Megint milyen hírét keltik a kelet-európai államoknak? Lehet-e hitelesnek tekinteni egy ilyen felmérést?
Először feltesznek négy kérdést, amikre egyértelmű a válasz, majd kijelentik, hogy Magyarországon tombol az antiszemitizmus. Bár a kérdések között sehol nincs rasszizmust, antiszemitizmust kutató, például "alsóbbrendűek-e a zsidók", vagy "elindítaná-e újra a gázkamrákat", vagy esetleg, egy olyasmi, hogy "genetikailag alattvalók-e a zsidók, akik lusták, zabálják a moslékot, és dagonyáznak", nem, még hasonló sem.
A kérdések csupán:
1) "a zsidók lojálisabbak Izraelhez, mint a saját országukhoz"
- Ezt máskor pozitív tulajdonságként szokták felhozni, hogy a zsidóság összetartó, itt meg „rasszista megállapítás”?
Van egy Kanadában született magyar barátom, ő is lojálisabb Magyarországhoz, mint Kanadához. Hol itt az antiszemitizmus?
2) "a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek az üzleti életben"
3) "a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek a nemzetközi pénzpiacokon"
- Van épeszű ember, aki erre azt mondja, hogy nem...? A kiskereskedések szinte mind zsidó városi polgárcsaládok kezében voltak a történelem során, ez ténykérdés. A zsidóság hagyományosan mindig a kereskedéssel, pénzügyi élettel, bankokkal, uzsoráskodásokkal foglalkozott. A Wall Street-i tőzsdén is kifejezetten nagy számban képviseltették magukat - ez is tény.
A bankhálózatok is jellemzően zsidó családok által alapítottak, ez nem „rasszizmus”, ez történelmi tény. Az Új Képes történelem így ír a dualizmus korszakáról: "A '60-as, '70-es években élték virágkorukat a sokasodó magánbankházak, amelyek alapítói között nagy számban voltak zsidó vállalkozók. A zsidóság [...] mint kereskedő és pénzkölcsönző, szerteágazó piaci kapcsolatokra és ismeretekre tett szert."
Ez hol "antiszemitizmus"?
4) "a zsidók még mindig túl sokat beszélnek arról, hogy mi történt velük a holokauszt alatt"
- Ha napi 5 dokumentumfilm van a tévében erről, sorra készültek már holokauszt témájú mozifilmek, de senki nem filmesítette meg a Gulgágok világát, ahol nagyságrendekkel több ember halt meg, vagy bármely más nép tragédiáját, akkor nem hiszem, hogy bárki, aki elfogulatlan, nemet válaszolna erre. Nincs egyforma súllyal sem közölve, sem megítélve, a holokauszt messze túlmisztifikált bármelyik népirtással szemben. Évente több holokauszt emléknap is van, de más hasonló esetekről nincs megemlékezés (amire a képmutató, cinikus válasz, hogy "nincs mindenre elég nap az évben"), nem nyílnak emlékközpontok, nincs milliárdos kártérítési hullám még 70 év múlva is, nem vonta senki felelősségre a bűnösöket, nem dolgoznak még ma is "nácivadász csoportok" az utolsó kis smasszer felkutatására is, de még a fő bűnösök is bárhol máshol vígan élnek. Még azokat is elundorítják, azok is megcsömörlenek az egésztől, akik nem úgy állnak hozzá.
És ennyi. Ez is elég az antiszemitizmus jelző kiérdemléséhez.
"S ki néma volt netán, s csak lelkesedni rest, már azt is gyűlölték, akár a pestisest"...
És az eredmény: [link]
Már várom, mikor jelennek meg a NATO vadászbombázók, hogy eltüntessék Európa rákos daganatát... (Ahogy Slota fogalmazott. Tényleg: az nem volt sovinizmus?)
Megjegyzem: a mi érdekünkben ki szólal/szólalt fel bármely más állam parlamentjében, a magyarverések hallatán...? Miért nem? Romániának, Szlovákiának írtak talán az amerikai képviselők leveleket az "aggasztó állapotok"-ról?
