Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szidják manapság az...

Miért szidják manapság az emberek még mindig a Kádár-rendszert, mikor a mostani rendszer egy fokkal sem jobb?

Figyelt kérdés
Vajon csak az szidja aki komcsifóbiában szenved, és/vagy műveletlen?

2012. jún. 5. 22:19
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
88%

"De a Kádár-rendszerben biztos lehettél benne, hogy jövő hónapban is meg tudsz élni."

Igen. És ezt a jólétet nyögjük még ma is. És nyögik majd a gyermekeink is...

Az a rendszer sem volt hosszútávon működtethető, mert hitelekből fedezte azt, hogy mindenkinek volt munkája, és mindenki meg tudott élni.

Szép volt hogy mindenkinek volt melója, a portán volt 3 ember: egy a portás egy a sorompó nyitására egy a zárására. Csak ez a 3 ember nem termelte ki a saját bérét, ahogyan a millió álfoglalkoztatott sem. De kellett nekik fizetést adni hitelből.

Most ezeket a hiteleket nyögjük.

Nem jobb ez a rendszer sem, de a Kádár rendszerét sem szimplán az alapján kell értékelni, hogy volt munkánk-meg tudtunk élni. Mert ennek nagy ára volt, amit most fizetünk meg...

2012. jún. 5. 23:04
 12/41 anonim ***** válasza:
94%

"vagy a Videoton Hifinek nyugaton sem akadt párja"

:-))))))))

Ezért gyártottuk orba-szájba az elektroncsöves hulladékokat, amikor nyugaton mér rég félvezetővel készítették a berendezéseket ugye?

Ne már....

Nagy márka volt a Videoton, szerettük jó volt szép volt, de azért hogy nyugaton ne lett volna pérja, esetleg lekörözője. Nah...

2012. jún. 5. 23:06
 13/41 anonim ***** válasza:
80%
én nem mondok semmit az akkori rendszerről, mivel akkor még nem éltem, de azt tudom, hogy a mostani rendszer szar
2012. jún. 5. 23:11
 14/41 anonim ***** válasza:
46%

"Én csak annyit mondok ,hogy el lehet menni Kínába,Észak-Koreába és Kubába"

Én mag annyit mondok ki lehet takarodni az usába a rohatt kapitatistáknak!

2012. jún. 5. 23:20
 15/41 anonim ***** válasza:
73%

"Ezért gyártottuk orba-szájba az elektroncsöves hulladékokat, amikor nyugaton mér rég félvezetővel készítették a berendezéseket ugye?"

Ugye. És ma is az elektroncsöves erősítők a legmenőbbek. Ugyanakkora teljesítménynél félvezetősban ami kerül tíz ezer forintba az csövesben kb negyven ezer, a hangzását meg össze sem lehet hasonlítani. Szóval ezzel lőttél egy erőteljes öngólt imádott kapitalizmusodnak. xD

2012. jún. 5. 23:23
 16/41 anonim ***** válasza:
88%

#12:

A Videoton hifi még hagyján (mikor beleszereltek a nyákba olyan alkatrészeket, amiket sehova sem kötöttek be, ezenkívül nekem is Videoton hangfalam van, a teszkós vackokat leszólja feleáron), de a magyar számítógépek... Azokból sokszor a forrasztás is hiányzott.

Szerintem meg túl sokan nosztalgiáznak a Kádár rendszerrel. A komcsifóbiások lekomcsizzák az antirasszistákat (és magukat nemzeti radikálinak nevezik), az értelmesebbek meg belátják a rendszer hibáit és nem akarnak egy újabb adósságbombát, esetleg "vas és acél országát". A legdurvább az, mikor kommunistákat hallok arról beszélni, hogy hogyan kellene kiírtani a gazdagokat...

2012. jún. 5. 23:28
 17/41 anonim ***** válasza:
89%

#15:

Az elektroncsöves erősítő rosszabbul szól, mint a félvezetős műszaki szempontból, de az emberi fülnek tetszik a páros felharmonikusokban gazdag hangja. Kivéve nekem, én maradok a félvezetősnél, az legalább hifibb. Tévében meg borzalmas.

