A jobbikosok alsóbbrendű lényeknek tekintik a nőket?
A nő egyértelműen alárendelt a férfinak:
"Mert a férfiúnak nem kell befednie az ő fejét, mivel ő az Istennek képe és dicsősége; de az asszony a férfiú dicsősége. Mert nem a férfiú van az asszonyból, hanem az asszony a férfiúból. Mert nem is a férfiú teremtetett az asszonyért, hanem az asszony a férfiúért." Pál Apostolnak Korinthusbeliekhez írt első levele: 11:7-9
"Az asszony csendességben tanuljon teljes engedelmességgel. A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben. Mert Ádám teremtetett elsőnek, azután Éva. És Ádám nem csalattatott meg, hanem az asszony megcsalattatván, bűnbe esett: Mindazáltal megtartatik a gyermekszüléskor, ha megmaradnak a hitben és szeretetben és a szent életben mértékletességgel." Pál Apostolnak Timóteushoz írt első levele 2:11-15
"Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak. Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek. De miképpen az egyház engedelmes a Krisztusnak, azonképpen az asszonyok is engedelmesek legyenek férjöknek mindenben." Pál Apostolnak az Efézusbeliekhez írt levele 5:22-24
ma 12:24
Egyetértek! A Bibliát is férfiak írták, az nem Isten szava. Amúgy hogy jön ide a jobbikhoz?
Most miért pontoztatok amúgy le? Nem az zavar, hogy kevesebb szám lesz a válaszaimnál, hanem, hogy elsőrangú tapasztalatom van, hiszen a saját bőrömön tapasztalom. Össze lehet mindent olvasni vagy hallani a TV-ből, de az nem színtiszta valóság.
Akkor is az az igazság, hogy nagy tisztelet övez.
Véleményem szerint az degradáló a nőkre nézve, hogy valakinek az jut eszébe az alsóbbrendű lényről női kiadásban, aki otthon főz, mos, takarít, gyereket nevel. Mi ezzel a bajotok? Az egy dolog, hogy a Jobbik programjában ilyen törekvést nem olvashattatok, illetve senki nem állította, de attól még nem rossz dolog. Én speciel szívesen nevelgetnék 3-4 gyereket akár, akár még kisebb háziállatok is gondoznék (pl. tyúk), este pedig harmóniában várnám otthon a férjemet. Jutna mindenre szépen időm, nem lennék idegbeteg... Ettől függetlenül még lehet választani az ügyvédi karriert, a gyári sor melletti állást, de azt kikérem magamnak, hogy - mint már ahogy írtam - az alsóbbrendű női "lények" fogalma a háztartásbeli nő legyen, aki a család lelke!
Pussz!
"Én speciel szívesen nevelgetnék 3-4 gyereket akár, akár még kisebb háziállatok is gondoznék (pl. tyúk), este pedig harmóniában várnám otthon a férjemet.
A férjed ebben a csodálatos rendszerben a hadseregben lenne vagy a bányában. Mellesleg nekem nincs kedvem az adómból finanszírozni a családi idilleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!