Megint milyen hírét keltik a kelet-európai államoknak? Lehet-e hitelesnek tekinteni egy ilyen felmérést?
Először feltesznek négy kérdést, amikre egyértelmű a válasz, majd kijelentik, hogy Magyarországon tombol az antiszemitizmus. Bár a kérdések között sehol nincs rasszizmust, antiszemitizmust kutató, például "alsóbbrendűek-e a zsidók", vagy "elindítaná-e újra a gázkamrákat", vagy esetleg, egy olyasmi, hogy "genetikailag alattvalók-e a zsidók, akik lusták, zabálják a moslékot, és dagonyáznak", nem, még hasonló sem.
A kérdések csupán:
1) "a zsidók lojálisabbak Izraelhez, mint a saját országukhoz"
- Ezt máskor pozitív tulajdonságként szokták felhozni, hogy a zsidóság összetartó, itt meg „rasszista megállapítás”?
Van egy Kanadában született magyar barátom, ő is lojálisabb Magyarországhoz, mint Kanadához. Hol itt az antiszemitizmus?
2) "a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek az üzleti életben"
3) "a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a nemzetközi pénzpiacokon"
- Van épeszű ember, aki erre azt mondja, hogy nem...? A kiskereskedések szinte mind zsidó városi polgárcsaládok kezében voltak a történelem során, ez ténykérdés. A zsidóság hagyományosan mindig a kereskedéssel, pénzügyi élettel, bankokkal, uzsoráskodásokkal foglalkozott. A Wall Street-i tőzsdén is kifejezetten nagy számban képviseltették magukat - ez is tény.
A bankhálózatok is jellemzően zsidó családok által alapítottak, ez nem „rasszizmus”, ez történelmi tény. Az Új Képes történelem így ír a dualizmus korszakáról: "A '60-as, '70-es években élték virágkorukat a sokasodó magánbankházak, amelyek alapítói között nagy számban voltak zsidó vállalkozók. A zsidóság [...] mint kereskedő és pénzkölcsönző, szerteágazó piaci kapcsolatokra és ismeretekre tett szert."
Ez hol "antiszemitizmus"?
4) "a zsidók még mindig túl sokat beszélnek arról, hogy mi történt velük a holokauszt alatt"
- Ha napi 5 dokumentumfilm van a tévében erről, sorra készültek már holokauszt témájú mozifilmek, de senki nem filmesítette meg a Gulgágok világát, ahol nagyságrendekkel több ember halt meg, vagy bármely más nép tragédiáját, akkor nem hiszem, hogy bárki, aki elfogulatlan, nemet válaszolna erre. Nincs egyforma súllyal sem közölve, sem megítélve, a holokauszt messze túlmisztifikált bármelyik népirtással szemben. Évente több holokauszt emléknap is van, de más hasonló esetekről nincs megemlékezés (amire a képmutató, cinikus válasz, hogy "nincs mindenre elég nap az évben"), nem nyílnak emlékközpontok, nincs milliárdos kártérítési hullám még 70 év múlva is, nem vonta senki felelősségre a bűnösöket, nem dolgoznak még ma is "nácivadász csoportok" az utolsó kis smasszer felkutatására is, de még a fő bűnösök is bárhol máshol vígan élnek. Még azokat is elundorítják, azok is megcsömörlenek az egésztől, akik nem úgy állnak hozzá.
És ennyi. Ez is elég az antiszemitizmus jelző kiérdemléséhez.
"S ki néma volt netán, s csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest"...
És az eredmény: [link]
Már várom, mikor jelennek meg a NATO vadászbombázók, hogy eltüntessék Európa rákos daganatát... (Ahogy Slota fogalmazott. Tényleg: az nem volt sovinizmus?)
Megjegyzem: a mi érdekünkben ki szólal/szólalt fel bármely más állam parlamentjében, a magyarverések hallatán...? Miért nem? Romániának, Szlovákiának írtak talán az amerikai képviselők leveleket az "aggasztó állapotok"-ról?
Igaz, a mi kezeink alatt nem mozog annyi pénz... De persze, "semmi köze ehhez a gazdasági befolyásnak", ami ráadásul "nem is létezik".
Szeretném megélni, amikor a "mindenki egyenlő társadalom"-ban nem lesznek némelyek "egyenlőbbek". Képmutatás.
"Oly korban éltem én e földön, mikor ki szót emelt, az bújhatott, s rághatta szégyenében ökleit"...
