Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hányan élnek a középiskolai...

Hányan élnek a középiskolai osztályodból Magyarországon?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Még régebben egy blogon olvastam egy hozzászólást, amiben a hozzászóló leírta, hogy a 31 fős középiskolai osztályából 9-en (!) élnek már csak Magyarországon. A kérdésem az, hogy nálatok mi a helyzet? Tényleg nagy ma a kivándorlás?

2012. jún. 13. 19:23
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
60%

"Szerintem meg egy se jöjjön vissza. Akik itthon maradnak azok majd felvirágoztatják. Disszidensekre itthon sincs szükség, hisz aki egyszer idáig vetemedett az bármikor máskor is szemrebbenés nélkül cserbenhagyja hazáját."

Hát, amikor haza akart jönni, Széchenyinek is mondani kellett volna, hogy "No-no, fiacskám, te ide a felvilágosult nyugati technológiákat bé nem csempészed, maradj csak a határ másik felin!" Megnézem, hogy a sok begyöpösödött ultra mikor fog felvirágoztatni egy nemzetet. [link]

2013. ápr. 20. 13:05
 42/56 anonim ***** válasza:
79%
27-ből 1 Olaszországban, 1 Svédországban, 1 Dániában, 1 Ausztriában, 2 Amerikában él. 2 meghalt. A többi itthon. 50/N
2013. ápr. 20. 18:47
 43/56 anonim ***** válasza:
78%
22ből 22en.
2014. márc. 25. 22:09
 44/56 anonim ***** válasza:
7%

"Utolsó ne vedd tolakodásnak, de megkérdezhetem, hogy hogy jutottál ki külföldi egyetemre?"

Párttitkár volt az apja.

2014. márc. 25. 22:11
 45/56 anonim ***** válasza:
74%

Számot nem tudnék mondani, de sokan. Én egy kis faluban (is) laktam Magyarországon. Bács-Kiskun megye, munkalehetőség 0, semmi sincs.

Az ottani fiatalok nagy része külföldön van. Olaszország, Svédország, USA, Németország (jómagam is), Ausztria, Anglia és még ki tudja.

Senki sem jókedvéből jön ki. Magyarországon teljesen lehetetlen egyről a kettőre jutni, társadalmilag meg középkori viszonyok uralkodnak.

Én nem tervezem, hogy valaha is visszamegyek. Szüleim is itt élnek, 5

2014. márc. 26. 00:30
 46/56 anonim ***** válasza:
38%

Előző vagyok, bocsi, csak rátenyereltem a tapipadra. :)

Szüleim is itt élnek, 50 évesen ki kellet jönniük a lakáshitel miatt.

Részemről az anyagi része csak egy dolog, persze nyilván jobb hatszor annyiért dolgozni normális munkakörülmények mellett.

De én nyíltan vagyok leszbikus és Magyarországon egyszerűen így nem lehet normálisan élni. Annyira intoleráns a társadalom, elmaradottak az emberek.

Én részemről nem kérek többet Magyarországból, semmi nem szól a mellett, hogy visszamenjek.

Közbiztonság semmi, mocskosak az utcák, minden nap beszól valaki amikor a párommal kézen fogva megyek valahova, gyereket nevelni végképp lehetetlen két nő számára. A nemzeti tudat pedig kimerül a zsidózásban.

Rég ki akartam jönni, de amikor a Holokauszt Emlékközpontban egy jobbos provokátor elkezdte osztani az észt, akkor végleg megtört bennem valami, hogy innen el kell jönni.

Azóta horti szobor avatás meg hasonlók...nekem erre nincs szükségem.

2014. márc. 26. 00:40
 47/56 anonim ***** válasza:
20%

a közbiztonsággal azért csinján...nyugat európában számos park, játszótér van ahol emlékkeresztek vannak állítva a túladagolt vagy épp este bandák által agyonvert helyszínen elhunytak miatt(kissé meghökkentő jelenség)....jellemző példa hogy a friss kivándorlók annyira túl vannak pörögve ezzel a "mennyire rossz volt Magyarország bezzeg most itt kinn..." szöveggel hogy erős túlzásokba sőt ténybeli tévedésbe esnek...

később kijózanodnak és halkabban mondják a magukét később pedig győzködik magukat "noha jobbra számítottam Magyarországon minden bizonnyal csak csak rosszabb lenne mert hát nyilván.."

2014. márc. 26. 21:48
 48/56 anonim ***** válasza:
32%

Nőként itt soha nem próbálkoztak be késő este, Magyarországon számtalanszor.

