Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed a Meleg...

Mi a véleményed a Meleg Méltóság Menetről, azaz a melegfelvonulásról?

Figyelt kérdés

Melegként a felvonulással csak részben értek egyet, ezért nem is tervezem, hogy valaha részt fogok venni rajta, legalábbis nem az elkövetkezendő években.

Egyfelől úgy gondolom, hogy a társadalmunk még nem érett meg egy ilyen rendezvényre, mivel nagyon nagy a tudatlanság mértéke ezen a területen, a melegeket összemossák a transzszexuálisokkal, rosszabb esetben a pedofilokkal. A média által közvetített kép, amelyben a többszáz normálisan felvonuló közül kiszúrják azt, aki erkölcstelenül öltözik, viselkedik, méginkább rontja ezt a képet.

Másfelől viszont, ha struccpolitikát folytatva tabuként kezeljük a témát, az életben nem ismerik el a melegek párkapcsolatát. Sokan azt mondják, hogy megvan az egyenjogúságuk a homoszexuális embereknek. Igen? Vállalhatom én például munkahelyemen, hogy a párom is férfi? Nem köpnek le, ha olykor kézenfogva sétálok azzal, akit szeretek? Lehet, hogy nem a felvonulás a legcélszerűbb eszköze a melegek elfogadtatásának, de valamilyen módon szükségszerűnek érzem, hogy társadalmon belül eluralkodó homofóbia csökkentve legyen.

Csak halkan jegyzem meg, hogy a nyugat-európai országokban is tartanak melegfelvonulást, pedit ott teljesen elfogadják a homoszexuálisokat. Ott ezeken a rendezvényeken heterók és melegek együtt töltenek egy kellemes napot és jól érzik magukat, nincs semmi ellenségeskedés. Itt miért nem lehet így??

25/F

2012. júl. 6. 23:12
 61/93 A kérdező kommentje:

Talán gondolkodásmódban nem azon országok felé kellene közeledni, ahol kutyát és macskát esznek.

A gyűlölet, rosszindulat az összes hozzászólásodból süt. Eleve te azt is a szexuális orientáció reklámozásának véled, ha kézenfogva sétálok a párommal.

Az árpádsávval kapcsolatban félreérthetően fogalmaztam, csak e jelkép ma már a köztudatban sokkal inkább a hőbörgő, kb. 10-es intellingenciahányaddal rendelkező, agyatalan futballhuligánok jelképe lett, mintsem államalapító jelkép.

2012. júl. 8. 21:49
 62/93 A kérdező kommentje:

"Ha egy embert csak azért rúgnának ki a munkahelyéről, mert meleg, akkor a főnöke feje másnap már (képletesen mondva) karón lenne és kénytelen lenne a média előtt sűrű bocsánatkérések közepette visszavenni."

Papíron nem azért rúgnák ki, mert meleg. Mondvacsinált indokot mindenre lehet találni. Nem egy ilyen esetről tudok.

2012. júl. 8. 21:52
 63/93 anonim ***** válasza:
Idézném magam: "Persze nem mondom azt, hogy mindegyik gyűlölködő meleg" Egyébként én heteroszexuális vagyok.
 64/93 anonim ***** válasza:
21%

Idézz tőlem egy gyűlölködő kijelentést. Ha már annak neveztél, kérlek idézz be egy ilyet. Ha meg nem tudsz, akkor a) fejezd be a pocskondiázást b) álszent módon ne tegyél rosszalló kijelentéseket azokra, akik viszont homoszexuálisokat illetnek jelzőkkel, ha már más viselkedésre te sem vagy képes.

Amúgy azt tudtad, hogy a focihuligánok, Hitler, de még Sztálin is késsel-villával ettek? Tartózkodj az evőeszközöktől.

65/93 tetro ***** válasza:
Egyszerűen csak nem értem mi undorítja őt. A kézfogás? Vagy lát valahol szexelni meleg párokat?
2012. júl. 8. 21:53
 66/93 A kérdező kommentje:

A gyűlölködő kijelentés:

"Az oroszok szétverik a melegeket az utcán. Jól teszik. Minek vonuljanak fel? A homokosság egy betegség, amit inkább titkolni kellene."

A válasz 13%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 60%-ban hasznos válaszokat ad.

2012. júl. 8. 21:55
 67/93 anonim ***** válasza:
Ez nem én voltam. Az első kommentem a topicban az ötödik oldalon a 20:48-as hozzászólás.
2012. júl. 8. 21:58
 68/93 anonim ***** válasza:
21%

"Egyébként én heteroszexuális vagyok."

Én meg Napóleon. Ja és pedofil. Miért kell minket megvetni? Rettegésben élek a 9 éves barátnőmmel, nem fogadnak el sehol. Ha a főnököm megtudná, hogy az unokáját fűrészelem, akkor csúnyán nézne rám.

Ugyan már, hagyjuk ezt.

2012. júl. 8. 22:00
 69/93 A kérdező kommentje:
20:48, lehet hogy konkrétan nem fogalmaztál meg gyűlölködést, mert idézni valóban nem tudok, de én azt is rosszindulatnak veszem, ahogy a homoszexualitáshoz viszonyulsz, konkrétan azt, hogy "undorítónak találod".
2012. júl. 8. 22:03
 70/93 tetro ***** válasza:
Te valóban nem érzed a különbséget a homoszexualitás és pedofilizmus között?
2012. júl. 8. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!