Mikor lesznek hazánkban is szép felhőkarcolók?
Ezek az épületek a fejlettség , a modern metropoliszok jelei , szimbólumai.Emellett nagyon praktikusak is , hely terén.
Persze ehhez fel kellene lendíteni az országot.
Németország:
Japán:
Ausztrália:
Lengyelország:
Oroszország:
Így kell kinéznie egy 21. századi fejlett városnak.Direkt nem USA-tól mutattam képeket mert sokan azt hiszik hogy csak ott vannak felhőkarcolók.
Direkt írtam két Kelet-Európai országot is ahol gomba módon nőnek ezek az épületek.
Természetesen a műemlék épületek és a csodás oroszlános homlokzatos épületek megmaradnának.A kommunizmus idején épült ingatlanok helyére kerülhetnének ezek szerintem.
Vagy kicsit kívülre ahol több a hely.
Majd ha nem csökkenni fog Magyarország népessége, hanem növekedni. Mert egyenlőre igény sincs nagyobb felhőkarcolókra.
Egyébként Budapesten, ha jól tudom, szabályozva van, hogy milyen magas lehet egy épület, hogy ne üssön el a város összképétől.
De vannak modern irodaházak így is.
Különben nem feltétlenül minden rossz, ami régi... Sokkal szívesebben sétálok Bécs vagy Budapest monarchiabeli légkört idéző faragott párkányai alatt, mint kocka üvegtornyok árnyékában...
Inkább a történelmi városrészeket kellene kipofozni. Omlik a vakolat, tele graffitikkel. Lehetne olyan szép, mint Bécs, csak egy kis festék kellene. Meg elszántság.
Én sem arra gondoltam hogy eltörölni a történelmi régi dolgokat.Természetesen mind megmaradna.
Úgy lehet megcsinálni mint Londonban.Hogy a történelmi részektől egy távolabbi helyen építenek ilyen épületeket.Így megmaradnának a szép műépületek.
A jelenlegi helyzetet nézve elég soká, pedig az pl. Infopark környékére illene pár magasabb épület, de a belvárost, vagy a pesti körutakat nem cserélném le ilyenekre.
"A kommunizmus idején épült ingatlanok helyére kerülhetnének ezek szerintem."
Ezek az épületek szinte kivétel nélkül irodaházak, nem lakások, de a panelrengetegek eltűnhetnek, nem bánom :)
A talaj nem alkalmas bizonyos magasságnál nagyobb épületre.
A mi kerületünkben pl a 10 emeleteseket is cölöpökre építették. Még így is volt, amelyik megsüllyedt.
Na ez már döbbenet!
Ugyanazt írtam, mint az előttem szóló! Miért és kik pontoztak le ezért 56%-ra! Nem a mínuszozás érdekel, hanem ez a sunyiság, alattomosság!
Álljatok elő a fényre, vállaljátok a neveteket ti is!
Egy időben beszéltek arról, hogy Csepelen tervezik(?) egy ilyen városrész kialakítását. De tényleg fejlődő gazdaság kellene, az irodaházak kihasználtsága csapnivaló...
Pro Patria! Tőlem ment a zöld, de úgy látom az arányod ettől függetlenül is romlik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!