Igaz, a mi kezeink alatt nem mozog annyi pénz... De persze, "semmi köze ehhez a gazdasági befolyásnak", ami ráadásul "nem is létezik".
Szeretném megélni, amikor a "mindenki egyenlő társadalom"-ban nem lesznek némelyek "egyenlőbbek". Képmutatás.
"Oly korban éltem én e földön, mikor ki szót emelt, az bújhatott, s rághatta szégyenében ökleit"...
"Értsétek már, ez egy tökéletes érv, minden felelősség alól fel van mentve."
Azért mert pro patria zsidó még lehet antiszemita.
"Azért mert pro patria zsidó még lehet antiszemita."
Szarkazmusról kend hallott-e már?
Persze hogy lehet, sőt, az is.
Logikai csavar: akkor ti is antiszemiták vagytok?:)
Puff neki... Kíváncsi vagyok, ha ugyanezeket bármelyik nép tenné, elítélnétek-e, illetve anti-akármilyeneznétek miatta...
Lehet kritikát írni a zsidósággal kapcsolatban az antiszemita jelző azonnal rásütése nélkül?
Cum Deo PRO PATRIA et libertate! Istennel A HAZÁÉRT és szabadságért!
Szerintem a hazáért kicsengésű mondatok nem a liberális emberekre jellemző. De ez csak egy megjegyzés, mert azzal fogsz vádolni, hogy egy választott név alapján ítéllek meg.
Az a helyzet azokkal az idézett (?) dolgokkal amiket leírtál, hogy az ember érzi, hogy ezek mögött a dolgok mögött általában több van, mint amennyi kifelé látszik, maximum az adott ember nem akar / nem mer többet írni. Szerinted ki lenne az, aki a fent említett gázkamrás kérdésre nyílt színen igennel válaszolna?
Az egyik első válaszoló írta, hogy az emberek igyekszik beilleszteni az antiszemitizmust a hétköznapi polgári nyelvezet közé, ennek köszönhető az, hogy a legtöbb ember burkoltan emlegeti a zsidó-világuralmat és a "holokamut", aki viszont kereken kijelenti, azt rögtön leugatják, mert szégyent hoz a konzervatív jobb oldalra.
Egyébként szerintem is fel lehetne tenni néhány kérést. Kire fog Ön szavazni a következő választásokon? A Jobbik Magyarországért Mozgalomra? Ön szerint tett a Jobbik antiszemita, illetve a cigányságot és a homoszexuálisokat sértő kijelentéseket? Igen? Egyetért Ön ezekkel? Igen? Ön antiszemita. Nem? Akkor miért szavaz rájuk?
Kedves válaszoló!
"Szerintem a hazáért kicsengésű mondatok nem a liberális emberekre jellemző."
- Egyfelől nem értem, hogy ez hogyan kapcsolódik a témához, de nem is mondtam soha, hogy liberális lennék.
"Az egyik első válaszoló írta, hogy az emberek igyekszik beilleszteni az antiszemitizmust a hétköznapi polgári nyelvezet közé"
- Én pedig ezt válaszoltam neki:
Akkor lehetne olyan, valóban antiszemita jellegű kérdéseket is feltenni, mint például "Ön egyetért-e azzal, hogy a zsidóság felelős a világ legtöbb háborújának kirobbantásáért?", illetve hogy "Ön szerint a zsidók különösen sokat törődnek-e a pénzzel, zsugoriak-e?", vagy "Ön szerint igaz-e az a megállapítás, hogy a zsinagógákban rejtegetni való szertartásokat végeznek?", stb.
Mennyivel korrektebb képet adnak ezek, ha már antiszemitizmust kutatnak...?
