Most, hogy már 20 évet éltetek a kapitalizmusban is, mi tetszik jobban? A mostani rendszer, vagy a Kádár-rendszer, és miért?
"A Kádár-rendszerben még nem éltem, a mostani egy hányinger, 1 rendszer működött Magyarországon az elmúlt 100 évben: a Horthy-rendszer. Az sem volt hibátlan, de a másik kettőhöz képest ég és föld..."
Az előző mondatban meg leírod, hogy még nem éltél benne. Ügyes vagy. :D
"Természetesen a Kádár rendszer. Akkora és olyan jól működő gazdaságunk sohasem lesz."
Akkora, pontosabban nagyobb 2000 óta van. Ma a magyar gazdaság összteljesítménye kb. 1,5-szerese az 1989-esnek.
Ami a jól működést illeti, a Kádár-rendszernek államcsőd vetett véget 1989-ben. Biztos, hogy jól működött?
Ha az új rendszerben nem találtad meg a számításod, azért nemcsak a rendszer hibás.
A válasz írója 56%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 04:00
Mért te éltél a Horthy-korszakban és a Kádár-rendszerben (mondjuk legalább 10-15 évet)? Ha nem éltél, akkor is tudsz róla egyet s mást. És azok alapján amit tanultam és amiket nagyszüleimtől hallottam, nekem ez a véleményem. Horthy forever! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!