Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hányan élnek a középiskolai...

Hányan élnek a középiskolai osztályodból Magyarországon?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Még régebben egy blogon olvastam egy hozzászólást, amiben a hozzászóló leírta, hogy a 31 fős középiskolai osztályából 9-en (!) élnek már csak Magyarországon. A kérdésem az, hogy nálatok mi a helyzet? Tényleg nagy ma a kivándorlás?

2012. jún. 13. 19:23
1 2 3 4 5 6
 31/56 anonim ***** válasza:
37%

én jelenleg egyetemen vagyok külföldön (UK), ha jól tudom, 2-3 másik osztálytársam jött/ment ki külföldre rövidebb-hosszabb időre. hogy hányan tervezik egyetem, szakma után a külföldre menetelt, nem tudom (régóta nem voltam otthon, majd kifaggatom őket, ha arrafele járok:))

amúgy én is dolgozom egyetem mellett (mint szerintem a legtöbb kelet-európai diák), és bár 2 éve takarítással kerestem meg a szállásomra valót, azóta egy nemrég nyílt új étteremben vagyok a második bar manager (a másik bar manager full-time dolgozik, de amikor nincs bent, akkor én felelek a dolgokért, mivel egyetem alatt csak részmunkaidőben dolgozom).

nem tervezem, hogy egyetem után hazaköltöznék; még sokat akarok tanulni és világot látni :-)

2012. dec. 3. 02:27
 32/56 anonim ***** válasza:
89%
Off: Utolsó ne vedd tolakodásnak, de megkérdezhetem, hogy hogy jutottál ki külföldi egyetemre?
2012. dec. 3. 08:46
 33/56 anonim ***** válasza:
38%

nem veszem tolakodásnak :)

középiskola után jelentkeztem és felvettek (kitűnő érettségi plusz nemzetközi felsőfokú, jó referencia és personal statement (motivációs levél) kellett hozzá). kijöttem 2010 szeptemberben és azóta is itt vagyok; egyetem mellett part-time dolgozom, hogy eltartsam magam (meg télen meg nyáron is), úgyhogy az év nagy részét idekint töltöm, haza körülbelül 2-3 hétre megyek egy évben :-)

2012. dec. 4. 13:47
 34/56 anonim ***** válasza:
26%

Nem veszitek észre, hogy ez a kérdés azért lett kiírva, hogy ilyen válaszokat adjatok rá:

"Az osztályom fele kiment.

Mert itt már nem lehet élni.

Mert a csúnyacsúnyaroszorbánviktor a varázsvesszőcskéjével nem teremt munkahelyeket.

Egy milliót ahogy ígérte.

Ahol olyan sokat lehessen keresni, hogy teljen luxuskocsira, puccospalotára,évente 3 szor két hét tengerpartra, toronyórára láncostul."

Ehelyett ti kedves válaszolók a valósággal foglalkoztok.

Ejnye no.

Nincsen azzal semmi baj ha pár évre kimennek az emberek.Ha pénzzel nem is biztos, de tapasztalatokkal, ismeretekkel térnek haza.

Az olyan emberért pedig naki nem vágyik haza az ő szeretett hazájába nem nagy kár.

Akinek az értékrendjében az életminőségbeli igényeiben jobban megfelel az idegen országbeli helyzete, kényelme és életmódja azzal nincs mit csinálni.Ha neki úgy is jó.

Az angol, a német a francia ,holland ,belga ,svéd stb gazdaság prosperitásával Mátyás király óta és még egyelőre egy jó darabig nem tudja a mienk felvenni a versenyt.

De élhetsz bármennyi ideje is külföldön, végezheted a dolgod bármilyen jól,lehetsz akármilyen rendes, kedves ,barátságos stb a helybeliek szemében mindig is jöttment senkiházi idegen maradsz.Ha nem is éreztetik ezt veled mindig szemtől szembe ,de a hátad mögött akként kezelnek míg élsz.

2013. febr. 25. 11:05
 35/56 anonim ***** válasza:
84%
Tavaly érettségiztem, az évfolyamomból minden 4. ember külföldre ment tanulni. Nyilván ez azért van, mert egy egész igen jó kéttannyelvű gimibe jártam.
2013. febr. 25. 23:15
 36/56 anonim ***** válasza:
32%

„én jelenleg egyetemen vagyok külföldön (UK)”

Az magyarul Egyesült Királyság, ha nem tévedek.

2013. márc. 4. 23:00
 37/56 anonim ***** válasza:
69%
konnyebb volt roviditeni igy, gondoltam mindenki megerti, de koszonjuk a forditast :-)
2013. márc. 5. 14:30
 38/56 anonim ***** válasza:
23%

gondolom az UK csak az utolsó csepp volt a pohárban. az vehetik egyesek flancolás hogy elvileg ide magyarul írsz de mégis personal statement-ezel meg part-time-ozol...minek???

azt várod hogy simogassuk meg a buksidat hogy milyen jól tudsz angolul? nem lehet túl tartalmas a magánéleted ha internetes bókokra vagy kiéhezve...

2013. márc. 5. 21:39
 39/56 anonim ***** válasza:
21%
#37: Szívesen. Még a lepontozásért sem haragszom. :)
2013. márc. 5. 23:54
 40/56 anonim ***** válasza:
77%

Én középsulis vagyok, én is ábrándozok már a távozásról, és vannak olyan osztálytársaim, akik mennek/mennének külföldre.

Szóval nagy szopacs lesz évek múlva, csak nem nekünk, hanem az országnak, mert kevés dolgos fiatalember lesz és rengeteg öreg.

2013. ápr. 20. 12:39
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!