"Logikai csavar: akkor ti is antiszemiták vagytok?:) "
Nem, mert a mi érzéseink csak egy személy felé irányulnak. Ráadásul nem is utállak/gyűlöllek/megvetlek, egyszerűen unlak.
egyetértek az utolsóval, lassan már unottan figyelem, hogy próbálod magadról lemosni a dolgokat, amiket ezen az oldalon mondtak rád. ha szerinted a zsidók teszik tönkre a világot és az országot, ha szerinted nem kéne beszélni a holokausztról, akkor legyél szíves vállald fel, állj ki érvekkel mellette és viseld a kritikát. és ne mindenféle kicsavart mondatok és mások írásainak támadása mögé bújva próbáld magadat védeni. úgy emlékszem, nem ez az első kérdésed, amikor ezen az oldalon írt dolgokat írsz bele a kérdéseidbe és leoltasz mindenkit, aki nem ért egyet veled. ezeket a kommenteket már a saját kérdésüknél kitárgyalták szerintem, érdekes, senki rajtad kívül nem próbálja mentegetni magát a véleményéért.
bocs a személyeskedésért, már kikívánkozott.
Kedves 00:18-as válaszoló!
"lassan már unottan figyelem, hogy próbálod magadról lemosni a dolgokat"
- Nem próbálok én semmit lemosni magamról. Nem fogok mentegetőzni, mert nincs miért.
"amiket ezen az oldalon mondtak rád."
- Pontosabban mindig ugyanaz a 2 személy talál be. És van egy sanda gyanúm, hogy nem véletlen az sem, hogy mindig lemínuszozódnak a válaszaim, akkor is, ha ugyanazt írom, mint előttem más válaszolók. Sőt, még akkor is, ha az én kommentemen az egyetlen, amelyik értékelve van az adott kérdésnél, azon kívül semelyik másik sincs. Nem akarok ujjal mutogatni, de mindenesetre ez gyanúra adhat okot, hogy talán tudatosság áll ennek hátterében...
"ha szerinted a zsidók teszik tönkre a világot és az országot"
- Mutasd be, hol állítottam!; ellenkező esetben igazoltad a hiteltelenségedet, és az itteni felémvaló sárdobálás, démonizálás alaptalanságát.
"ha szerinted nem kéne beszélni a holokausztról"
- Ez pedig hazugság, méghozzá a legarcátlanabb fajta, mert itt, az internet világában mindent vissza lehet olvasni. Soha nem mondtam, hogy a holokauszt menjen a levesbe, csak azt, hogy a többinek miért kell ott lennie. Aránytalanul túl van hangsúlyozva a többi eseményél. Kimásoltam itt már egy másik válaszoló írását, akivel maximálisan közös nevezőn voltam:
"Igen, támogatom, hogy beszéljünk többet a hideg napokról, a gulágról, az erdélyi etnikai tisztogatásokról, falurombolásról. De ezeknek a témáknak az ismertségét kell felemelni a holokausztéhoz, nem az utóbbit lecsökkenteni az előbbiekhez. " - Al_bacsi
Érdekes, neki nem az volt a reflexválasza, hogy elkezdte mantrázni, hogy "ne gyűlöljem a zsidókat", hanem korrekten állt hozzá a véleményemhez, és abszolút közös nevezőn voltunk.
"akkor legyél szíves vállald fel"
- Vállaljam fel, amit HAZUGAN rám fogtok?
"állj ki érvekkel mellette és viseld a kritikát."
- Mindenre érvet hoztam fel, ezen a kérdés magyarázószövegében is, láthatóan.
1) állítás: a zsidóság lojálisabb Izraelhez, mint az országhoz, amiben él.
Ez tény, és más idegen szármzaású (akár a határontúli, vagy emigrált magyarok esetében is) így igaz. Antiszemitizmus ezt mondani?? Ez már tényleg kiveri a legnyugodtabb embernél is a biztosítékot.
2) állítás: a zsidóknak túlsúlyos a szerepük a pénzügyi világban és a bankokban.
Erre tessék, bemutattam, hogy ez tény. -> Az Új Képes történelem így ír a dualizmus korszakáról: "A '60-as, '70-es években élték virágkorukat a sokasodó magánbankházak, amelyek alapítói között nagy számban voltak zsidó vállalkozók. A zsidóság [...] mint kereskedő és pénzkölcsönző, szerteágazó piaci kapcsolatokra és ismeretekre tett szert."
