Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tanúként meghallgattak, ahol...

Tanúként meghallgattak, ahol elismertem, hogy egy facebook jelszót megváltoztattam. Ha az ügyész úgy dönt behív vádlottként is. Maximum mekkora büntetést kaphatok?

Figyelt kérdés
A jelszómódosításnál elmondta, hogy a fiók védelme érdekében tettem, de benne van a törvénybe, hogy maga más jelszavának módosítása, bűncselekmény. De ha súlyát nem mondták el.

2012. júl. 3. 20:06
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
Kieg.: ez nem bűncselekmény, hanem vétség.
2012. okt. 3. 17:03
 32/53 A kérdező kommentje:
Ezt nem értem, akkor én nem bűnös vagyok, hanem vétkeztem?
2012. okt. 3. 17:25
 33/53 A kérdező kommentje:

300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Aki

számítástechnikai rendszerben tárolt, feldolgozott, kezelt vagy továbbított adatot jogosulatlanul megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz,

adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

2012. okt. 3. 17:34
 34/53 A kérdező kommentje:
mind a kettő bekezdést megsértettem, így valaki írja már le, hogy legrosszabb esetben mi lehet és legjobb esetben mi lehet.
2012. okt. 3. 17:35
 35/53 anonim ***** válasza:
A legrosszabb eset, amikor a legnagyobb büntetési tételeket adod össze a fent említettek közül. Nyilván szóba se jön ez, de ha az érdekel, láthatod.
2012. okt. 4. 12:39
 36/53 anonim ***** válasza:

Csak a másodikat sértetted meg.

Legjobb esetben pénzbüntetést kapsz, amit le is dolgozhatsz közmunkával. Tíz napnál többet tuti nem kapsz. Legrosszabb esetben két év ülő, de ettől nem kell tartanod.

2012. okt. 4. 18:18
 37/53 anonim ***** válasza:
Ha belép más adataival, miért nem sértette meg az elsőt? :O
2012. okt. 4. 18:45
 38/53 anonim ***** válasza:
Mert nem került meg semmilyen rendszert, nem tört fel semmit. Szimplán tudta a jelszót, és bejelentkezett. Az, hogy honnan tudta a jelszót, megint más kérdés. Ha a lány adta meg, jogosultan lépett be (megint nem áll meg). Legfeljebb a jogosultság túllépése lehet gond, de mivel a másik pontot is megsértette, és ott nagyobb a büntetési tétel, azt fogják a nyakába varrni. Halmozatiban kaphat az első miatt is, de ha pl külső programmal szerezte meg az adatokat, akkor 2-5 évig ülhet. Sok dologtól függ. A levélbe a két beillesztett vádpont szerepel, az alapján fognak ítélni. Ülni semmiképp nem fog.
2012. okt. 7. 13:57
 39/53 A kérdező kommentje:

Az egész történet dióhéjban:

Ismertem a lányt látásból.

Tetszett, egy napon kaptam facen az értesítőt, hogy visszaigazolt a nemtudom hanyadik facebookjáról.

Mivel hogy 7 darab van neki forgalomban.

nézem a falát, kinn a perverz szövegek, meg az emailje, jelszava. gondoltam feltörték neki, és ha visszaadom neki akkor kapok nála jópontot. De amúgyis nála ez mindennapos dolog hogy feltörik. Beléptem, megváltoztattam. 2 hét múlva visszaadtam neki, mert akkor tudtam valamelyik facején elérni. De akkor már tett feljelentést. De mondta hogy nem azt a fiókot kapta meg amit ő bejelentett. Vajon melyiket jelentette be? Most összegyűjtöttem a fiókjainak a linkjeit, mert nyomtatott bizonyítékokat lehet vinni, valamint a párbeszédet ahol írja, hogy nem azt adtam neki vissza amit bejelentett, és hogy írta hogy köszöni, és visszavonta a feljelentést. Elég érdekes a dolog. Persze vanegy másik tényező a barátnője. Először vele vettem fel a kapcsolatot, mert nem volt elérhető a lány, de nem mondtam el neki hogy kivagyok, hanem kértem a lány adatait, hogy visszatudjam neki adni a fiókot, de makacs volt aza barátnő. végül elmondtam neki kivagyok, de amúgy meg ismertük egymást vele is látásból. És akkor aza barátnő elvileg végig ellenem vallott. Holnap kell bemennem :S szerintetek milesz?

2012. okt. 7. 16:34
 40/53 A kérdező kommentje:
Persze először a barátnőjével a lány fiókján keresztül vettem ugye fel a kapcsolatot :\
2012. okt. 7. 16:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!