Jobbikosok, van közötök a német NPD-hez?
Nem konkrét kapcsolatra gondolok, hanem hogy hasonló elveket vallotok-e?
Németországban leszek egy ideig és szeretném belőni valahova az itteni pártokat, mivel az otthoniakat ismerem, ezért próbálok párhuzamokat keresni/találni.
Vagy ha nem az NPD, akkor meliyk párthoz álltok közel ideológiailag?
Nem.
A jobbik konzervatív, radikális jobboldali és nem neonáci párt, valamint természetesen nem magyarellenes, ahogy pl. az NPD ( aki persze nem kizárólag magyar-, hanem bevándorlóellenes).
Az NPD nem vallja magát náci pártnak, nem? Ők is nemzetiek, jobboldaliak. Nem hiszem, hogy az elszórt külföldiekkel gondjuk lenne, inkább szerintem a tömeges bevándorlással , ld törökök.
De nem tudom, nincsen semmi infóm, ezek csak feltételezések. Te honna veszed, hogy ők náci párt? Tényleg nem kötekedni akarok, csak próbálom valamennyire átlátni.
"De a jobbik neonáci párt. Hallga csak a képviselőit a parlamentben. Csak gyáva bevallani."
Bizonyíték?
Jobbikosok, válaszolnátok ti is?
Így csak "szerintem" válaszokat kapok, illetve indoklás nélküli egy mondatokat.
Mire vagy kíváncsi? Én személy szerint jobbikos vagyok, és semmi közöm a német NPD-hez.
A Jobbik értékrendje áll az enyémhez a legközelebb, noha nem mindenben értek egyet velük.
Ha általánosságban vagy kíváncsi arra hogy a Jobbiknak mi köze az NPD-hez, akkor ismerkedj meg a programjukkal és szerezz minél több információt a tevékenységükről, majd vond le a következtetést.
Szerintem semmi ( bár sokan a hazai politikai ellenfelek közül szeretnék ezt láttatni).
Bizonyíték például: "Az történt, hogy Lenhardt burkoltan zsidózott a parlamentben, erre Bayer Zsolt "válaszolt szegény hülye Lenhardtnak", amiben megpróbálta helyre tenni a "szegény, szerencsétlen nyálfolyatót". Bayer persze nem azt szedte szét, hogy lehet-e valakit nyilvánosan közösségileg nem szeretni és idegen testnek nevezni csak azért, mert zsidónak tartja. Bayer csupán azzal vitatkozott, hogy valóban zsidó csapat-e az MTK.
Na erre a cikkre válaszul Lenhardt burkolatlanul, nyíltan, egyenesen megmondta a kuruc.info-n közölt cikkében, hogy azért nem szereti az MTK-t, mert zsidó csapat, és ehhez joga van."
Ez nem bizonyíték a Jobbik neonácizmusára.
A neonácik a saját fajtájuk felsőbbrendűségét hirdetik, többnyire a hitleri birodalom ideológiája és az ahhoz kapcsolható szimbólumok ( pl. horogkereszt) a "különös ismertetőjelük". Ezekből egyik sem igaz a Jobbikra.
Az MTK köztudottan valóban zsidó csapat, van akinek ez tetszik, és van akinek nem. A véleménynyilvánítás szabadsága ugyanúgy megilleti Lenhardt-ot, mint ahogy ( sokak szerint) megillette Kertész Ákost a magyarokról írt cikkében. Utóbbi személyt ilyen alapon szintén lehetne "neonácinak", de legalábbis fajgyűlölőnek titulálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!