A magyar kormány miért korlátozza erősen az egyházak alapulását Magyarországon? Ezzel nem sértik a vallásszabadságot?
Kedves Kérdező!
Azért, mert sokan visszaélnek(éltek) ezzel. Épp ezért káros a "mindent lehet!" felfogás.
-------------
zoli7980, egy kicsit marhaságokat írsz megint:D
A Hitgyüli pont az, ami egyáltalán nem fideszes... Masszívan liberális, és ebből kifolyólag SZDSZ-párti volt mindig, nem véletlen, hogy az ATV-n megy a közvetítésük, és nem a HírTV-n.
semmilyen egyháznak nem adnék 1 forintot sem
így is én fizetek azért hogy az xy pap rántothúst egyen nekem meg a krumplira is csak alig telik
ha valóban szükség van egyházara az a jég hátán is megél nem kell annak is pénzelnie aki nem hisz semmilyen vallásba
Ha törvényt módosítanak azért hogy az állítólagos ősellenség liberalista Hitgyüli bekerülhessen a TÖRTÉNELMI(!!!) egyházak közé és mindezt a fidesz csinálja akkor nem hiszem hogy paranoiáról beszélünk!
Aki figyelemmel követte az eseményeket az már a legrövidebb első listán is észrevette a Hitgyülit mint történelmi(???) egyházat.
Ha akkora SZDSZ-es és liberális fészek hogy a fidesznek ősellenség akkor miért került be a listába már akkor amikor még a katolikus egyház több irányultsága, a zsidók több felekezete, pláne az arab vagy buddhista be sem került!
És miattuk módisították hogy a történelmi egyház titulushoz az időbeli korlátot a klasszikus 100 év helyett levitték 20 évre!!! Vagyis hogy a Hitgyüli is belekerüljön!
Magyarán a történelem egy szektát csak 100 év létezés után ismer el egyháznak míg a fidesz szerint erre 20 év is elég.
És ne beszéljetek a kedves aranyos elfogadó fideszről aki rendkívüli jámborsága miatt segített szegény Hitgyüliseknek!
Szóval csak a saját érveitekkel gondolkozzatok logikusan(pro patria te úgyis csak kötekedsz, ha bárki A-t mond te tuti B-t fogsz...).
Az szdsz-es Hitgyűli miért ennyire fontos a fidesznek?
Mert azt én is tudom hogy annó erősen szdsz-es kötődésű volt. De azt is látom hogy a kormányváltás után a fidesz minden más szdsz-es kezdeményezést igyekezett kiütni de a Hitgyülit iszonyat keményen protezsálta!
Ne engem okoljatok ha ezt gyanúsnak találom hisz a ti érveitek alapján teszem!!!!
Szóval akkor most a Hitgyüli a rossz (merthogy átpártolt az szdsz-ből a fideszhez), vagy a Fidesz?:)
Miért az ATV-n közvetítik?
Egyébként például a Fidesz ahelyett, hogy odaadta volna a Hitgyülinek az iskolákat, a szülők 50%-ának szavazatához kötötte az iskolák egyházi kézbe való vételét.
"Szóval akkor most a Hitgyüli a rossz (merthogy átpártolt az szdsz-ből a fideszhez), vagy a Fidesz?:) "
Sajnos nem ilyen vicces a helyzet. Te meg amúgy is csak kötekedni akarsz és nem értelmesen beszélgetni...
Sajnos munkahelyen van Hitgyülis és nagyon durva ami ott megy! Szóval azt nem értem hogyan szivároghattak be Hitgyülisek a fideszbe hogy ezt a kivételezést elintézzék. Mert hogy normál esetben a fidesz talán meg is szüntette volna az tuti. Ehhez képest lassan erősebb lesz mint a többi.
Az meg hogy a szektákat mint a Szcientológia vagy Hitgyüli páran csak egy vicces valaminek fogják föl még nem jelenti azt hogy nem veszélyes ha épülnek a politikai kapcsolataik!
Milliószor inkább a kdnp és a zsidó felekezetek mint a hitgyüli!
Nah viccelődjél még ezen ha akarsz és zárjuk le a topikot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!