Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Na ugye ez most csak vicc?

Na ugye ez most csak vicc?

Figyelt kérdés

Üdv,most láttam a neten egy cikket amiben ez állt "Szeretnénk Magyarországon tartani a rezidenseket/szakorvosjelölteket"Mégis hogy nincs is munka,hogyan tartanák már itt őket?

Én nézegettem az interneten az oldalakat,és nem nagyon találtam rezidens/szakorvosjelölt munkákat.És még szakorvosi munkákat,se nagyon találtam,és ezek így akarják itt tartani őket mert,hogy hiány van belőlük,ugyan lehet hogy hiány van belőlük mert valamikor rezidensek ügyelnek szakorvosok nélkül,de akkor nem kéne állásokat teremteni mivel így nem tudnak ők,se nagyon mit tenni,ha itt nincs állás akkor irány a legközelebbi hely ahol találhat munkát,és meg is fizetik.

Vagy ezzel csak én vagyok így?

2012. júl. 26. 11:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
56%

Ritka jelenség vagy!

Persze gyógyítás mindig is lesz.

Csak sajnos a közgyógy az nagyon beszűkül.

"persze csak akkor ha a sok sok ember nem döbben rá arra hogy a szakadék felé viszi a globalizmus szekere."

2012. júl. 26. 13:19
 12/21 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy az orvosi állásokat hol hirdetik, mert én még konkrétan sehol nem láttam. De szerintem ha bemész a helyi kórházba, felvesznek, ha akkora hiány van. Mondjuk nálunk van hirdetőtáblájuk, azt szoktam látni, hogy nővérkét mindig keresnek. (Ugyanakkor az újságban nem láttam, fejvadásznak meg nem adják be, mert nem fizetnek érte.)

Egyébként az is lehet, hogy sok a munka, nem győzik, ugyanakkor nincs pénz új embert felvenni. Inkább legyen hosszú a várólista, hátha kipurcan már az ember, mire sorra kerül. Vagy inkább elmegy maszekhoz.

Röhej, a fiam 3 hónapja folyamatosan köhög, beutalták kivizsgálásra, 3 hónap múlva kaptunk időpontot. Ugye, majd várok addig? A maszek másnap fogadott, megállapította mi a baja (amit a körzeti orvos hónapok óta képtelen), 1 hét múlva kutya baja.

Én egyébként tuti nem dolgoznék a magyar egészségügyben, nem sok sikerélménye lehet szegény orvosoknak itt. Nincs gyógyszer, nincs műszer, nincs időpont, nincs hely. Ah, borzasztó....

2012. júl. 26. 13:33
 13/21 anonim ***** válasza:

"Én meg tegnap azt olvastam, hogy "egyesek szerint" pár év múlva özönleni fognak vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik most kimentek dolgozni."

Nem fognak mert a nagy gazdasági fellendülés előtt lezárjuk a határokat.

2012. júl. 26. 15:42
 14/21 anonim ***** válasza:

"Egészségügyben mindig munkaerő hiány van."

Nem csak ott, nagyon sok más egyéb területen is, én például dolgoztam élelmiszeriparban, építőiparban, bútoriparban és mindig 10-12 órákban nyomtuk, mert akkora létszámhiány volt mint egy ház. Ha egy ember elment szabira a váltósának már túlóráznia kellett. Magyarországon szinte mindenhol létszámhiány van.

2012. júl. 26. 15:44
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

"Én egyébként tuti nem dolgoznék a magyar egészségügyben, nem sok sikerélménye lehet szegény orvosoknak itt. Nincs gyógyszer, nincs műszer, nincs időpont, nincs hely. Ah, borzasztó...."

Nézd, a boldog békeidőkben az orvosoknak nem volt szükségük műszerekre, volt egy közvetlen kontaktus orvos és betege közt, kizárólag az érzékszerveik, hallás, látás, szaglás és tapintás útján vizsgáltak valamint sohasem akkoriban még az orvosok 70-80 százaléka sohasem írta fel (HANGSÚLYOZOM SOHA!) a vegyszeripar remekeit. Lényegesen jobb eredményeket is értek el mint a mai kontárok a lézereikkel meg vegyszereikkel.