Nem tudom miért lenne itt rosszabb, elárulnád?

Ugyanúgy kell dolgozni, viszont megfizetik normálisabban.

A közbiztonság pedig Magyarországon ezerszer rosszabb mint itt.

2014. márc. 26. 21:52
 49/56 anonim ***** válasza:
77%
Mi még gimisek vagyunk. De 30 főből 20 bitos kimegy az első adandó alkalommal. És tudod mit? Menjenek. Itt nem lesz semmi változás. Itt megélni ezerszer macerásabb mint Németországban pl. Én meg fogok próbálni itt talpra állni, de ha nem megy, akkor kimegyek pár évre. Visszajövök, ez egyszer biztos, de pár ismerős aki kiment 2 évre, és ott nyaralót vett, itthon házat épített, nyaralni tengerpartra járnak. Nekem minden célom annyi lenne, hogy legyen pár hektár földem, legyen egy házam, a gyerekeimnek is tudjak venni házat, hogy ne a nulláról kelljen nekik is kezdeni. 10 hektár földből már vígan elvan egy ember, persze ha nincsenek nagy igényei. De az, hogy én itthon 60 ezerért 0-24-be gyárszalag mellett csicskuljak, meg egyetemi végzettséggel utcát seperjek, szerintem nem kéne a fiatalokat szidni. Én igenis megpróbálok itt meglenni, de ha nem lehet, akkor meg kimegyek pár évre. És ezt köszönhetjük a rendszerváltásnak. Addig mindenkinek volt munkája. Oké, hogy dolgoztak is érte, de nem mellékesen abba az időbe mindenki építkezett, mindenki 2 hetente nagybevásárlást tartott, és a legtöbb helyen volt tv, ami akkortájt egy marha ára volt. De érdekes, hogy a '60-as évekbe 8.000 Ft volt egy tanya, ami 8-10 főt ellátott, 10.000 Ft egy hízottmarha, és 80.000 Ft egy ház, ami a városba van. Akkor aki akart, boldogult. Más, hogy lenézték az mebert, ha tanyán lakott. De boldogult. Aztán a privatizáció után is az lett milliomos, milliárdos, aki vagy TSZ elnök volt, vagy paraszt, és megvette 500 Ft-ért AK-ját a földnek, ami most itt 120-150.000 Ft. (akkori fizetés 4-8.000 Ft. '90-es évek eleje, 80'-as vége. Egy havi fizetésből 8-16 AK. Ma az 1-2 millió. Azt meg ugye mindenki gondolhatta, hogy a földnek értéke lesz. Csak ugye drága kormányunk miatt már nem vehetek egy hektárnál több földet, mert nem vagyok se őstermelő, de egyéni vállalkozó, de még gazdálkodó sem. Ezután el kell gondolkodni, hogy miért is mennek ki a fiatalok?!!!
2014. máj. 4. 12:57
 50/56 anonim ***** válasza:
30%

Jujj a gimis kolléga itt felettem... Én idén ballagtam el, de nagyon nem vagy képben úgy semmivel kapcsolatban.

30 főből tuti nem megy el 20, azért nem mert 1. nincs szakmájuk 2. nem beszélnek semmilyen idegen nyelvet. Húszan legalábbis tuti nem. Pláne nem németül... Ha két évre kimész Németországra ott sem lesz kolbászból a kerítés elhiheted. Ha csak nem vagy mérnök 15 év szakmai tapasztalattal. Pár hektár földet meg majd felkapálod egyedül? A magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb problémája, hogy mindenki vesz magának hitelre gépeket, aztán acsarkodik a többire, nehogy osztozni kelljen. Szép magyar virtus.

Barokkos túlzás remélem ez a 0-24, 60 ezerért szalag mellett, és nem vagy ilyen buta. Inkább a jó magyar munkaadónál divat ez a módi. Ott aztán kivágnak a gyárból ha vége a munkaidődnek, nem kell nekik a munkaügyi per. És nem csak a szalag mellett van ám munka egy ilyen multinál, sőt a munkakörülmények különbek, mint ott a juttatások terén is.

Amúgy több kolbászt és benzint veszel az átlagkeresetből és a minimálbérből is, mint a rendszerváltáskor. Csak nőttek az igények, kevesebbnek tűnik.

Egyébként meg volt egy olyan inflációs politika, amit úgy neveztek, hogy Bokros-csomag.

Aki akar ma is boldogul, aki meg nem az meg sír és mondja, hogy milyen jó volt a kommunizmus, mer vót munka meg hízómarha.

2014. máj. 4. 14:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!