Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hányan élnek a középiskolai...

Hányan élnek a középiskolai osztályodból Magyarországon?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Még régebben egy blogon olvastam egy hozzászólást, amiben a hozzászóló leírta, hogy a 31 fős középiskolai osztályából 9-en (!) élnek már csak Magyarországon. A kérdésem az, hogy nálatok mi a helyzet? Tényleg nagy ma a kivándorlás?

2012. jún. 13. 19:23
1 2 3 4 5 6
 21/56 anonim ***** válasza:
34%
Azért én azt tapasztalom, hogy aki kimegy, azok közül egy se mosogat élete végéig, legfeljebb az első pár évben. A szüleim több testvére kiment 56-ban, és persze alul kezdték, de rövidesen mindegyik gazdag kisvállakozó vagy cégtulajdonos lett. (Ma már nyugdíjasok.) Ma már kint sem egyszerű vállakozást indítani, viszont rengeteg mostanában kiment embert tudnék sorolni, aki a kinti munkaerőpiacon kapaszkodott fel ha nem is a csúcsig, de alkalmazottként is megkeresi a lehetséges hazai fizetése legalább 6-8-szorosát. Van pl., akit mostnában léptettek elő gépkocsioktatóból vizsgabiztossá Angliában, van boldog, építkezéseken dolgozó, jól fizetett villanyszerelő, vagy nagy cégnél alkalmazott informatikus stb.
2012. jún. 30. 08:03
 22/56 anonim ***** válasza:
92%
34-en végeztünk 2010-ben, abból majdnem mindenki valami magyarországi egyetemen van, vagy ha külföldön, akkor Erasmuson. Azért kíváncsi leszek, hogy ha végzünk (az első körösök 2013-ban), hogy alakul.
2012. nov. 24. 12:53
 23/56 anonim ***** válasza:
62%
menekül mindenki
2012. nov. 24. 13:46
 24/56 anonim ***** válasza:
83%

33 főből mindenki, én melóztam kint egy évet, de meguntam és hazajöttem.

Ált suliból 28-ból 25-en.

2012. nov. 24. 15:37
 25/56 anonim ***** válasza:
3%

Valaki írt vmi hülye közhelyet, hogy a fiatalságban a jövő reménye, és nagy felelősség, és bla bla..

Tőletek, 40-50 évesektől kérdem, mennyre váltottátok meg a világot? Mennyire emeltétek fel az ország fényét dicső munkásságotokkal? Mit olyat vártok a fiataloktól, amit ti megtettetek ezelőtt?

2012. nov. 25. 18:53
 26/56 anonim ***** válasza:
84%
28 ból 26 an.
2012. dec. 2. 09:02
 27/56 anonim ***** válasza:
96%

"de rövidesen mindegyik gazdag kisvállakozó vagy cégtulajdonos lett."

Hát ez teljesen természetes. Aki kimegy egy másik országba másodrendű megtűrt állampolgárnak az minden esetben rövid időn belül gazdag kisvállakozó vagy cégtulajdonos lesz. Meg is lepődnék, ha ez más fogatókönyv szerint zajlana és a világon bárhol eltérnének ettől a sztenderd eljárástól. :D

2012. dec. 2. 09:05
 28/56 anonim ***** válasza:
11%

"DE jöjjenek vissza és virágoztassák fel az országot mert a jövő a fiatalságban van."

Szerintem meg egy se jöjjön vissza. Akik itthon maradnak azok majd felvirágoztatják. Disszidensekre itthon sincs szükség, hisz aki egyszer idáig vetemedett az bármikor máskor is szemrebbenés nélkül cserbenhagyja hazáját.

2012. dec. 2. 09:08
 29/56 anonim ***** válasza:
24%

Akik meg itt maradtak azok egy idejét múlt ideológiát követnek vagy egyszerűen nem volt merszük kimenni vagy pénzük nem volt.

Megmernék rá esküdni, hogy 10 emberből (akik nem menetek el innen) max. 4 ember olyan mint te. A maradéknak vagy nem volt mersze vagy pénze ahhoz, hogy kimenjen külföldre.

Több ismerősöm is, azért ment ki, mert itt nem találtak munkát és közmunkából meg pont éhen halni sem lehet (mindegyiknek van szakmája vagy diplomája).

2012. dec. 2. 14:40
 30/56 anonim ***** válasza:
87%

„Akik meg itt maradtak azok egy idejét múlt ideológiát követnek”

Melyiket?

2012. dec. 2. 17:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!