Ez nem elég hiteles, netán kurucinfós link? Mert ez egy hivatalos tankönyv.
Cáfolat? Semmi. Válasz? Szinte azonnal megkaptam, hogy antiszemita vagyok, és ennyi - Ez aztán vitakultúra...:)
3) állítás: a holokauszt túl van hangsúlyozva.
Olyan személy, aki pártatlanul áll hozzá ehhez, nem fogja azt válaszolni erre, hogy nem.
Hadd mutassak valamit, egy nap termése a History-n:
6:00 – Nácivadászok
14:00 Nácivadászok (ha esetleg valaki lemaradt volna róla)
19:00 Anne Frank naplója
21:00 Rutka – Holokauszt-napló
3:00 Anne Frank naplója
Egy másik kérdésnél, 06-30 13:25-kor írták "Én valahogy, aki nem törődik vele csodálatos mód nem találkozom holopropagandával ,ellentétben veled aki folyamatosan ezeket keresi (és talál is) hogy utána a mocskosul felülprezentált holokausztról cseverésszen itt."
Erre a válaszom:
"...azt mondod, ez egyedi eset, úgyhogy most csak a te kedvedért bekapcsoltam a TV-t, odakapcsoltam a Viasat History-ra, és ki nem találnád, mi megy rajta éppen... Anne Frank naplója:) Most kezdődött."
És ez még mindig nem elég meggyőző? Még egy pikantéria: éppen ennek a kérdésnek a kiírása után kezdődött egy ismeretterjesztő film a Viasat History-n: "A család, amelyik szembeszállt Hitlerrel" címmel.
De nem, nincs felülreprezentálva a holokauszt.
Alátámasztok mindent, amit mondok? Igen. Semmi cáfolat, csak azonnal támadnak, hogy "ez antiszemitizmus".
Áruld már el, ha ugyanezeket msáokról írom, miért nem anti-xyizmus? Miért van az, hogy Kínáról kiírt hasonló kérdésemnél nem az volt a csípőből jött válasz már az elsők között, hogy "te antikínista"?
"és ne mindenféle kicsavart mondatok és mások írásainak támadása mögé bújva próbáld magadat védeni. úgy emlékszem, nem ez az első kérdésed, amikor ezen az oldalon írt dolgokat írsz bele a kérdéseidbe és leoltasz mindenkit"
- Megint - fogalmazzunk finoman - valótlant állítasz. Sokkal jobb lenne ez az oldal, ha mindenki úgy fordulna oda a vitapartneréhez, mint én.
polarbeer, 06-29 16:57 (önmaga elmondása szerint baloldali liberális):
"Mostanában kezdtem el olvasgatni itt a gyk-n a politikai kérdéseket, és sokszor találkoztam a te neveddel. Úgy vettem észre, hogy te egy racionálisan gondolkozó, vitára kész személy vagy, így alig vártam, hogy válaszolj az én kérdésemre. :)"
"Ez tény, és más idegen szármzaású (akár a határontúli, vagy emigrált magyarok esetében is) így igaz"
Van erre bármilyen közvéleménykutatásod is?
"Hadd mutassak valamit, egy nap termése a History-n: "
Távkapcsolóról hallottál már?
Mostanában volt Anna Frank szülinapja.
De ehhez mit szólsz?
"Új emberiséget tenyészteni - titkos szovjet laborkísérletek"
Egyébként a Viasat egy magáncég, azt és olyan arányban ad, ahogy neki tetszik, és amire a közönség vevő.
Ha az állam, mint téged is képviselő entitás dolgait kritizálod, még megértem valahol.
De egy olyan országban ahol minden sarkon áll egy Wass Albert szobor vagy egy Trianon emlékmű (egyikről sem mondok semmi rosszat, csak megjegyzem), ott az életben nem fogod nekem bebizonyítani, hogy a Holokauszt túl van reprezentálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!