"De egy olyan országban ahol minden sarkon áll egy Wass Albert szobor vagy egy Trianon emlékmű (egyikről sem mondok semmi rosszat, csak megjegyzem), ott az életben nem fogod nekem bebizonyítani, hogy a Holokauszt túl van reprezentálva."
Szerintem Trianon és a Holokauszt között óriási különbség van. Nekem Trianon jobban fáj, mivel ez velünk történt. Nem holmi kis történet, mint egy külföldinek.
De ha te egy szinten tudod emlegetni ezt a két történelmi dolgot, sajnállak.
"Nekem Trianon jobban fáj, mivel ez velünk történt."
A Holokauszt is. Tudod hány (zsidó származású) magyar halt meg akkor?
"De ha te egy szinten tudod emlegetni ezt a két történelmi dolgot, sajnállak."
Nehéz szintekről beszélni, amikor mázsás súlyú dolgokat kell patikamérlegre rakni. Én meg azokat sajnálom, akik ezt nem látják be.
Csak arra céloztam, hogy a kérdező szerint a Holokauszt túl van dimenzionálva, és azt próbálom kitalálni, hogy mihez képest. Az ő privát, személyes elvárásain túl más okot nem látok.
Minden történelmi tragédia, aminek köze van az országunkhoz, hangsúlyosan jelen van az életünkben, van emléknapja, sőt két nemzeti ünnep is ehhez kapcsolódva, máig része a történelmi jelennek is. (Gondoljunk csak a máig zajló vitára, hogy mit kellene tenni az előző rendszerben szerepet vállaltakkal, nyilvános legyen az ügynöklista, stb.)
Patikamérlegelni tragédiák között meg csak az fog, akit valami jelen idejű elfogultság motivál.
"A Holokauszt is. Tudod hány (zsidó származású) magyar halt meg akkor?"
Tudod hány magyar került határon kívülre, ahol még MAI NAPIG elnyomásban élnek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Csak arra céloztam, hogy a kérdező szerint a Holokauszt túl van dimenzionálva, és azt próbálom kitalálni, hogy mihez képest. Az ő privát, személyes elvárásain túl más okot nem látok."
Szerintem picit tényleg túlzottan hajtogatják a Holokauszt témát. Például a történelem tanáron, minden órán legalább egyszer elhangoztatja egyszer. Más népirtásokról alig van szó.
Remélem érted, mit szeretnék mondani.
"Például a történelem tanáron, minden órán legalább egyszer elhangoztatja egyszer"
Ezt azért nehéz elképzelni. Az én volt történelem tanárom például minden óra végén közölte :"Nyissanak ablakot, mert oroszlánszag van!"
De megint: nem a Viasat Historyról beszélünk, nem partikuláris történelemtanárokról.
Hanem globálisan, országosan, emléknapok, ünnepek, emlékművek szintjén. Melyik Magyarországot ért tragédiának van több emlékműve, megemlékezése? A 48-49-es szabadságharcnak? 56-nak? A kommunista diktatúráknak? A két világháború katonai áldozatainak? A trianoni békediktátumnak? Meglepne, ha bármelyiknek kevesebb lenne, mint a Holokausztnak. Aki pedig azt vitatja, hogy a Holokauszt nem a magyar nemzet tragédiája, az tényleg ne próbáljon ne antiszemitának tűnni.
"Aki pedig azt vitatja, hogy a Holokauszt nem a magyar nemzet tragédiája, az tényleg ne próbáljon ne antiszemitának tűnni."
Miért lenne az? Mert volt néhány zsidó vallású magyar ember? Akkor ha most elkezdenék irtani a cigányokat, az is a mi tragédiánk lenne? Hisz ők "is magyarok". Most lehet lepontozni :)
"Miért lenne az? Mert volt néhány zsidó vallású magyar ember?"
Pár százezer mindössze, mi is ez például a legendás Falkand szigeti véres mészárláshoz .
"Akkor ha most elkezdenék irtani a cigányokat, az is a mi tragédiánk lenne? Hisz ők "is magyarok". Most lehet lepontozni :)"
Hát eléggé tragikus lenne hogy elmebetegek kezébe engedtük a hatalmat.
"Pár százezer mindössze, mi is ez például a legendás Falkand szigeti véres mészárláshoz . "
Félreértesz. Az ilyen "kisebb" mészárlásokat hangoztatják (Holokauszt), a nagyobbakról meg szó se esik (Kommunizmus miatt meghalt 100 milliók).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!