Üdv. Oláhnak hívnak. Nem tehetek róla, ezt örököltem. Nem vagyok roma, nem is nézek ki úgy. De többen kritizáltak már emiatt. Érdemes lenne változtatni?
Szerezz magadnak persztízst az ismerősök között, nemfognak piszkálni.
2012. jún. 7. 15:27
2/24 anonim válasza:
Igen. De valamire, ami családi, szóval anyud leánykori neve vagy más ősé.
2012. jún. 7. 15:28
3/24 A kérdező kommentje:
Megjegyzem a Jobbikot támogatom és főleg online portálokon kritizáltak emiatt. Legutóbb azon húztam fel magam, hogy a pártnak a városi csapatának van egy oldala és a nevemre hivatkozva kitiltottak onnan.
2012. jún. 7. 15:33
4/24 anonim válasza:
Nem értem, nekem eszembe nem jutna valakiről azt hinni, hogy cigány, csak mert Oláhnak hívján. Az oláhok amúgy a románok.
2012. jún. 7. 15:33
5/24 anonim válasza:
Ha zavar, és meg tudod tenni (van rá pénzed), akkor simán! Ha mindig remegő gyomorral mutatkozol be, vagy félsz a negatívumoktól, akkor főleg.
2012. jún. 7. 15:34
6/24 A kérdező kommentje:
Ti mit tennétek?:) Egyébként csak egy 10-es, szóval nem olyan drága.
2012. jún. 7. 15:37
7/24 anonim válasza:
Igen, változtasd! (Én sem vagyok kisebbségi) Ugyanígy hívtak, másik családi nevet vettem fel (kb. 2 éve), azóta sokkal jobban érzem magam! A nagyon régi ismerőseimnek nem szóltam, az újaknak így mutatkozom be. A munkahelyemen is szóltam, hogy tudjanak róla. Mindenki megértő volt! A változtatási eljárás is egyszerű volt! Manapság eszembe sem jut a régi nevem, és ez komoly - annyira átálltam! Feltétlenül ajánlom!
2012. jún. 7. 15:46
8/24 anonim válasza:
Nekem is van egy Oláh nevű ismerősöm, megfordult a fejemben ez a roma dolog, de sose csesztetném ezzel, meg tényleg nem is az... De ha zavar és téged csesztetnek, akkor igen.
2012. jún. 7. 15:58
9/24 anonim válasza:
Ne, semmi szín alatt. Ha Oláhnak születtél, maradj is az. Aki meg emiatt cseszeget az cummancson lovat!
2012. jún. 7. 16:02
10/24 anonim válasza:
Egyébiránt a roma és román szó nem feltétlenül jelenti ugyanazt, még ha vannak román romák is. :)
"A románok középkori elnevezése a vlach (ejtsd: vlah) volt, akárcsak több ma is élő balkáni népcsoportnak (arománok, balkáni vlachok). Önmagukat a "római" jelentésű ruman névvel jelölték, a nyelvük latin (római) eredete miatt. (A Bizánci Birodalom lakói ugyancsak rómaiaknak nevezték magukat.) Ebből származik, a románok elnevezés, amelyet a 19. századtól, Románia állam megalakításától használnak más nyelveken is a nép elnevezésére.
Az oláh elnevezés a vlach szóból származik, és a románokat jelölték vele a Magyar Királyságban. A 19. század közepétől az oláh népnév háttérbe szorult; inkább gúnyos, megvető hangsúlyt kapott. A 20. század végén újra elterjedt egyes körökben, a kifejezést használók főként a magyarellenes románokat nevezik így."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!