Tanúként meghallgattak, ahol elismertem, hogy egy facebook jelszót megváltoztattam. Ha az ügyész úgy dönt behív vádlottként is. Maximum mekkora büntetést kaphatok?
Figyelt kérdés
A jelszómódosításnál elmondta, hogy a fiók védelme érdekében tettem, de benne van a törvénybe, hogy maga más jelszavának módosítása, bűncselekmény. De ha súlyát nem mondták el.2012. júl. 3. 20:06
41/53 A kérdező kommentje:
vallomást tetem az ügyről, így most a nyomozásról megy az ügyészhez, de elvileg a csajjal majd közös megállapodásra jutunk így nemfog bíróságra menni, de amugy is semmi büntetést nem kapnék, de én már lezárnám. Ja meg környezetvizsgálatot akarnak végezni meg a jegyeimet megnézni a suliba..
2012. okt. 9. 21:04
42/53 anonim válasza:
Nyugi, semmit nem fogsz kapni. Még környezetvizsgálatot is csak akkor rendelnek el, ha nagyon akadékos a "vád". Ha meg mégis az jönne, akkor sem kell megijedni, kimennek, megnézik, hogy nem tartanak-e láncon, meg adnak-e enni aztán majd pár nap múlva megmondják, hogy semmi gond nincs.
Ha visszavonta a feljelentést, miért kell tanúskodnod?
43/53 A kérdező kommentje:
Elvileg a lány elmebajos, már nem azért, osztálytársammal járt 8 éveig, meg én is észrevettem, hogy eléggé fura, szóval csak azért beszéltem vele facen, hogy a jóvátételre lesz-e esély, és azt mondta ő nem haragszik, gondolom akkor annyira csak nem hazudott. Ő azt állítja, hogy már akkor visszavonta, amikor én visszaadtam neki. Hát nem jött neki össze, szóval hiába mondja, én nem hiszek neki még mindig. Szerintem a következő levelet is 3 hónap múlva küldik ki, majd meglátjuk mi lesz..
2012. okt. 12. 14:00
44/53 anonim válasza:
Azt, hogy visszavonták-e a vádat, könnyen meg lehet tudni. Felhívod az ügyvéded, és ő lekéri az adatokat az ügyészségről. Ott pedig úgyis megmondják neki, ha lezárt az ügy, azaz visszavonta a feljelentést.
45/53 A kérdező kommentje:
Az ügyvédem semmit nem tud szerdán meg mennem kell be, képzeljétek miért: ujjlenyomatot vesznek.
2012. okt. 18. 15:57
46/53 anonim válasza:
Jóféle ügyvéd. Az ujjlenyomatvétel rutin eljárás, fura, hogy még eddig nem tették meg. Rabosítanak, de ez nem jelent semmit, csak valamit rendelni kell a nevedhez, azonosítás céljából.
47/53 A kérdező kommentje:
DNS vizsgálat, házkutatás valami van még a rutinba, mire számoljunk?
2012. okt. 18. 20:45
48/53 anonim válasza:
DNS vizsgálatot nem végeznek nálunk, csak ha tetthelyen találnak DNS mintát. Házkutatást sem fognak tartani, nincs rá semmi okuk, önként mész be mindig, nem kell berángatni, nem rejtegetsz semmit.
49/53 A kérdező kommentje:
Majd írom mi lesz (volt) szerdán.
2012. okt. 19. 23:23
50/53 A kérdező kommentje:
már az ügyésznél van az ügy! Irategyeztetés is volt.
2013. jan. 15. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!