Mi a véleményed a Meleg Méltóság Menetről, azaz a melegfelvonulásról?
Melegként a felvonulással csak részben értek egyet, ezért nem is tervezem, hogy valaha részt fogok venni rajta, legalábbis nem az elkövetkezendő években.
Egyfelől úgy gondolom, hogy a társadalmunk még nem érett meg egy ilyen rendezvényre, mivel nagyon nagy a tudatlanság mértéke ezen a területen, a melegeket összemossák a transzszexuálisokkal, rosszabb esetben a pedofilokkal. A média által közvetített kép, amelyben a többszáz normálisan felvonuló közül kiszúrják azt, aki erkölcstelenül öltözik, viselkedik, méginkább rontja ezt a képet.
Másfelől viszont, ha struccpolitikát folytatva tabuként kezeljük a témát, az életben nem ismerik el a melegek párkapcsolatát. Sokan azt mondják, hogy megvan az egyenjogúságuk a homoszexuális embereknek. Igen? Vállalhatom én például munkahelyemen, hogy a párom is férfi? Nem köpnek le, ha olykor kézenfogva sétálok azzal, akit szeretek? Lehet, hogy nem a felvonulás a legcélszerűbb eszköze a melegek elfogadtatásának, de valamilyen módon szükségszerűnek érzem, hogy társadalmon belül eluralkodó homofóbia csökkentve legyen.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a nyugat-európai országokban is tartanak melegfelvonulást, pedit ott teljesen elfogadják a homoszexuálisokat. Ott ezeken a rendezvényeken heterók és melegek együtt töltenek egy kellemes napot és jól érzik magukat, nincs semmi ellenségeskedés. Itt miért nem lehet így??
25/F
Talán gondolkodásmódban nem azon országok felé kellene közeledni, ahol kutyát és macskát esznek.
A gyűlölet, rosszindulat az összes hozzászólásodból süt. Eleve te azt is a szexuális orientáció reklámozásának véled, ha kézenfogva sétálok a párommal.
Az árpádsávval kapcsolatban félreérthetően fogalmaztam, csak e jelkép ma már a köztudatban sokkal inkább a hőbörgő, kb. 10-es intellingenciahányaddal rendelkező, agyatalan futballhuligánok jelképe lett, mintsem államalapító jelkép.
"Ha egy embert csak azért rúgnának ki a munkahelyéről, mert meleg, akkor a főnöke feje másnap már (képletesen mondva) karón lenne és kénytelen lenne a média előtt sűrű bocsánatkérések közepette visszavenni."
Papíron nem azért rúgnák ki, mert meleg. Mondvacsinált indokot mindenre lehet találni. Nem egy ilyen esetről tudok.
Idézz tőlem egy gyűlölködő kijelentést. Ha már annak neveztél, kérlek idézz be egy ilyet. Ha meg nem tudsz, akkor a) fejezd be a pocskondiázást b) álszent módon ne tegyél rosszalló kijelentéseket azokra, akik viszont homoszexuálisokat illetnek jelzőkkel, ha már más viselkedésre te sem vagy képes.
Amúgy azt tudtad, hogy a focihuligánok, Hitler, de még Sztálin is késsel-villával ettek? Tartózkodj az evőeszközöktől.
A gyűlölködő kijelentés:
"Az oroszok szétverik a melegeket az utcán. Jól teszik. Minek vonuljanak fel? A homokosság egy betegség, amit inkább titkolni kellene."
A válasz 13%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.
"Egyébként én heteroszexuális vagyok."
Én meg Napóleon. Ja és pedofil. Miért kell minket megvetni? Rettegésben élek a 9 éves barátnőmmel, nem fogadnak el sehol. Ha a főnököm megtudná, hogy az unokáját fűrészelem, akkor csúnyán nézne rám.
Ugyan már, hagyjuk ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!