresni? (4-800ezer)
"Kérdező te csak olyan linkeket találsz mi a diplomásokat élteti? Ki kéne látnod a ködből. "
Hol vannak azok az adatok amik azt mutatják, hogy nem éri meg a diploma? Azokon az oldalakon ahol a szakmunkát éltetik nem adatokra hivatkoznak, hanem arra, hogy van a diplomások között is munkanélküli. És ezzel már ráhúzzák, hogy egyáltalán nem éri meg. Csak azta tényt felejtik el közölni, hogy arányában 2,5-3X több a munkanélküli a szakmunkások között, mint a diplomások között.
"És én nem azt mondom hogy nem lehet több százezret keresni hanem azt hogy nem csak diplomával lehetséges ez."
Én se azt mondta, de többségében kell hozzá a diploma.
"A többségnek nem annyira rossz?Idejársz hazudozni?????!!"
De nem is csak 70-80at kapnak. 100-120 se jó, de azért azt a többség megkapja. Egyetlen egy érteliségi szakma sincs ami ez alatt fizetne. Versenyszférában meg bővel ez felett fizetnek. Sőt még a szakképzett fizikai munkások is megkapják ezt. Ez nem a 7 millió minimálbéres országa. Szakértők is hülyeségnek nézik a 1,5 millió minimálbérest. Abból rengetegen csak annyira vannak bejelentve.
"Ja meg szerződésekkel akarják itthon tartani a diplomásokat:D"
Csak egyvalamit ne felejtsünk el amit mindenki tud. Ezt az orvosok miatt hozták létre. Úgy mint azt pár éve is akarták. Csak eléggé hülyén nézett volna ki a fidesztől, hogy ha ők is csak az orvosokra utaztak volna.
ÉS miért mennek ki? Mert kint magasabb a fizetés. ÉS itt ismét lehet a programozókat említeni. Tőlük is sokan kimennek. Miért? Mert kint az itthon 3-4-5X kapják. Rokonomat többször is keresték mert kint is hiány van. Havi 2-2,5 milliót kapott volna.
Konkrétumot vársz?
Tessék:
Két szakos tanári diploma és egy phd.
Jelenleg közcélú foglalkoztatott vagyok 6 órában Bruttó 69 ezer forintért. A helyszín: Kapuvár (Győr-Moson-Sopron Megye).
Ami miatt esélyem sincs többre az nem a képességeim és a képesítéseim miatt van, hanem azért mert kisgyermekes egyedülálló anyuka vagyok, aki nem tud az óvoda időn kívűl dolgozni (ha megtenném, akkor a bébiszitterre költhetném a keresményem és ugyanúgy nem lennék előrébb).
Barátnőm példája:
Villamos mérnök + phd. Két évvel ezelőttig oktatott a Széchenyi István Egyetemen. Jelenleg lángossütőnél dolgozik büfékocsiban. Alkalmi munkásként napi díjazása 5000 ft. (egy héten két napot dolgozik fixen - a vásárok napján és az egyéb rendezvényeken alkalmanként. Egy hónapban sem jön össze 60 ezernél több.
Közel van az Audi, ahova nőként és az ő szakterületén esélytelen bekerülnie...
Nem azt mondom hogy nem éri meg a diploma csak én a való életből merítem a tapasztalatokat és nem az internetes cikkekből.
És amikor ilyeneket hallok hogy "le kellett tagadnom a diplomát hogy felvegyenek" meg hasonlók azért elgondolkozok...
ma 11:48
Ha villamosmérnökként nem tud elhelyezkedni akkor benne van a probléma. AZ azért egy elég felkapott szakma.
Ami meg Kapuvárt illeti. Ez egy eléggé ki város. ÉS mint fentebb is írtam nem mindegy, hogy milyen diploma. A tanáron belül is van különbség magyar, történelem és a fizika, kémia tanár között.
ÉS egy nagyon fontos még a mobilitás. Ma itthon egy óriási probléma a mobilitás hiánya. Jóval alacsonyabb lenne a munkanélküliség, ha egy kicsit rugalmasabbak lennének az emberek.
Én tudom, hogy a végzettségemmel soha nem fogok munkát kapni a városban, a megyében, sőt lehet még lehet a térségben se. Ezért költöznöm kell majd.
Nézzük, diplomás top szakmák:
"És amikor ilyeneket hallok hogy "le kellett tagadnom a diplomát hogy felvegyenek" meg hasonlók azért elgondolkozok..."
Nem mindenki talál megfelelő munkát a szakmájában. De még mindig könnyebb letagadni a diplomát egy olyan helyen ahova nem kell, mint diploma meglétét hazudni, nemde?
Ma sokszor már a titkárnőtől is elvárják a diplomát.
30 év múlva az állások felénél elvárás lesz a diploma.
" Két évvel ezelőttig oktatott a Széchenyi István Egyetemen. Jelenleg lángossütőnél dolgozik büfékocsiban. Alkalmi munkásként napi díjazása 5000 ft. "
Ha egy volt egyetemi tanárt nem vesznek fel, akkor ott már elég nagy gond van vele. Nem?
"jaj hagyjuk már a semmitmondó cikkeket könyörgöm..."
Akkor mutassunk már olyan cikket ahol le van írva, hogy nem éri meg a diploma és alá van támasztva adatokkal.
A gond, hogy ilyen nincs. Sose adatokkal támasszák alá, hanem mindig a diplomát becsmérlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!