2012. júl. 26. 15:48
 16/21 Dick Esmen ***** válasza:
Kánaán van,ne lázadozz.
2012. júl. 26. 16:49
 17/21 anonim ***** válasza:

"Én meg tegnap azt olvastam, hogy "egyesek szerint" pár év múlva özönleni fognak vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik most kimentek dolgozni."

Az kizárt. Ide egy sem fogja a lábát betenni és ezt személyesen garantálom!

2012. júl. 26. 18:23
 18/21 anonim ***** válasza:

Persze, mindenhol létszámhiány van, az igaz. Mert kirúgnak mindenkit, a válságra hivatkozva, aztán a maradék meg dolgozzon 3 helyett, ne menjen szabira, ne legyen beteg, ne kérjen fizetésemelést, hanem örüljön, hogy van munkája.

Az én ex-munkahelyemen is az volt, hogy mentem volna vissza szülésről, a helyem betöltve. Már hónapok óta mindenki a régi csoportomra tukmálta az extra munkát, merthogy oda úgyis megy majd ember. Vártak, mint a messiást, de a főnököm kijelentette, hogy nem vesznek vissza, nincs munka. Inkább kirúgott. Az ex-kollégáim meg állandóan túlóráznak. Ennyit a munkaerőhiányról. A válságra mindent rá lehet fogni.

2012. júl. 26. 20:33
 19/21 anonim ***** válasza:

"Nézd, a boldog békeidőkben az orvosoknak nem volt szükségük műszerekre, volt egy közvetlen kontaktus orvos és betege közt, kizárólag az érzékszerveik, hallás, látás, szaglás és tapintás útján vizsgáltak valamint sohasem akkoriban még az orvosok 70-80 százaléka sohasem írta fel (HANGSÚLYOZOM SOHA!) a vegyszeripar remekeit. Lényegesen jobb eredményeket is értek el mint a mai kontárok a lézereikkel meg vegyszereikkel."

jólvan haggyuk már! nem kell itt a "boldog békeidőket" meg hasonló korokat emlegetni; tény, hogy amióta a modern műszerek, gyógyszerek, vakkcinák megjelentek, magasabb lett az átlagéletkor, alacsonyabb a csecsemő-és gyermekkori halálozottság, sok-sok vírus ma már szinte nem létező, rákos betegeket gyógyítanak (persze, ha időben elkapják..), AIDS-es betegeket kezelni tudnak, újabb és újabb betegségre, legyen az krónikus vagy akut találnak gyógyszereket.

nem kell átesni a ló túloldalára, ha ennyire nem tetszenek a mai gyógyszerek meg a műszerek, ne szedj semmit; kívánom, hogy 80 évesen se kelljen pacemeaker-t beültetni, hogy minden rendben legyen a vércukroddal, hogy nem kell majd vérhigítót szedni.. és még folytathatnám a sort. kérlek, 40-60 év múlva (amikor az orvostudomány még sokkal előrébb fog tartani, mint ma) gondolj vissza, hogy milyen buta voltál és köszönd meg a gyógyszeripari cégeknek (nem vegyipari'-,-), hogy életben tartanak a következő 5-10-15 évre meg az orvosaidnak, akik nem csak körbeszaglásznak, megkocogtatják a buksidat vagy éppen az érzékszerveikre hagyatkoznak, hanem pontos méréseket végezve ellenőrizni tudják, hogy mi a bajod.

ignorance.

2012. júl. 26. 22:14
 20/21 anonim ***** válasza:

Azért az igaz, hogy a gyógyszeripar a legnagyobb üzlet a világon, és mindenkinek felírják, ha kell, ha nem. Ennek nem az orvos az oka, nekik már az egyetemen is így tanítják.

De konkrét példákat tudnék, hogy az orvos nem tudta tenni a dolgát, mert nem volt hozzá anyag.

pl. egy barátnőm befecskendezésre ment volna, már megkapta a tüszőrepesztőt is, amikor felhívta a doki, hogy ne menjen, mert nincs meg valami gyógyszer, ami kéne a processzhez. Azért ez elég arcpírító, nem? És tényleg, régen nem volt ilyen, akinek nem lehetett gyereke, az vagy örökbe fogadott, vagy beletörődött, hogy ez van.

2012. júl. 26. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!