2012. jún. 5. 23:31
 18/41 anonim ***** válasza:
40%
Mennyire mélyre süllyedtek egyesek hogy az életszínvonal alapján ítélnek meg egy-egy rendszert. Az ilyen emberek mit is akarnak most komolyan? Van ezeknek becsületük vagy csak oda húznak amelyik olykor-olykor fűt, fát megígér? A Kádár egy rohadt tömeggyilkos volt és rendszere meg üldözött mindent ami magyar innentől kezdve nincs miről beszélni. A magyar nemzet sötét szégyenfoltja marad hogy nem sikerült fegyverrel elüldözni őket és a mai utódaik a képünkbe röhöghetnek. Eljön még az idő amikor Horthyről és a Rongyos Gárda tagjairól utcák, terek vagy sugárutak lesznek elnevezve!
2012. jún. 5. 23:33
 19/41 anonim ***** válasza:
100%

A múlt rendszerben egy darabig portás voltam suli mellett:)

Csak ketten voltunk, a portás, aki rendezkedett a parkolóban, felügyelte a rendet, a forgalmat és én a recepciós foglalkoztam a kulcsokkal, vendégfogadással, postával, telefonközponttal és egyéb adminisztrációval.

Más: A politikai és gazdasági oldalt már megvitatták én egyetlen dolgot hiányolok nagyon: az emberséget!

Akkor egy állásinterjú nem volt száz fordulós, idióta tesztekkel megspékelve.

Nem az volt a lényeg, hogy hány éves vagy, nem voltál öreg negyven felett, nem volt kérdés vannak-e gyerekeid és ez nem volt hátrány. Akkoriban elég volt elbeszélgetni arról, hogy addig mit csináltál, és hogyan és mennyire érted a dolgod. Akkoriban a vezetőknek megvoltak a szakmai és emberi ismeretük nem kellettek tesztek. Persze a sógor-komaság is jelen volt de manapság se lehet ismeretség nélkül könnyen elhelyezkedni.

Nem vágták a fejemhez egyszer sem, hogy ha valami nem tetszik odébb lehet állni, százan állnak a helyedre. Volt becsülete a munkásnak a jó munkásnak meg pláne. Megbecsülték a jó szakmunkást, manapság már érettségivel is egy senkinek néznek. Az sem volt hátrány ha pályakezdő voltál-nem úgy, mint ma-akkoriban a fiatalokat mindig maga mellé vette egy szaki és kiképezte, betanította. Ma egy pályakezdő ugyanúgy el van ásva, mint egy negyvenes. Nincs gyakorlat, nincs munka. Végeredmény: elmegy fekete munkára, otthagyja a szakmáját, elhagyja az országot, stb. A szakmunkást hülyének nézik két perc múlva ugyan ezek a fikázós emberek sírnak bele a világba, hogy nem találni egy jó szakembert, mert önállóan egy villanykörtét sem képesek becsavarni.

Sok mindennel együtt az emberségünket és az empátiánkat is elvesztettük. Ezt nem ártott volna megtartani talán nem lenne ennyi idegroncs ember. Sokan sajnos teljesen kifordultak magukból. Nekem se tetszik a mai világ de meg mondom őszintén nekem már az is elég lenne, ha a környezetem, a főnökeim korrektebbek, tisztességesebbek lettek volna/lennének most is. Ha az emberek egy kicsit odafigyelnénk egymásra, és egy kicsit több jóindulattal és tisztességgel lennénk egymás iránt. Baromi sokban megkönnyítenénk egymás életét. A jó légkör felér egy jó fizetéssel. De sajna ma már csak igavonó barmok vagyunk, rabszolgák, számok-adatok a rendszerben, akiknek kuss a nevük, és már senki sem érzi magáénak a munkahelyét és magasról tojunk mások fejére mert épp elég túlélni a saját kis nyomorunkat.

Ez nem volt régebben. Voltak paraszt emberek, nem volt mindenki angyal de a munkásnak becsülete volt, nem lehetett rájuk taposni csak úgy. Ma már csak egy szűk rétegnek megy jól, nem lehet mindenki mázlista, meg lángész,meg marhára sikeres, a hétköznapi melót is el kell végezni valakinek, és ők vannak a többségben. És ők azok, akik napi szinten szívnak és már elegük van mindenből. Pedig sok minden nem a pénzen múlik. Az emberség és a jóindulat biztos nem.

Hát ennyi. Bocs, hogy hosszú voltam.

Bocs, hogy hosszú lettem.

2012. jún. 5. 23:45
 20/41 anonim ***** válasza:
42%
Hiába nyígtok itt annyian, a szocializmus nem működik, a kapitalizmus viszont - minden hiányossága ellenére is - igen. Pont.
2012. jún. 6. 00:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!