Mi a véleményed a Meleg Méltóság Menetről, azaz a melegfelvonulásról?
Melegként a felvonulással csak részben értek egyet, ezért nem is tervezem, hogy valaha részt fogok venni rajta, legalábbis nem az elkövetkezendő években.
Egyfelől úgy gondolom, hogy a társadalmunk még nem érett meg egy ilyen rendezvényre, mivel nagyon nagy a tudatlanság mértéke ezen a területen, a melegeket összemossák a transzszexuálisokkal, rosszabb esetben a pedofilokkal. A média által közvetített kép, amelyben a többszáz normálisan felvonuló közül kiszúrják azt, aki erkölcstelenül öltözik, viselkedik, méginkább rontja ezt a képet.
Másfelől viszont, ha struccpolitikát folytatva tabuként kezeljük a témát, az életben nem ismerik el a melegek párkapcsolatát. Sokan azt mondják, hogy megvan az egyenjogúságuk a homoszexuális embereknek. Igen? Vállalhatom én például munkahelyemen, hogy a párom is férfi? Nem köpnek le, ha olykor kézenfogva sétálok azzal, akit szeretek? Lehet, hogy nem a felvonulás a legcélszerűbb eszköze a melegek elfogadtatásának, de valamilyen módon szükségszerűnek érzem, hogy társadalmon belül eluralkodó homofóbia csökkentve legyen.
Csak halkan jegyzem meg, hogy a nyugat-európai országokban is tartanak melegfelvonulást, pedit ott teljesen elfogadják a homoszexuálisokat. Ott ezeken a rendezvényeken heterók és melegek együtt töltenek egy kellemes napot és jól érzik magukat, nincs semmi ellenségeskedés. Itt miért nem lehet így??
25/F
Nem foglalkozni mások szexuális életével mitől struccpolitika?
"Vállalhatom én például munkahelyemen, hogy a párom is férfi?"
Melyik törvény tiltja?
"Nem köpnek le, ha olykor kézenfogva sétálok azzal, akit szeretek?"
Jogodban áll kézen fogva sétálni, másoknak meg joga van undorodni.
Megkérdezhetem, hogy a búzafelvonulásnak mi értelme van? Milyen célt érnek el vele az érintettek?
Nem több mint provokálás, és megbotránkoztatás a felvonulás.
Szerintem inkább el kellene titkolni, nem pedig reklámozni a közterületeken.
Én nem ítélem el a melegeket pusztán szexuális orientációjuk miatt, viszont azt beláthatnák, hogy pl. a melegfelvonulással csak ellenérzéseket váltanak ki az emberekből - még azokból is, akik egyébként lehet, hogy toleránsak lennének velük szemben, de ezt már mondjuk nem tűri a jóízlésük.
A melegolimpiát is állandóan emlegetik, és arról is megvan a véleményem: az "igazi" olimpia nem a heteroszexuálisok olimpiája mindenféle embernek joga van rajta indulni, ezért nem látom be, miért kell külön olimpiát szervezni a melegeknek.
Az az egyik probléma (szerintem), hogy miközben a melegek állandóan egyenjogúságot, toleranciát és egyenlő elbírálást kérnek, folyton felhívják magukra a figyelmet, általában mindig elég megbotránkoztató módon (igen, amiket látom a melegfelvonuláson, az bőven belefér ebbe a kategóriába!). Ha szép csendesen próbálnának beolvadni a társadalomba, talán nem ütköznének ilyen magas falakba, mint így, mikor az emberek csak a provokálókat látják bennük.
volt meleg szomszédom és nagyon rendes figura volt
DE VALAKI MONDJA MÁR MEG HOGY MI A FRANCÉRT KELL FELVONULÁST RENDEZNI?
őszintén megmondom a melegfelvonulás az év legrosszabb napja nekem
át kell mennem andrásyn kell átvinnem a gyereket(7éves)
rettentő nagy kerülőt kell tennem hogy ne azt lássa a kicsi hogy tangás pasasok visítva őrjöngenek
lexarom hogy bu zi de otthon bu zuljon épeszű ember:
1 vagy betiltaná
2 vagy a városszélre szervezné hogy ne ezt keljen a gyerekeknek nézniük
sose értettem mi ebbe a méltóság?
hangzatos név a semminek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!